تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830577197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه بَختک بر بازارهای برنج


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سایه بَختک بر بازارهای برنج تهران- ایرنا- هنوز پاهای تا زانو به گل فرو رفته شالیکاران از برنج زارها خارج نشده و زخمهایشان التیام نیافته که همانند دیگر سالها، فروش محصول برایشان کابوس و دغدغه شده و رکود بازار، خستگی را بر تن رنجورشان نشانده است.


به گزارش تسنیم، تمام خستگی شش ماه فعالیت کاشت، داشت، برداشت با قیمت هایی که از سوی دلالان و واسطه های پیشنهاد می شود بر جسم و روح برنج کاران دشت های طلایی مازندران مانده است و برنج هایی اعلا و درجه هایی ممتازی که با نصف قیمت هزینه های تولید از برنجکاران خریداری می شود و با سودهای چندصد درصدی به دست مصرف کننده می رسد و رنج تولید از شالیکار و کامیابی واسطه و دلال، همواره تکرار می شود.
این روزها که دشت های طلایی مازندران از خوشه های طلایی خالی شده و کشاورزان نیز شلتوک ها را از کارخانه های شالی تحول گرفته اند، رکود همانند، بختک بر سر برنج مازندران سایه افکنده است و کشاورزان دغدغه فروش محصولاتشان را دارند.

* نرخ پایین برنج ظلم به کشاورزان است
یک کشاورز مازندرانی در گفت وگو با خبرنگار مهر با انتقاد از ناچیز بودن قیمت برنج می گوید: در حال حاضر برنج اعلا و ممتاز مانند، طارم، دیلمانی، هاشمی و ... با نرخ حدود شش هزار تومان به ازای هر کیلوگرم از برنجکاران خریداری می شود که این ظلم در حق کشاورز است.
«باقر کمالی» می گوید: دلالان و واسطه ها در هنگام خوشه دهی برنج، زودتر از دیگر دستگاهها و متولیان به مزارع هجوم آوردند و محصولات بسیاری از کشاورزان بی نوا را پیش خرید کرده اند و اکنون خستگی کار برای شالیکار مانده است و سود کلان به جیب دلالان رفته است.
وی با انتقاد از پایین بودن نرخ برنج یادآور شد: در سال 65 که قیمت گوشت 120 تومان به ازای هر کیلوگرم بود، قیمت برنج 60 تومان بود و اکنون قیمت گوشت به 30 هزار تومان رسید و نرخ برنج به شش هزار تومان. اظهارات این کشاورز در حالی است که نرخ برنج درجه یک و ممتاز مانند هاشمی، طارم، دیلمانی در برنج فروشی هایی مازندران تا مرز هشت هزار تومان درج شده است و این نرخ ها مربوط به برنج های برداشت سال قبل است.
همچنین «غلامرضا عشریه» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با انتقاد از قیمت گذاری پایین بهای برنج از سوی وزارت صنعت، گفت: هزینه تولید برنج بیش از قیمت تعیین شده آن است، خطاب به وزیر صنعت و معدن اظهار کرد: آقای وزیر اگر شما کشاورز بودید یا حداقل زمانی در ساعت 2.30 بعدازظهر در شالیزارها کار می کردید اجازه نمی دادید برنج را به کیلویی 60هزار ریال قیمت گذاری کنند و در بازار بفروشند.

* دولت به میدان آمد/ آغاز خرید توافقی برنج
رکود بازار برنج در مازندران درحالیست که در روزهای اخیر دولت برای حمایت از برنج کاران اقدام به خرید توافقی محصول از کشاورزان کرده و این طرح از سه شنبه هفته جاری در مازندران نیز آغاز شده است. دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این زمینه در گفت وگو با خبرنگار مهر می گوید: هم برنج پرمحصول و بومی و محلی را تعاون روستایی به دستور دولت خریداری می کند و هر کیلوگرم طارم را با 10 درصد شکستگی 59 هزار ریال خریداری می کند.
وی اظهار داشت: همچنین هر کیلوگرم برنج فجر و خزر را به ازای هر کیلوگرم 35 هزار و 500 ریال از کشاورزان خرید توافقی می کند و علاوه برنج برنج شیرودی 34 هزار ریال و ندا و نعمت 28 هزار و 500 ریال بصورت توافقی خریداری می شود. حیدرپور پور با بیان اینکه در هر شهرستانی یک مرکز خرید دایر شده است گفت: این مراکز زیر نظر تعاون روستایی فعالیت می کنند و کشاورزان می توانند برنج مازاد مصرف را تحویل دهند و پرداخت مطالبات کشاورزان نیز پس از ثبت خرید از طریق سامانه به حساب کشاورز واریز می شود.

* سطح ارقام پرمحصول برنج 45 هزار هکتار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه 45 هزار هکتار سطح ارقام پرمحصول برنج است عنوان کرد: پیش بینی می شود که 300 هزار تن شتوک برداشت شود. حیدرپور کل تولید محصول برنج استان را حدود یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک بیان کرد و گفت: از این میزان حدود 800 هزار تن برنج تولید می شود و در مجموع حدود 70 درصد برنج استان بصورت مکانیزه برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی پایین تر از خرید توافقی است یادآورشد: به عنوان خرید تضمینی خزر و فجر حدود 2700 تومان به ازای هر کیلوگرم است.

* بازار خرید و فروش برنج راکد است
حیدرپور گفت: با توجه به اینکه بازار خرید و فروش برنج راکد است و خرید و فروش زیاد انجام نمی شود، دولت برای حمایت از کشاورزان اقدام به خرید توافقی محصول گرفته است و دولت برای حمایت از کشاورزان و حمایت از تولید داخلی، تعاون روستایی را مکلف کرده تا اقدام به خرید توافقی محصول داشته باشد.
وی با بیان اینکه کار خرید توافقی محصول از روز سه شنبه هفته جاری آغاز شده است، گفت: در روز اول در شهرهای آمل، بابل، بابلسر و ساری کار خرید انجام شده است و امیدواریم با حضور دولت برای خرید توافقی، بازار برنج از رکود خارج شود و به رونق و گسترش بازگردد.

* فلک به برنجزارهای مازندران روی خوش نشان داد/ کشت دو تا سه باره برنج
رکود بازار خرید و فروش برنج درحالیست که امسال وضعیت محصول و تولید برنج در مازندران مطلوب بود و ابر، باد، خورشید و فلک به شالیکاران روی خوش نشان داد. سید شبر موسوی مدیر جهاد کشاورزی میاندرود در این زمینه می گوید: در راستای اجرای عملیات بهزراعی برنج در سطح بالغ بر هشت هزار و 122 هکتار از شالیزارهای شهرستان میاندرود، تاکنون بیش از 70 درصد شالیزارهای این شهرستان به صورت مکانیزه برداشت گردیده است.
وی پیش بینی کرد: سالجاری بیش از 48 هزار تن انواع شلتوک از ارقام پر محصول و محلی در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شود و بیش از 760 هکتار از شالیزارهای این شهرستان در سالجاری به پرورش رتون و کشت مجدد برنج اختصاص یافته است.
«امیر خیراله پور» مدیر جهاد کشاورزی بابلسر نیز از خوشه دهی برنج در بیش از 25 درصد از زمین های کشت مجدد برنج این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در سال جاری بیش از 13 هزار و 914 هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان بابلسر به کشت برنج اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه پس از برداشت برنج ارقام زودرس برنج در بیش از چهار هزار و 860 هکتار از شالیزارهای این شهرستان کشت مجدد شالی صورت گرفت.
«سلیمان حاتم نژاد» مدیر جهاد کشاورزی جویبار نیز اظهار داشت: شهرستان جویبار با بیش از 9 هزار و 333 هکتار از شالیزارها حدود 5.4 درصد سطح زیر کشت و 61 هزار تن تولید شلتوک (در کشت اصلی)، بیش از 5 درصد تولید برنج استان مازندران را به خود اختصاص داده است. مازندران با داشتن بیش از 220 هزار هکتار شالیزار، 42 درصد برنج کشور را تولید می کند.
منبع:مهر
اول**1368**


26/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن