واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۱:۴۳ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي گفت: سكونت يك سوم جمعيت شهري كشور در مناطق مسكوني با كيفيت پايين وزير راه و شهرسازي افزود: باند شمالي آزادراه قزوين-زنجان و بهسازي باند جنوبي زنجان-تبريز حداقل كار ما در جهت بهسازي راه هاي زنجان است
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر آخوندي، وزير راه و شهرسازي، در سفر به استان زنجان در جلسه اي که با حضور فعالان حوزه راه و شهرسازي استان برگزار شده به ارائه لايحه خروج از ركود اقتصادي از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي خبر داد و گفت: در اين لايحه 4 حوزه صادرات، صرفه جويي، مسكن و انرژي به عنوان مسائل پيش ران خروج از ركود اقتصادي پيش بيني شده است.
وزير راه و شهرسازي پيش ران اول را حمايت از صنايعي كه قدرت صادرات در كشور دارند، دانست و اين صنايع را عامل افزايش اشتغال و توليد ارز در كشور برشمرد. وي افزود: به عنوان راهبرد دوم، گرايش به حمل و نقل ريلي در كنار نوسازي و بهسازي ناوگان حمل و نقل هوايي و جاده اي موجب صرفه جويي در مصرف انرژي در كشور مي شود.
دكتر آخوندي عمده ترين مشكل عملياتي در اجراي سياست هاي خروج از ركود را مواجهه با تنگناهاي مالي و اعتباري عنوان نمود و گفت: وجود تحريم هاي ظالمانه بين المللي و عدم دسترسي به بازارهاي جهاني از يك سو و اتكاي اقتصاد كشور به بانك ها از سوي ديگر، از جمله مشكلات عمده اي است كه در عملياتي نمودن برنامه ها با آنها مواجه هستيم.
وي به وجود معوقات بانكي در كشور، کند بودن سرعت گردش پول و كمبود نقدينگي در بنگاه هاي عمراني كشور اشاره کردو خاطرنشان ساخت: بر اساس آمارهاي ارائه شده از مجموع 236 هزار ميليارد تومان تسهيلات بانكي ارائه شده در سال گذشته، 120 هزار ميليارد تومان جهت تجديد قراردادهاي گذشته با بنگاه هاي اقتصادي كشور صرف شده و از مابقي تسهيلات نيز، بخشي جهت پرداخت معوقات و مطالبات و بخش اندكي به بهبود اقتصاد كشور اختصاص يافته است.
آخوندي در اين جلسه به بيان راهكارهايي جهت خروج از تنگناهاي مالي و اقتصادي كشور پرداخت و گفت: پرداخت بخش عمده اي از بدهي هاي دولت از طريق اوراق بهادار مي تواند يكي از راه هاي مؤثر در تسريع سرعت گردش پول در اقتصاد كشور باشد.
وي ايجاد تعادل بين بدهي ها و مطالبات پيمانكاران و بنگاه هاي اقتصادي و عمراني را از ديگر راهكارهاي خروج از تنگناهاي اقتصادي عنوان کرد و اظهار داشت: نكته بسيار مهمي كه دولت جهت خروج از فشارهاي مالي پيش بيني کرده، انتشار اوراق بدهي دولتي است كه در ازاي طلب هريك از طلبكاران از سيستم دولتي به عنوان سندي در اختيار طلبكاران از دولت قرار مي گيرد و اين افراد ضمن اطمينان خاطر از پرداخت بدهي هاي خود مي توانند با اين اسناد دولتي به خريد موارد مورد نياز خود در بازار بپردازند و اين اسناد به نوعي گردش اقتصاد را در پي خواهد داشت.
وزير راه و شهرسازي كشور با بيان اين مطلب كه بانك ها مي توانند در صورت جذب سپرده، بيش از 12.5 برابر سرمايه خود، تسهيلات پرداخت نمايند، خاطرنشان كرد: با افزايش سرمايه بانك ها به ميزان 10 هزار ميليارد تومان، مي توان ضريب وام دهي بانك ها را نيز افزايش داد.
دكتر آخوندي با تأكيد بر اينكه، هيچ يك از راهكارهاي ارائه شده از سوي دولت مبتني بر افزايش پايه پولي كشور نيست، تصريح کرد: راهكارهاي ارائه شده نه تنها نيازمند توليد و عرضه پول از سوي بانك مركزي نيست، بلكه بر افزايش سرعت گردش پول و بازتوليد بهينه سرمايه معطوف است.
عباس احمدي آخوندي بر ضرورت دسترسي به شبكه هاي ارتباطات جهاني تأكيد کرد و گفت: بايد با تسهيل و گسترش مبادلات بين المللي، سهم ايران از بازارهاي جهاني را ارتقاء بخشيم و با شبكه آزادراه ها و شبكه ريلي خارج از كشور نيز ارتباطات گسترده تري داشته باشيم.
وي اولويت وزارت راه و شهرسازي را اتصال به شبكه هاي بين المللي ريلي و جاده در جهت تسهيل مبادلات كالا و تجارت جهاني عنوان نمود و افزود: در حوزه حمل و نقل ريلي، اتصال راه آهن گنبد به ايچه برون و تركمنستان و قزاقستان، همچنين ايجاد راه آهن در مسير تهران، رشت، انزلي، آستارا، آذربايجان و اروپا و نيز مسير ريلي تهران، قزوين، زنجان، ميانه، تبريز و از آنجا به تركيه را در دستور كار وزارتخانه داريم.
وزير راه در حوزه ناوگان حمل و نقل جاده اي نيز بر بهسازي و نوسازي اين ناوگان به منظور صرفه جويي در مصرف سوخت و افزايش ارزش اشتغال در حوزه حمل و نقل تأكيد داشت.
آخوندي ضمن تصريح بر استفاده بهينه از راه هاي شرياني موجود و لزوم نگهداري مطلوب از اين مسيرها اظهار داشت: افتتاح باند شمالي آزادراه قزوين-زنجان و بهسازي باند جنوبي زنجان-تبريز حداقل كار ما در جهت بهسازي راه هاي زنجان است.
وي در حوزه مسكن نيز با اشاره به اينكه، در حدود 56 هزار هكتار بافت فرسوده، 17 هزار هكتار بافت تاريخي و 54 هزار هكتار بافت حاشيه نشيني در كشور وجود دارد، ضمن ابراز تأسف از سكونت يك سوم جمعيت شهري كشور در مناطق مسكوني با كيفيت نازل، اظهار داشت: وزارت شهرسازي عمده اراضي خود را به احياي اين بافت ها اختصاص خواهد داد و در راستاي تأمين مالي اين برنامه نيز به ترغيب صندوق هاي مالي و اعتباري كشور مي پردازد.
وي در سخنان خود زنجان را شهري با تاريخ و تمدن كهن دانست و گفت: اين شهر تنها مجموعه اي از كالبد عمراني نيست، بلكه زنجان با وجود دانشمنداني همچون شيخ شهاب الدين سهروردي، از تاريخ و فرهنگ و كاركرد ملي بالايي برخوردار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]