واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رکود ساخت و ساز کارخانه های آجرپزی را در جنوب خراسان رضوی تعطیل کرده است تربت حیدریه - ایرنا - رییس اتحادیه فخاران و موزاییک سازان منطقه تربت حیدریه گفت: از مجموع 38 کارخانه آجرپزی در شهرستانهای زاوه، رشتخوار و تربت حیدریه 36 کوره نیمه فعال و یا تعطیل شده اند
"ابوالقاسم توکلی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: قدمت کوره های آجرپزی در این منطقه به نیم قرن پیش باز می گردد زمانی که این فعالیت با سه کوره آجرپزی آغاز شد.
وی گفت: هم اینک 38 کارخانه آجرپزی در این سه شهرستان مجوز فعالیت دارند که از این تعداد 20 کوره در زاوه، سه کوره در تربت حیدریه و 15 کوره در رشتخوار وجود دارد.
رییس اتحادیه فخاران و موزاییک سازان منطقه تربت حیدریه ادامه داد: هم اکنون در زاوه از مجموع 20 کارخانه آجرپزی سه مورد غیرفعالند، 15 مورد نیمه فعال و تنها دو کوره بطور کامل فعال است.
توکلی اظهار داشت: در شهرستان رشتخوار نیز از مجموع 15 کارخانه آجرپزی 10 مورد آنها غیرفعال و تنها پنج مورد فعالند و در تربت حیدریه نیز از مجموع سه کارخانه آجرپزی یکی فعال و دو مورد دیگر نیمه فعال هستند.
وی افزود: میزان تولید آجر این کارخانه ها بسته به نوع پروانه صادره است اما در مجموع هر کوره هشت میلیون قطعه آجر در سال تولید می کند که تولید کنونی بسیار کمتر از این تعداد می باشد.
او گفت: صنف این اتحادیه همه ساله قیمت تمام شده آجر را بررسی و به کوره داران ابلاغ می کند اما با توجه به رکود بازار فروش این محصول، بسیاری از کوره داران آجرها را زیر قیمت به بازار عرضه می کنند که این امر باعث تخریب بازار فروش آجر شده است.
وی با اشاره به فصلی بودن کار در کوره های آجرپزی نیز اظهارداشت: هزینه های جانبی، افزایش قیمت تمام شده حاملهای انرژی، افزایش دستمزد کارگران و نیز افزایش نیافتن قیمت آجر طی یک سال اخیر از جمله دلایلی است که منجر به تعطیلی برخی کارخانه های آجرپزی شده است.
رییس اتحادیه فخاران و موزاییک سازان منطقه تربت حیدریه با بیان اینکه مشکل اصلی در عدم کشش کار ساختمانی است افزود: کاهش ساخت و ساز طی یک سال اخیر در این منطقه باعث رکود بازار آجر شده است.
وی تاکید کرد: به رغم کاهش فروش آجر طی یک سال گذشته کیفیت آجرهای تولیدی نه تنها کاهش نیافته بلکه کوره داران برای فروش بهتر و بیشتر و رقابت با یکدیگر آجرهایی با کیفیت بالا تولید می کنند.
توکلی گفت: با پیگیریهای اداره صنعت و معدن هیچگونه افزایش قیمت آجر در سال جاری نداشته ایم اما نرخ بیمه، دستمزد کارگر و هزینه های جانبی تا 25 درصد افزایش یافته و همین امر مزید علت شده تا بسیاری از کوره ها نیمه فعال و تعطیل شوند.
وی افزود: تا زمانی که ارزش افزوده و قیمت حاملهای انرژی افزایش یابد کوره های آجرپزی بیشتری در منطقه تعطیل خواهد شد که در نهایت منجر به بیکاری تعداد بیشتری کارگر می شود لذا در آینده نزدیک آتش بسیاری دیگر از کوره های برای همیشه خاموش می شود.
2691/660
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]