تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830054450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زرین کوب: عشق به حقیقت و ایرانیت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زرین کوب: عشق به حقیقت و ایرانیت تهران- ایرنا- دکتر «عبدالحسین زرین کوب» در واقع از جمله نخستین مورخان تاریخ ما است که رویکردی متدولوژیک و علمی به تاریخ و مساله تاریخ نگاری داشته اند. این روش هم برمی گردد به زمینه تحصیلاتی و احاطه ایشان بر چند زبان که از این طریق می توانست به منابع مهمی درباره تاریخ ایران دسترسی پیدا کند: منابعی تازه و کمتر دیده شده، مهم ترین ویژگی و اهمیت کار ایشان به نظر من این مساله بود.


دکتر زرین کوب در تقسیم بندی هایش کلا دوره های تاریخی ایران را به سه دوره تقسیم می کرد و روی این خط کلی پیش می رفت: یکی دوره «قبل از اسلام» - دوره کشمکش برای تثبیت هویت ایرانی-، «دوره قبل از صفویه» - دوره تلاش برای حفظ هویت ایرانی - و بالاخره دوره «صفویه و بعد از آن» - دوره استغراق در هویت ایرانی-.
از منظری دیگر عشق به حقیقت، انسانیت، عدالت و ایرانیت را در کارهای دکتر زرین کوب بارز و قابل توجه می بینم. در تاریخ نگاری ایران همواره سعی داشت نوعی تصور وحدت و استمرار را ایجاد کند تا تصویری از کثرت و فاصله، بیشتر تلاش می کرد بگوید تاریخ سه هزار ساله ایران توالی را طی کرده است. البته می شود در مورد این نوع نگرش بحث کرد: نگرشی که گاه ایراداتی داشته است یعنی تلاش بیش از حد برای اثبات اینکه تاریخ ما یک خط متوالی و مستمر است ممکن است ایراد داشته باشد ولی به هر حال سعی دکتر زرین کوب در این کار بود.
ویژگی دیگر کار ایشان گستردگی دامنه تحقیقات شان بود. ایشان سعی داشتند تاریخ سه هزار ساله ایران را در کتابی دو- سه جلدی خلاصه کنند. این شیوه تاریخ نگاری امروز شاید دیگر مطلوب نباشد، در دوران حاضر مورخان بیشتر سعی دارند دوره های خیلی کوچک تری را هدف قرار داده و ژرف تر مورد بررسی قرار بدهند اما دکتر زرین کوب به شیوه قدیم، دامنه علاقه شان به تاریخ بسیار گسترده بود. به همین علت ممکن است در مواردی از دقت کارشان کاسته شده باشد. ضمن اینکه جدای تاریخ ایشان به عرفان، دین، شعر و نقد ادبی علاقه داشت و کارهای درخوری در این زمینه ها انجام داده اند، انرژی شان معطوف به رشته های مختلف بوده و این مساله به شکلی در تاریخ نگاری شان هم تاثیر گذاشته است.
این نکته را فراموش نکنیم، همان طور که در ابتدای یادداشت اشاره کردم زرین کوب در کار خودش جزو نخستین ها بود بنابر این سنتی پشت سر خودش نداشت به همین علت می خواست که دوره ها را خلاصه کرده و سریع تکلیف را مشخص کند. این نکته را هم در نظر بگیریم که به هر حال روشنفکران و مورخان ما همواره دیدگاهی کل نگر داشتند، نگاهی حکیم گونه که فرد باید درباره همه چیزهای اطراف خودش نظر بدهد و تکلیف ها را یکسره کند اما در انتها، ضعف عمده یی که به نظر من در کارهای ایشان به چشم می آید، نثر ایشان است. ایشان در تلاش بودند بسیار عالمانه پیش بروند و سخت بنویسند گرچه این نوع نوشتن برای اهل فن مفید بود و به نوعی جا افتاد ولی نثری که استفاده می کردند بسیار متکلف بود و کار خواننده را سخت می کرد، نثر ادیبانه و فاضلانه یی که وقتی جمله یی را آغاز می کند آنقدر ادامه پیدا می کند که رشته کار از دست خواننده در می رود. این مورد، به ویژه باعث شده تا نسل اخیر ارتباط کمتری با زرین کوب و کارهایش پیدا کند.
منبع: روزنامه اعتماد- بیژن اشتری
اول**1368**


26/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن