واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین برازش:
کتابخانه تخصصی صنعت چاپ در استانهای کشور راه اندازی می شود/ گردش مالی 800 میلیارد دلاری چاپ
قزوین - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به منظور تقویت فعالان صنعت چاپ در کشور کتابخانه های تخصصی صنعت چاپ در تمامی استانهای کشور راه اندازی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، جشن "یاران رنگ" به مناسبت روز صنعت چاپ سه شنبه شب با حضور محمودرضا برازش مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، مهدی احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از هنرمندان و چاپخانه داران و فعالان این صنعت در سالن کتابخانه امام خمینی قزوین برگزار شد. محمود رضا برازش در این مراسم گفت: در چند دهه گذشته در صنعت چاپ تحولات زیادی صورت گرفته و شاید در 50 سال قبل بیشترین چاپ در کتاب و مطبوعات بود اما اخیرا این وضعیت تغییر کرده و پنج درصد چاپ در حوزه کتاب و 15 درصد در مطبوعات است.
گردش مالی صنعت چاپ 800 میلیارد دلار
مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: گردش مالی صنعت چاپ بسیار بالاست و بیشتر از خودرو تلقی می شود و اگر بتوانیم تنظیم مناسبی انجام دهیم قادریم ما هم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و با توجه به بازار خوب کشورهای همسایه از ظرفیت صادراتی نیز برخوردار شویم.
وی افزود: گردش مالی این صنعت از 800 میلیارد دلار فراتر رفته و تنوع محصولات چاپی و گاهی تا 90 درصد واردات داریم که باید در این یخش دقت بیشتری شود.
برازش بیان کرد: علمی کردن نگاه به چاپ باید جدی گرفته شود و در استانها نیازمند بازنگری و تغییر تکنولوژی و تجهیزات هستیم تا کارهای روزآمد را به متقاضیان ارائه کنیم.
آموزش و به روز بودن در اولویت برنامه هاست
این مسئول آموزش نیروهای فعال در این صنعت و به روز کردن تجهیزات و خدمات را از اولویت های این اداره ذکر کرد و گفت: استانها باید به کتابخانه های تخصصی حوزه چاپ مجهز شوند که در این راستا 10 استان کشور بزودی در این زمینه تجهیز می شوند.
وی افزود: تا پایان امسال بقیه استانها نیز از کتابخانه تخصصی صنعت چاپ برخوردار خواهند شد و برنامه جامع آموزش چاپ برای کمک به دانشجویان و جذب بیشتر آنها به این صنعت در دستور کار وزارتخانه قرار دارد که اجرایی می شود.
برازش یادآورشد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا دانشجویان بتوانند در چاپخانه ها با کار عملی آشنا شوند و آموزش تخصصی و کاربردی ببینند تا نیروهایی توانمند تربیت شوند.
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در مناطق صنعتی مانند قزوین می توان پژوهش هایی تخصصی داشت تا به تولید مواد کیفی و دستگاههای مدرن دست یافت.
برازش گفت: برای توسعه در صنعت چاپ نیازمند تجیهزات مدرن هستیم که خوشبختانه در کشور در این زمینه مشکل نداریم اما تنظیم برنامه ها و کارها مناسب و متعادل نیست که این نقیصه باید برطرف شود. اختصاص چهار درصد عوارض واردات چاپ به فعالان این صنعت این مسئول اضافه کرد: با هماهنگی صندوق توسعه ملی برای حمایت از کالاهای فرهنگی توافق شده تا چهاردرصد عوارض محصولات فرهنگی چاپی وارداتی که دو تا سه هزار میلیارد تومان در سال است برای تامین تسهیلات و سرمایه درگردش به این صنعت اختصاص یابد.
وی بیان کرد: تنها دو درصد این عوارض بالغ بر 80 میلیارد تومان می شود که قرار است با راه اندازی صندوق توسعه صنعت چاپ این مبلغ در صندوق برای تامین تسهیلات لازم فعالان این صنعت استفاده شود.
طراحی و گرافیک در چاپ جدی گرفته شود
برازش تصریح کرد: اگر چاپ درست انجام شود سود اقتصادی مناسبی دارد و برای کیفی سازی در این صنعت باید مراحل پیش از چاپ از جمله طراحی، گرافیک در چاپ و بسته بندی و صحافی هم جدی گرفته شود تا بتوان با استفاده از مواد مرغوب کالایی با کیفیت تولید و ارائه کرد.
وی اظهارداشت: ارتباط صنعت، دانشگاه و چاپخانه ها می تواند در موفقیت و سودآوری این صنعت موثر باشد که در این زمینه باید فعالیت بیشتری صورت گیرد.
برازش برای کمک به راه اندازی آزمایشگاه تخصصی اعلام آمادگی کرد و اظهارداشت: از احداث موزه صنعت چاپ حمایت جدی می کنیم و برای همکاری آمادگی کامل داریم.
مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قزوین می تواند الگوی مناسبی برای سایر استانها باشد و در صنعت چاپ نمونه ای عملیاتی ارائه کند.
در این مراسم از پیش کسوتان صنعت چاپ استان قزوین تجلیل شد.
۱۳۹۳/۶/۲۵ - ۲۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]