واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه های اقتصادی دولت یازدهم مثبت و در راستای اقتصاد مقامتی است یاسوج - ایرنا- رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام رویکرد کلی ، سیاست ها و راهبردهای اقتصادی دولت یازدهم را مثبت و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، ابراهیم مداحی روزسه شنبه در نشست خبری در یاسوج افزود: ارایه بسته خروج غیرتورمی از رکود اگر چه هنوز دارای ایراداتی است اما مهمترین مصداق در نگاه برنامه محوری و استفاده از ظرفیت های درونی نظام برای پویایی و رونق اقتصاد کشور از سوی این دولت محسوب می شود.
وی بیان کرد: البته هماهنگی ها ، برنامه ها و سیاست های راهبردی در هر سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه برای تحقق اقتصاد مقاومتی روند مطلوب تری نسبت به گذشته یافته و عزم راسخ دولت نیز برای مشارکت دادن واقعی بخش خصوصی به این روند کمک کرده است.
مداحی برخی سیاست ها و سوء مدیریت های گذشته در حوزه اقتصاد کشور را یادآور شد و افزود: با وجود همه شرایط سخت و چالش های فرارو اکنون اقتصاد کشور وارد یک فضای مطلوب و دارای برنامه و راهبرد شده و امید را به حوزه فعالان و نخبگان اقتصادی برگردانده است.
وی با مثبت ارزیابی کردن اصل قانون هدفمندی یارانه ها ، پرداخت یارانه نقدی به مردم را به مثابه بمب ساعتی و در عین حال سمی شیرین و خوشمزه اما مهلک دراقتصاد ایران دانست و گفت: چنانچه روند پرداخت اصلاح نشود نمی توان شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی کلمه بود.
مداحی اظهار کرد: یارانه مصرفی تنها موجب رکود تولید داخلی ،افزایش مهاجرت روستاهای کمتر برخوردار به حاشیه شهرها و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم در کشور خواهد شد.
وی با اشاره به مهمترین نقاط مثبت و ضعف دولت نهم و دهم و با مقایسه با دولت تدبیر و امید ، گفت: دولت گذشته هر چند در زمینه برنامه مدون ، استراتژی و راهبرد در امورات مختلف اجرایی و اقتصادی دچار ضعف بود ولی در عرصه عمل و اجرا کارنامه قابل قبولی داشت.
مداحی ابرازداشت: دولت تدبیر و امید نیز اکنون هر چند در ارایه برنامه ، راهبرد و استراتژی خوب و قوی عمل کرده اما به نظر می رسد باید در حوزه اجرا نیز خود را کمی چابک تر و عملگرا تر نشان دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این نشست بر ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی تاکید داشت و افزود: تحلیل های کارشناسان و نخبگان بر این است که این نوع ساختار معیوب با وجود رفع کامل تحریم ها همچنان دچار چالش خواهد بود.
مرتضی نبوی افزود: نداشتن برنامه و اجرای ناصحیح بسیاری از سیاست های اقتصادی در طول سال های گذشته تا حد قابل ملاحظه ای کمر تولید و اقتصاد ملی را شکست و تراز تجاری و اقتصادی ایران را در منطقه و جهان کاهش داد.
وی بیان کرد: هر چند اصل برنامه ها و کارهای اقتصادی در دولت گذشته همچون هدفمندی یارانه ها اقدامی شجاعانه و حتی ضرورتی اجتناب ناپذیر برای کشور بود اما باید پذیرفت که در نحوه اجرا ضعیف عمل شد.
نبوی تصریح کرد: یکی از عوامل اساسی افزایش نگران کننده تورم در سال های گذشته ناشی از افزایش بی رویه نقدینگی بر اثر عملکرد و اجرای ناصحیح طرح مسکن مهر بود.
وی ابراز داشت: تکیه بر خام فروشی و اقتصاد مبتنی بر خلق پول بدون در نظر گرفتن پیامدها و عدم توجه به مقوله رقابت پذیری بازارهای اقتصادی در منطقه و جهان از دیگر ضعف های دولت گذشته بود.
نبوی با اشاره به رویکرد مثبت دولت یازدهم در حوزه های مختلف به ویژه در زمینه بازکردن گره های کور تحریم های ظالمانه غرب ،بهبود فضای کسب وکار و ایجاد امید در فعالان اقتصادی ، گفت: بسته حمایتی خروج غیرتورمی از رکود و هماهنگی و هم افزایی بیشتر میان سه قوه تا حدود زیادی منجربه تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
7530/627
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]