تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844389911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احتضار؛ سرنوشت شوم گوهر و زرجوب/ آلودگی رودخانه ها تالاب انزلی را پیر کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد:
احتضار؛ سرنوشت شوم گوهر و زرجوب/ آلودگی رودخانه ها تالاب انزلی را پیر کرده است
رشت – خبرگزاری مهر: گوهر رود و زرجوب که عنوان آلوده ترین رودخانه های کشور را یدک می کشند، در گذشته با داشتن آبی زلال مامن انواع ماهی ها و آبزیان بوده اند اما متاسفانه با ورود انواع فاضلاب خانگی، صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی و شیرابه های حاصل از دفع غیر بهداشتی زباله در سراوان، سرنوشت شوم احتضار برای آنها رقم خورده است.



به گزارش خبرنگار مهر، آلودگی های بی اندازه گوهر رود و زرجوب باعث انتقال مستقیم و غیر مستقیم انواع بیماری های میکروبی در سطح جامعه می شود بر این اساس باید برای حفظ زیست بوم آنها که زندگی اهالی شهرستان رشت و سایر مناطق گیلان را در بر می گیرد چاره ای اساسی اندیشیده شود.   مدیرکل بازرسی گیلان با اشاره به وضعیت بحرانی این دو رودخانه گفت: اطلاق رودخانه به زرجوب و گوهر رود دیگر موضوعیت ندارد  و این رودخانه ها به یک فاضلاب کش مبدل شده اند. سیف الله  مسرور افزود: رودخانه ها باید موجب حیات، زیبایی،آرامش و آسایش مردم باشند اما متاسفانه رودخانه های شهر رشت از وجود حتی یک مورد از آنها محروم است. وی همچنین با تاکید بر اینکه رودخانه سفیدرود هم وضعیت مناسب تری نسبت به این دو رودخانه ندارد، اظهارداشت: هم اکنون سازمان بازرسی گیلان به دنبال یافتن مقصر  در گذشته نیست چون این موضوع مشکلی را رفع نخواهد کرد اگرچه این اعتقاد وجود دارد که به عنوان یک دستگاه نظارتی در گذشته سهم انگاری ها و قصورهای فراوانی صورت گرفته است.

سازمان بازرسی گیلان آلودگی رودخانه های رشت را پیگیری می کند مسرور افزود: سازمان بازرسی استان سه موضوع مهم را با جدیت هرچه تمام تر در راستای وظایف قانونی پیگیر است. مسرور بیان داشت:  این سه موضوع شامل برجسته سازی موضوع برای مدیران و مسئولان ملی و استانی،اطلاع رسانی با تهیه گزارش های هشدار دهنده و نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی است. وی تصریح کرد: سازمان بازرسی در راستای پیشگیری از سوء جریان مکلف به تهیه گزارش های هشدار دهنده است.  مدیرکل بازرسی گیلان گفت: بر اساس تکلیف بند ( د) ماده 11 قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور  و همچنین  تکلیفی که مجلس شورای اسلامی به سازمان بازرسی کل کشور محول کرده در این راستا جلساتی با حضور تمامی مدیران استان برگزار شده است. وی افزود: در این جلسه ها آسیب ها، راهکارها  و موانع پیش روی دستگاه های اجرایی بررسی شده است. مسرور به نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی اشاره کرد و ظهارداشت: سازمان قصد زیر سئوال بردن مسئولان دستگاه اجرایی را ندارد  بلکه در صدد انعکاس مناسب تر و بیش از پیش مشکلات است. وی تصریح کرد: معضل رودخانه های رشت و رودخانه سفید رود باید به عنوان یک بحران نگریسته شود. مدیرکل بازرسی گیلان گفت:  برای مهار بحران به بسیج امکانات، تخصیص اعتبارات ملی، تصویب مقررات خاص و غیره نیاز  است. وی در ادامه با اعلام اینکه وضعیت موجود به هیچ وجه برای مر دم قابل تحمل نیست، افزود: همه مسئولان برای مهار این بحران باید تلاش مضاعف داشته باشند.

شهرداری و آب و فاضلاب شهری قادر به نجات رودخانه های رشت نیستند مسرور  بیان داشت: شهرداری و آب و فاضلاب شهری با اعتبارات اندک خود نمی توانند در کوتاه مدت، میان مدت و حتی بلند مدت این مشکل را رفع کنند. وی با تاکید بر اینکه به رودخانه ها آلوده رشت باید رویکرد بحرانی نگریسته شود، گفت: این دو رودخانه  تهدیدی جدی برای سلامت مردم هستند. مدیرکل بازرسی گیلان گفت:  آسیب هایی که رودخانه سفید رود را تهدید می کند تصرفات غیر قانونی، تجاوز به حریم رودخانه، برداشت های غیر اصولی و غیر قانونی شن و ماسه از بستر رودخانه را شامل می شود.  وی با اشاره به اینکه در راستای عمران، آبادانی و توسعه استان به مصالح رودخانه ای نیاز است، گفت: یک عده از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز برداشت شن و ماسه می گیرند اما به دلیل زیاده خواهی و عدم نظارت بیش از  حد مجوز برداشت می کنند  و نوع دیگر برداشت غیر قانونی و غیر اصولی است.   مسرور یادآورشد: رودخانه های رشت و سایر رودخانه های گیلان باید نگاه ویژه شوند تا همیشه پایدار باشند. مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز طول مسیر رودخانه گوهر رود را از منشا تا محل طلاقی رودخانه زرجوب 13 کیلومتر  اعلام کرد و گفت: طول رودخانه زرجوب نیز 41 کیلومتر  است.  محمد رضا برجی  افزود: با طلاقی  زرجوب و گوهر ود رودخانه پیربازار تشکیل می شود.  وی تصریح کرد: آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود،  رودخانه پیر بازار  و تالاب انزلی را پیر کرده است.  

آلودگی رودخانه ها تالاب انزلی را پیر کرده است مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: وقتی منابع آلاینده و آلودگی در یک اکوسیستم به حد اشباح می رسد این پدیده باعث پیری زودرس و نابودی آن اکوسیستم می شود. وی در ادامه با بیان اینکه دورودخانه زرجوب و گوهر رود رشت به کانال های تخلیه انواع فاضلاب تبدیل شده است، افزود: روزانه 140 هزار  متر مکعب فاضلاب انسانی، 14 هزار متر مکعب فاضلاب صنعتی و به طور میانگین پنج لیتر در ثانیه شیرابه سراوان وارد این دو رودخانه  می شود. برجی با بیان اینکه زرجوب و گوهر رود آلوده ترین رودخانه های گیلان و ایران هستند، افزود:  در ارزیابی شاخص های زیستی رودخانه ها، زرجوب و گوهر رود  امتیاز " خیلی بد " را کسب کردند. وی با اذعان اینکه بدترین وضعیت زیستی در تالاب بین المللی انزلی وجود دارد، گفت: به دلیل آلودگی های شدید خیلی از گونه های ارزشمند  این تالاب منقرض شده اند. مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان یکی از منابع آلاینده تاثیر گذار  در رودخانه ها را مواد شوینده دانست و افزود: بار آلایندگی این مواد بسیار بالا است.  وی تصریح کرد: از واحدهای آلاینده ای که حقوق مردم را رعایت نمی کنند به شدت برخورد می شوند.  برجی در ادامه از رسانه ها خواست کانون های آلایندگی رودخانه ها را بیشتر منعکس کنند، چرا که سود یک صنعت نباید به بهای نابودی سلامت انسان ها و شهروندان تمام شود. وی همچنین با اشاره به اینکه تعامل و تفاهم مدیریت باید منجر به یک خروجی مناسب و منطقی شود، افزود:  لازمه هر اقدامی شناخت و آگاهی، عزم و اراده،  ابزار و امکانات است. یک عضو شورای شهر رشت نیز گفت:  دو شهر رشت و اصفهان از 65 سال پیش دارای شبکه فاضلاب سنتی ( اگو) بوده اند. رضا جمشیدی چناری افزود:  هم اکنون تمامی زباله های شهر رشت و 11 شهر گیلان در منطقه بسیار زیبای سراوان و سر منشا رودخانه زرجوب تخلیه می شود.

شیرابه حاصل از دپوی زباله در سراوان سمی و کشنده است وی تصریح کرد: شیرابه که این زباله ها تولید می کنند بسیار سمی و کشنده است. این عضو شورای شهر رشت گفت: میزان شیرابه زباله سراوان در فصل بهار و تابستان سه لیتر در  ثانیه و در فصل پائیز و زمستان 18 لیتر در ثانیه روانه رودخانه زرجوب می شود. وی افزود: تمامی پساب های صنعتی شهر رصنعتی رشت نیز روانه رودخانه زرجوب می شود. جمشیدی اذعان داشت: به جز یک بیمارستان در رشت پساب بقیه بیمارستان ها وارد این رودخانه ها می شود. وی گفت: بیمارستان که خود یک ملجا برای بهداشت و درمان است امروز خود  یکی از چهار عامل آلایندگی  این رودخانه ها به شمار می رود. این عضو شورای شهر رشت افزود: مهمترین منبع آلاینده از حیث مقدار ، فاضلاب خانگی بوده که از 54 نقطه این شهر به این دو رودخانه سرازیر  می شود. وی تصریح کرد: شورای اسلامی شهر رشت برای نخستین بار در  بودجه امسال شهرداری برای دو موضوع مهم  ساماندهی لندفیل سراوان و طراحی تصفیه خانه  و طرح مطالعات ساماندهی رودخانه ها بودجه واقعی تدوین کرده است. جمشیدی بیان داشت: برای ساماندهی لندفیل سراوان و طراحی تصفیه خانه برای تصفیه شیرابه سمی تفاهم نامه ای با دانشگاه گیلان منعقد و سال آینده ساخت تصفیه خانه شیرابه زباله ها در دستور  کار شورا و شهرداری رشت قرار می گیرد. وی گفت: همچنین امسال بودجه ای برای طرح مطالعات ساماندهی رودخانه های رشت در شورای اسلامی این شهر مصوب شده است. این عضو شورای شهر رشت اظهارداشت: شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان از دهه 60 تاکنون هیچ اقدام جدی برای نجات رودخانه ها از آلودگی انجام نداده است. وی گفت: از محل اعتبارات بانک جهانی 460 کیلومتر  در شهر رشت لوله گذاری انجام گرفته که  10 تا 15 درصد  از این شبکه تحت بار بوده بقیه به صورت منقطع و ناپیوسته مدفون است.

رودخانه های رشت در 54 نقطه میزبان فاضلاب هستند جمشیدی تصریح کرد: فاضلاب های 54 نقطه شهر، 13 بیمارستان، شهر صنعتی و شیرابه های محل دفن زباله سراوان به رودخانه های شهر رشت سرازیر می شوند. وی همچنین به برنامه های موجود برای رفع آلودگی رودخانه ها اشاره کرد و افزود: ایجاد تصفیه خانه محلی در جوار محل ریزش فاضلاب به داخل رودخانه ها یکی از راهکارهای ممکن برای جلوگیری از آلودگی است که باید در بیش از 70 نقطه این تصفیه خانه ها تعبیه شود و نیازمند افزون بر 50 میلیارد تومان اعتبار است که باید به تائید سازمان محیط زیست برسد. این عضو شورای شهر رشت به لوله گذاری 23 کیلومتری در دو سمت رودخانه ها نیز اشاره کرد و اذعان داشت: راهکار دیگر رفع این معضل عبور لوله هزار و 250 در دو مسیر رودخانه های شهر است که به 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با این روش فاضلاب به محل تلاقی دو رودخانه می رسد و در تصفیه خانه تصفیه می شود. وی در ادامه احداث کانال های تحتاتی را از دیگر راهکارها دانست و افزود: مطالعات این طرح ها طی سال جاری انجام و در سال آینده عملیات اجرایی طرح های مزبور اغاز می شود.  جمشیدی با اعلام اینکه 23 کیلومتر  این دو رودخانه در محدوده طرح تفصیلی شهر  است، افزود: شهرداری نمی تواند بدون عزم ملی، بدون تامین منابع ملی و سرمایه گذار رودخانه های زرجوب و گوهر رود را ساماندهی کند. وی با تصریح اینکه افزون بر 23 دستگاه اجرایی در مدیریت شهری دخیل هستند، یادآورشد: متاسفانه مدیریت یکپارچه در مدیریت شهری وجود ندارد. به گزارش خبرنگار مهر، با وجود عزم مسئولان برای نجات دو رودخانه مهم شهر رشت که زر و گوهر نام گرفته اند تا بودجه مورد نیاز آن هم از طریق منابع ملی تامین نشود در عمل نمی توان امیدی به رفع آلودگی گوهر رود  و زرجوب داشت.  




۱۳۹۳/۶/۲۵ - ۱۱:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن