تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802635995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم مدیریت هدفمند فضای مجازی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لزوم مدیریت هدفمند فضای مجازی
ابراهیم منصوری*
کد خبر: ۴۳۴۷۴۰
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹ - 15 September 2014


گسترش قارچگونهی فضای مجازی در عصر حاضر، موضوعی نوپدید است که با وجود مزایایی که دارد، گسترش آسیبهای فردی، اجتماعی و فرهنگی را در سطوح و لايه هاي مختلف و ابعاد گوناگون ملي –  بومي جامعه به همراه دارد؛ شناسایی این آسیبهای نوپدید در جامعه و لزوم آگاهسازی مردم نسبت به اثرات سوء این فضاها امری بسیار ضروری است و میتواند فضای مجازی را از غولی ترسناک و مخرب به ابزاری برای افزایش اطلاعات خانواده ها و تسهيل توسعه جامعه در ابعاد مختلف و در راستاي زندگي بهتر تبدیل کند.


فناوري اطلاعات و ارتباطات در چگونگي اين كه مردم بتوانند نزديكي را از لحاظ مكاني، حقيقي و ارتباط تجربه نمايند، انقلابي به پا كرده است.  اين فناوري ها دسترسي ارزان به هر چيز و هركس را در جهان ممكن ساخته اند و عينا تعامل چهره به چهره را در فضاي سايبري بازسازي مي كنند و امكان مشاركت در انواع متعدد ارتباطات اجتماعي را ميسر مي سازند. با وجودكاربردهاي بسياري كه فناوري اطلاعات و ارتباطات دارد، موضوعي كه امروزه زياد به آن پرداخته مي شود اين است كه ارتباطات فيزيكي واقعي به نفع ارتباط هاي آنلاين در حال كاهش هستند. در نتيجه، اين امر به روابط اجتماعي بيشتر اما ضعيف تر منجر مي شود. 


در كشور ما به موازات سرعت گسترش فناوري ها و توسعه ي اينترنت و فضاي مجازي برنامه ريزي و راهكار مؤثر براي مقابله با اين گونه آسيب ها تدبير نشده است و اين امر موجب افزايش دامنه ي اين گونه آسيب ها در جامعه شده است. بروز آسيب هاي نوپديد مي تواند زمينه ساز نوع جديدي از آسيب هاي اجتماعي و رواني در جامعه باشد. به همين دليل، برنامه ريزي براي شناسايي، پيشگيري و كاهش آسيب هاي نو پديد لازم و ضروري مي نمايد. آسيب هاي نوپديد، آسيب هاي مرتبط با فناوري هاي جديد است كه آسيب هاي ناشي از استفاده از ماهواره، بازي هاي رايانه اي، تلفن همراه و اينترنت و فضاي مجازي حاصل از آن در اين مجموعه قرار مي گيرند. 


از آثار مثبت استفاده از فضاي مجازي به روز كردن اطلاعات، استفاده از مطالب علمي و دسترسي به فناوري هاي روز است، اما به موازات آن گرايش نوجوانان و جوانان به چت روم ها، عشق هاي مجازي، كلاهبرداري و سوء استفاده از دختران و پسران با ارايه ي شخصيت هاي دروغين، ازدواج هاي اينترنتي، سرقت اطلاعات و اخاذي  و در برخي موارد رعايت نكردن اخلاق و انعكاس آن به صورت هجو وهزل و تمسخر بزرگان تاثيرگذار جامعه و در برخي موارد استفاده مغرضانه از اين فضا توسط گروهي برعليه گروه ديگر را موجب شده است.


جذابيت ها، قابليت ها و ويژگي هاي خاص فضاي مجازي آن را به محيطي براي تعاملات اجتماعي مبدل كرده است. ظهور گاه به گاه و  بدون دلیل موج توهين به مقدسات و بزرگان تاثيرگذار درروند پيشرفت و تعالي جامعه و توليد حجم وسیع محتوای عرضه شده در اين راستا ضرورت جديت در مديريت هوشمندانه و در عين حال اخلاقمند فضاي مجازي را اجتناب ناپذير كرده است. یکی از این ناهنجاریهاي موجود در فضاي مجازي كشور هدف قرار دادن اشخاص مطرح در تاریخ معاصر و سوژه قرار دادن آن در قالب هجو و هزل است و در برخي موارد نيز عملاً با بمباران محتواي توليد شده این نوشتهها در فضاهای اجتماعی آنلاین، پیامکهای شخصی و دیالوگهای معمول، زشتی چنین توهینهایی به چهرههایی که از احترام و شأن اجتماعی نیز برخوردارند، شکسته شده و طبیعتاً با عادیسازی چنین رویهای، گستره چهره مورد هتاکی قرار گرفته، گستردهتر میشود. قبح زدايي از چهره ها و به تبع آن محتواي ارزشهاي مورد تائيد جامعه و دين در فضاي لاين، وايبر و ديگر نرم افزارهاي در دسترس موبايلي در نتيجه فقدان برنامه راهبردي مشخص در مديريت محتواي پيام و لزوم اتخاذ سياست هاي ايجابي در اين فضاست. 


فضای مجازی در صورتیکه مدیریت و کنترل شود، سواد رسانه ای افراد را افزایش می دهد؛ یعنی فرد متوجه می شود که از این ابزارها و نرم افزارها و فضای مجازی چگونه باید استفاده کند و کدام نیازهایش باید برطرف شوند و کدام نیازهای او در معرض آسیب قرار دارند؛ در این صورت رشد علمی جامعه، افزایش اطلاعات عمومی و رشد اجتماعی اعضاي جامعه را به همراه دارد و می تواند دانشها و مهارت هایی را به انسان آموزش دهد که زمانی برای رسیدن به آن باید هزاران کیلومتر را طی می کرد و امروزه به راحتی با یک کلیک این آموخته ها، در اختیار او قرار می گیرند. این آموزش ها در صورتیکه با مشارکت اعضای خانواده در فضای مجازی همراه باشد، می تواند در توسعه بهینه سازی و غنی سازی روابط خانوادگی نيز موثر واقع شود.


 در اين راستا رهبر معظم انقلاب برای مدیریت و استفاده از اين فضا در جهت كمك به پيشرفت همه جانبه كشور در ابعاد گوناگون اقدام به تاسیس شورای عالی فضای مجازی کردند؛ كه حاكي از تدبير هميشگي و اشراف ايشان بر تحولات عمیق در اين عرصه دارد و نگاهي به اعضاي تشكيل دهنده اين شورا نيز نشان از اهميت و تاثيرگذاري اين فضا و لزوم مديريت و استفاده از ظرفيت هاي بالقوه فضاي مجازي در راستاي پيشرفت كشور وآحاد جامعه است. برهمین اساس شورایعالی فضای مجازی موظف است تا تمام عرصه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور را جهت ورود به عرصه فضای مجازی مدیریت و ضمن صيانت از فرهنگ و هويت ملي زمينه تعالي بيش از پيش جامعه را از طريق استفاده صحيح از اين فضا مهيا کند.


اتخاذ سیاست های ایجابی فرهنگی و اجتماعی، برنامه ها و سیاست های معطوف به تولید و مديريت محتوا، برنامه های دیجیتال سازی اطلاعات آنالوگ و دسترس پذیر ساختن اطلاعات و محتوا در اين فضا علاوه بر احترام و به رسميت شناختن آزادي بيان و نشر، ازطريق افزايش آگاهي و سواد رسانه اي تعالي و پيشرفت جامعه را امكان پذير خواهد ساخت. در حقیقت نمیتوان صورت مسئله را پاك كرد و اقدام به فيلتر يا سانسور فضاي مجازي در حد گسترده كرد، ليكن ارتقاي فرهنگ استفاده و هضم آن براي كاربران و آگاه سازي مزايا و مخاطرات آن از طرق مختلف مي تواند راه رابراي تسهيل ارتباط آماده كند. با توجه به تغییرات سریع در این حوزه، نياز به سرمایه گذاری در جهت جذب استعدادها به ویژه در حوزه محتوا وداشتن برنامه راهبردی برای مواجهه با چالش ها در این فضا و مقابله هوشمندانه در فضای مجازي و سایبری اجتناب ناپذير است.


*کارشناس رسانه
















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن