واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خرداد گزارش داد: ائتلافی به نفع منافع ملی ایران تهران - ایرنا - بالاخره تندروی های گروه سلفی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) که اخیرا خود را ˈخلافت اسلامیˈ نامیده است، با عملکرد بدوی و خشن خود در سوریه و عراق، انسان های بی گناهی را صرفا به دلیل اعتقاد به قرائتی متفاوت از دین و شریعت، قربانی جاهلیت مسلم خود کرده است و کار را به جایی رسانده است که اجماعی بین المللی بر علیه آنها در دنیا به وجود بیاید و پرورش دهندگان قدیمی اشان مجاب شوند که باید ائتلافی متشکل از غرب به رهبری ایالات متحده از یک سو، و کشورهای سنی مذهبی همچون عربستان و قطر از سوی دیگر تشکیل دهند تا در قبال اقدامات غیر انسانی گروه داعش سیاست ˈعمل واحد و هماهنگˈ را در پیش بگیرند. ائتلافی که نخستین نتیجه خود را نیز در آزادی برخی از شهرهای عراق از زیر سلطه و نفوذ این گروه نشان داد.
نباید از خاطر برد که در سال های گذشته و در هراس از تشعشعات نورانی انقلاب اسلامی ایران، غرب با هدف مقابله با رشد روزافزون گرایش به اسلام خواهی که در ایالات متحده و برخی دیگر از کشورهای اروپایی پیدا شده است پروژه "اسلام هراسی" را کلید زد و عرصه را برای فعالیت غیر مسلحانه گروه های افراطی و تکفیری باز گذاشت تا از این طریق علاوه بر ایجاد اختلاف در امت اسلامی بخصوص بین شیعه و سنی، چهره ای خشن، غیر منطقی و ضد انسانی از اسلام برای شهروندان خود به نمایش بگذارد تا آنان را از گرایش به مسلمانان باز دارند و بقول خودشان بدینگونه محور شرارت انقلاب اسلامی را کنترل نمایند! از همین روست که رسانه های غربی در سال های اخیر در راستای همان پروژه اسلام هراسی، اقدامات گروهای افراطی را که به اعتقاد نگارنده، آنچنان ضد اسلامی و ضد دینی است و آنچنان با آموزه های دین اسلام در تضاد است که به هیچ عنوان نمی تواند ذیل مفهوم "قرائتی از اسلام" قرار بگیرند را به سرعت پوشش خبری می دادند و چنین القاء میکردند که عصاره و چکیده اسلام صرفا آن چیزی است که داعش و گروههایی از این دست می گویند! اما غافل از اینکه آتش کینه ورزی های مصنوعی که در جهان اسلام روشن کرده امروز دامن خود آنان را گرفته است و بر اساس آمار غیر رسمی بیش از هزاران نفر نیروهای اروپایی و آمریکایی در کنار داعش در عراق و سوریه در حال جنگ هستند! فلذا بسرعت دست بکار شدند تا آتش افروخته را خاموش کنند. بنابراین ائتلافی به ابتکار غرب و اتحادیه اروپا و با همراهی برخی از کشورها و گروههای اسلامی برای مقابله با داعش شکل دادند! ائتلافی که اگر انقلاب اسلامی از آن بدرستی بهره برداری کند و با عقلانیت آن را مدیریت نماید، می تواند موجب تقویت "اعتدال گرایی" و "میانه روی" و زمینه مساعدی برای ظهور و بروز اندیشه های صحیح اسلامی و پذیرش افکار و سلایق گوناگون در منطقه گردد و قرائت های سطحی، واپس گرایانه و غیر انسانی از ادیان را تحت الشعاع قرار دهد. زمینه هایی که فرصت مهیا و مناسبی را در اختیار دیپلماسی ایران و دولت اعتدال گرای "تدبیر و امید" قرار داده تا چنانچه با واقع بینی و بر اساس منافع ملی مورد بهره برداری قرار بگیرد می تواند دستاوردهای مثبتی را برای کشور و منطقه حاصل نماید .
واقعیت این است که هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای منطقه، از مشروعیت سیاسی، مشارکت شهروندان در قدرت و کارآیی سیستم حکومتی و همچنین توان نظامی و تسلیحاتی برخوردار است و نفوذی که بر بسیاری از نیروهای فعال در منطقه دارد به عنوان یکی از کشورهای پیشگام در این زمینه محسوب می شود. غرب و جامعه جهانی به این نتیجه رسیده است که موفقیت هرگونه فعالیت سیاسی- نظامی در منطقه و بویژه در مورد مقابله با افراط، به میزان زیادی به دخالت دادن ایران در مسائل منطقه ای بستگی دارد و اقداماتی از این دست بدون حضور و نقش موثر ایران یا به نتیجه نخواهد رسید و یا چنانچه منجر به نتیجه شود هزینه های زیادی از جنبه وقت و سرمایه و تلفات انسانی بر غرب تحمیل خواهد کرد. به همین دلیل است که نگارنده معتقد است امروز باور جهانی به اجماع بر علیه افراط گرایی، فرصت بسیار مناسبی است که جمهوری اسلامی ایران می تواند با بسیج کردن دوستان منطقه ای خود، حضور موثری در پروژه تحدید افراط گرایی داشته باشد تا از این رهگذر بتواند، اهداف مهم و استراتژیکی همچون: تضمین امنیت مرزهای خود و بویژه مرزهای طولانی با کشور عراق، تقویت وضعیت و محافظت از منافع شیعیان در منطقه، دفع خطر متحجرین تکفیری داعش از شهرهای مذهبی و بارگاه متبرک امامان شیعه، گرفتن امتیازات مورد نظر خود در مذاکرات هسته ای، حمایت از دوستان منطقه ای خود از جمله گروههای مقاومت و در نهایت ارائه تصویری رحمانی و قرائتی انسانی از اسلام و اثبات مشترکات شیعه و سنی و در نتیجه به شکست کشاندن پروژه "اسلام هراسی" را تامین کند.
پر واضح است دستگاه دیپلماسی دولت تدبیر و امید که در یک سال اخیر توانسته است به خوبی تجربه، مهارت و کارایی خود را نشان دهد و نمره قبولی را کسب نماید می تواند در داخل کشور، اجماعی متشکل از همه طیف های سیاسی و بویژه مسئولان ارشد ملی و مذهبی و اقشار تاثیرگزار روحانی و بخصوص ائمه جمعه که بر اقصی نقاط کشور نفوذ و تاثیر مؤثر دارند را در لوای مشارکت و ائتلاف و اجماع جهانی برای مقابله با افراط گرایی بسیج نماید تا زمینه های همبستگی ملی و پیوستگی داخلی را پیرامون منافع کوتاه مدت و بلند مدت کشور در صحنه های جهانی و بخصوص قدرت های بزرگ فراهم آورد.
دکتر سیدعلی میرباقری/ خرداد
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]