واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کتاب بسته تولید انبوه مسکن محلی در بافت های فرسوده و ناکارآمد منتشر شد تهران- ایرنا- کتاب بسته تولید انبوه مسکن محلی در بافت های فرسوده و ناکارآمد، طرحی برای حماسه اقتصادی منطبق بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با صاحب امتیازی موسسه مطالعات و تحقیقات مبین در 173 صفحه انتشار یافت.
در مقدمه ی این کتاب می خوانیم: «گروه توسعه ی ایرانیان» به عنوان گروهی «توسعه گر» که رسالت خود را توسعه و تحقق علمی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت و هدف سازمانی خود را «حل مسایل توسعه یی» قرار داده است، با تکیه بر روش شناسی یی مبتنی بر الگوی نظری توسعه ی تعالی بخش، طی سال های اخیر تلاش کرده است با ورود به بحث احیا و نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران، با ارایه الگویی متفاوت بسته یی عملیاتی برای «تولید انبوه مسکن در بافت های فرسوده» تدوین کند که بنا به شرحی که در این نوشته می رود، می توان آن را طرحی توسعه یی و از مهم ترین طرح های تحقق بخش اقتصاد مقاومتی دانست. ویژگی های این طرح به نحوی است که قابلیت دارد در طی یک بازه ی زمانی نه چندان بلند، با همتی جهادی، عنوان «طرحی برای حماسه ی اقتصادی» را به خود اختصاص دهد.
در ادامه آمده است: این طرح، تولید انبوه مسکن را نه در فضایی خارج از فضاهای سکونتگاهی، بلکه در بافت شهرها هدف قرار داده است. در این طرح بافت فرسوده به دلیل قرار داشتن در درون شهر به مثابه یک سرمایه ی انباشته و املاک فرسوده نیز به مثابه ی مدخلی برای بازتوزیع منافع به شمار می آیند. ایده ی اصلی کار چنین است که پس از تمرکز سازمان توسعه گر در منطقه ی مورد نظر، ارتباط و تعامل با مردم و نهادهای محلی و ذی مدخل در دستور کار قرار می گیرد و پس از تعریف نقش های مشارکتی میان ایشان و سازمان توسعه گر، مرحله ی اجرایی ساخت و ساز بر اساس سیاست های تجمیع پلاک های فرسوده و استفاده از ظرفیت های ناشی از آن آغاز می شود. پس از اتمام پروژه ها ستانده ی فعالیت براساس راهبرد معاوضه به عنوان نهاده ی فازهای آتی مورد استفاده قرار می گیرد و مبتنی بر آن تعریف پروژه ها به صورت تدریجی و تصاعدی به پیرامون هر منطقه گسترش می یابد.
بررسی کتاب بسته تولید انبوه مسکن محلی در بافت های فرسوده و ناکارآمد نشان می دهد که موفقیت معنادار این فعالیت ها منوط به آن است که مجموعه فعالیت های ساخت و ساز نه در قالب پروژه های متعدد بلکه در قالب یک طرح عملیاتی با مقیاس بزرگ دیده شود تا هم امکان سیاست گذاری منطبق بر معماری و اصول شهرسازی پدید آید و هم صرفه های حاصل از مقیاس بتواند رویکرد توزیع منافع به نفع مردم منطقه را محقق سازد. با این سیاست هم بافت های فرسوده نوسازی می شوند و هم حجم قابل قبولی از مسکن تولید می شود که به دلیل قرار گرفتن در بافت شهری، مشکلاتی نظیر تامین زیرساخت ها و یا تقاضا را ندارند.
این کتاب دارای هفت فصل است. در فصل اول به بررسی محوری برای حماسه ی اقتصادی و در فصل دوم به بیان مساله ی فرسودگی و ابعاد آن می پردازد، در فصل سوم چالش های روند کنونی تولید مسکن و نوسازی بافت های فرسوده و در فصل چهارم به تولید انبوه مسکن در بافت های فرسوده به عنوان راهبردی برای توسعه اشاره دارد و فصل پنجم به الگوی مطلوب نوسازی بافت های فرسوده و تولید انبوه مسکن در آن ها و فصل ششم گروه توسعه ایرانیان و برخی برنامه های در دست اقدام و در فصل هفتم به تولید انبوه مسکن محلی در بافت های فرسوده و ناکارآمد طرحی عملیاتی برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخته است.
کتاب بسته تولید انبوه مسکن محلی در بافت های فرسوده و ناکارآمد با شمارگان 2000 نسخه در 173 صفحه از طرف انتشارات مبین پژوه منتشر شد.
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]