تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843993510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجدیدنظرطلبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجدیدنظرطلبی تهران- ایرنا- وقتی که از بحث و گفت وگو گریزان باشیم و نتوانیم گامی در جهت اقناع دیگران برداریم و از سوی دیگر هم نخواهیم به حقیقت تن دهیم، کارمان به انگ و برچسب زدن خواهد کشید. انگ زدن هم دو نوع است:یکی خیلی صریح و مستقیم زده می شود که مخاطب یا شنونده نیز متوجه صراحت آن می شود و دیگری به طور ضمنی و در لفافه بیان می شود.


یکی از شیوه های ضمنی برچسب زنی، استفاده از لغات و کلمات تعریف نشده است و کوشش برای اینکه معنایی منفی را بر آن بار کنند. از جمله این موارد برچسب تجدیدنظر طلبی است که این روزها در ادبیات سیاسی افراطیون مخالف دولت به فراوانی قابل مشاهده است. آنان هر کس را که متفاوت از خودشان فکر می کند، تجدیدنظرطلب می نامند و از این طریق در پی القای این نکته هستند که ما حقیم و معیار تشخیص حق و باطل و کلیددار جهنم و بهشت هستیم و هر کس غیر از ما فکر کند، تجدیدنظرطلب است. این اصطلاح در ادبیات کمونیستی رواج یافت (ریویزیونیستی) و از سوی کمیته های مرکزی احزاب کمونیستی علیه منتقدان شان به کار می رفت که گویی نه تنها از صدها ناسزای رکیک بدتر است، بلکه ریویزیونیسم نوعی اتهام و خیانت هم محسوب می شود. تجدیدنظرطلبی به منزله حکم محکومیت به مرگ و اعدام بود. سرنوشت آن فرهنگ بر کسی پوشیده نیست. هنگامی که پرده ها کنار رفت، فقط کمونیست های عقب مانده همچنان به اصول خیالی لنینیسم و استالینیسم و مائوئیسم و سایر ایسم های کمونیستی وفادار ماندند: ایسم هایی که خودشان محصول تجدیدنظر در اصول اولیه مارکسیسم بود و در نهایت هم معلوم شد که حتی اعضای کمیته مرکزی این احزاب نیز به آن اصولی که برایش میلیون ها نفر را از دم تیغ و گلوله گذراندند، ذره یی اعتقاد نداشتند! می گویند تاریخ دو بار تکرار می شود: یک بار تراژیک و یک بار هم کمیک.
ظاهرا اگر تاریخ احزاب کمونیستی در مبارزه با آنچه که تجدیدنظرطلبی می نامیدند تراژیک بود، رفتار دوستان وطنی در مبارزه با تجدیدنظر طلبی، کمیک شده است. مستقل از این مقدمه، ذکر چند نکته خطاب به این نیروها بی فایده نیست. نیروهایی که برخی از آنان هم صادقانه گمان می کنند که دیدگاه دیگران معادل تجدیدنظرطلبی است و در صورت آزاد بودن بساط ذهنیت آنان را برمی چیند.
1- تجدیدنظرطلبی چه معنایی دارد؟ کدام یک از اصول قطعی مورد نظرتان هست که هر کس ذره ای خلاف آن بگوید تجدیدنظر طلب محسوب می شود؟ شما با تاریخ یکصد سال اخیر ایران چقدر آشنایی دارید؟ اگر بر اساس ذهنیت شما باشد، آیا حضور بانوان در عرصه جامعه که به برکت انقلاب رخ داد، نسبت به ذهنیت هایی که پیش از آن نزد برخی نیروهای سنتی درباره زنان وجود داشت، بدترین نوع تجدیدنظر طلبی محسوب نمی شود؟ آیا حضور بانوان در عرصه های ورزشی با معیارهای شما چنین تلقی نمی شود؟ آیا تغییر ذهنیت نسبت به موسیقی، فیلم، تلویزیون و بسیاری از حوزه ها از جمله اقتصاد، فرهنگ و اجتماع را نباید تجدیدنظر طلبی بدانید؟ اگر افکار و عقاید و رفتارهای خود را با برخی از علمای صدر مشروطیت مقایسه کنید، تجدیدنظر طلب تر از شما چه کسی خواهد بود؟ با این حساب احتمالا فتاوای مرحوم امام (ره) و نیز بحث اهمیت زمان و مکان در اجتهاد و تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از منظر شما تجدیدنظرطلبی محسوب می شود، ولی هنوز شجاعت کافی برای بیان آن را به دست نیاورده اید. به علاوه قانون مجازات اسلامی و نیز قانون آیین دادرسی دارای مواد فراوانی است که از منظر شما باید مصداق تجدیدنظرطلبی باشد. روشن است که هیچکدام از اینها از نظر امام (ره) و رهبر انقلاب تجدیدنظرطلبی محسوب نمی شود که اگر بود، خودشان مانع می شدند.
2- اتفاقا تندترین تجدیدنظر طلبی ها از سوی مجموعه دوستان افراطی شما شده است. گرچه به حقِ شما و دوستان تان در دولت پیش در تجدیدنظر کردن ایرادی نیست، ولی رطب خورده منع رطب کی می کند؟ نگاهی به سخنان رئیس جمهور مورد نظرتان بیندازید تا ببینید تا چه عمقی از مسایل اسلامی تجدیدنظر شد، ولی شما هیچگاه صدای تان درنیامد. ایرادی هم نداشت، چون گمان می کردید که به نفع شما نیست. ولی الان می توانید هر اظهارنظر کارشناسانه یی را مصداق تجدیدنظرطلبی دانسته و پیشاپیش آن را محکوم کنید.
3- فرض کنیم که کسی بخواهد در مواردی هم نظرش را تغییر دهد. اشکال کار چیست؟ چرا نباید چنین کند؟ مگر شما از وقتی که به دنیا آمده اید به یکسری چیزهای ثابتی اعتقاد داشته اید و تا آخر عمرتان هم به همان ها خواهید چسبید؟ مشکل، اصل اصلاح برداشت و عقیده نیست، همچنان که مشکل در اعتقاد به برداشت های قبلی هم نیست. مشکل در منطق این کار یعنی تغییر یا بقاست. اگر کسی به درستی عقاید گذشته اش ایمان داشته باشد، به همان میزان ماجور است که کس دیگری با منطق و استدلال آنها را اصلاح می کند و برعکس. این که شما ساده ترین برداشت های خود را تبدیل به اصل می کنید و هرگونه برداشت دیگر درباره آن را با انگ تجدیدنظر طلبی محکوم می کنید، تنها اثبات کننده ضعف در منطق و بنیان های فکری است.
بنابراین پیشنهاد می شود که به جای وارد شدن به این انگ زدن ها که نتیجه آن در نظام های کمونیستی دیده شده است، وارد بحث و گفتگو شوید. مطالب دیگرانی را که تجدیدنظر طلب می خوانید نقد کنید، با آنان به طریق احسن مجادله کنید تا مردم آگاه شوند، اگر به خودتان و عقایدتان اطمینان دارید. اگر هم واجد این اطمینان نیستید، کار چندانی نمی توان کرد.
منبع: روزنامه اعتماد
اول**1368**


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن