تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844150292




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تكريم ارباب رجوع... شايد وقتي ديگر...


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ شهريور ۱۳۹۳ (۰:۶ق.ظ)
آفرينش: تكريم ارباب رجوع... شايد وقتي ديگر...
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
اصولا ما در مواقع زيادي غافلگير مي‌شويم. يكي از آن زمان‌ها وقتي است كه براي انجام امور اداري به سازمان و يا اداره‌اي مراجعه مي‌كنيم و بر خلاف عادت، با بساطت چهره و خوشرويي مسئول واحد مربوطه مواجه مي‌شويم. در اين قبيل موارد حتي ممكن است به قدري از حسن رفتار شخص مقابل به وجد بياييم كه مساله را به روي ايشان آورده و به دليل خوش‌خلقي و جوابگويي‌شان در مقابل امور ارباب رجوع، از ايشان سپاسگزاري كنيم.
مساله تكريم ارباب رجوع چيزي است كه تا به حال درمورد آن صحبتهاي زيادي شده و تحقيقات متعددي در ارتباط با آن صورت گرفته، در چند سال اخير حتي در بسياري از سازمانها براي اين مقوله، طرحهايي نيز تعريف شده و براي عملياتي و نهادينه نمودن آن، واحدها، ستادها و جلساتي در اين راستا در سازمانهاي مختلف درنظر گرفته و تشكيل شده است. با وجود اين به نظر مي‌رسد هنوز هم اصل مشكل به قوت خود باقي باشد.
با توجه به اينكه يكي از عوامل اصلي در موفقيت و خوش‌نامي هر سازمان در بين عموم افراد و اقشار جامعه، چگونگي برخورد سازمان مزبور با ارباب رجوع خود است، همه سازمانها و نهادها براي رسيدن به موفقيت، ناگزير از جلب رضايت ارباب‌رجوعان خود مي‌باشند. از سازمانها و ادارات دولتي گرفته تا سازمانهاي خصوصي.
با اين وجود، اين مساله حتي درمورد بخشها و واحدهاي خصوصي هم كه حيات‌شان تا حد بسيار زيادي به جذب و جلب مشتريان بسته است صدق مي‌كند. يكي از دلايل بي‌توجهي به حقوق ارباب رجوع و عدم برخورد مناسب با شخص ارباب رجوع در ادارات مختلف، اهميت قائل نشدن براي اخلاقيات و جدي نگرفتن آن در سطح جامعه است. اخلاقياتي كه جامعه ما از محيط خانوادگي گرفته تا محيط شغلي و تحصيلي و اجتماعي، به شدت به آن نيازمند است.
به عنوان نمونه؛ ادارات و سازمانهاي مختلف همواره راههاي ارتباطي را ذكر مي‌كنند تا مردم از آن طريق، با آنها ارتباط برقرار كرده و مسائل و سوالاتشان را مطرح كنند. شماره تماس‌هايي با چند خط مختلف كه متاسفانه در اغلب موارد، كسي در پشت خط تماس، براي جوابگويي حاضر نيست و اگر هم بعد از بارها تماس گرفتن و صرف وقت و انرژي، كسي گوشي تلفن را در آن سوي خط بردارد و پاسخ بدهد، نوع رفتار و جوابگويي‌اش به گونه‌اي است كه فرد تماس‌گيرنده نه‌تنها جواب سوالش را به درستي نمي‌گيرد بلكه از تماس گرفتن خود نيز پشيمان مي‌شود.
يا در بسياري از سازمان‌ها براي طي نمودن روندهاي اداري بسيار ساده، بايد ساعت‌ها منتظر ماند و به نظر مي‌رسد متاسفانه تنها چيزي كه به آن توجه نشده است درنظرگرفتن شرايط، وقت، سلامتي و آرامش فرد ارباب رجوع است كه بايد روزها و روزها، براي يك كار كوچك اداري، در حال رفت و آمد به نهاد مزبور باشد و تازه ترش‌رويي‌ها و رفتار نه چندان مودبانه برخي كارمندان اداره مذكور را در طي چند روز مورد اشاره، تحمل كرده و به اين روند عادت كند.
همين امر، يكي از دلايلي است كه پاي رشوه و زيرميزي را به ادارات و سازمان‌هاي ما باز كرده است و همين تاخير در انجام خواسته و راه انداختن كار مشتري و ارباب رجوع است كه موجب شده عده‌اي براي رهايي از اين وضعيت، با پرداخت مبالغ بيشتر و دادن رشوه، خود را از گذراندن مراحل بسيار و نفس‌گير اداري و صرف وقت فراوان در راهروها و اتاق‌هاي ادارات، بيمه كنند و در اين ميان، آن كه بيش از همه متضرر مي‌شود جامعه‌اي است كه سيستم اداري‌اش به مواردي كه ذكر شد مبتلا و آلوده مي‌شود.
به عنوان يك پيشنهاد مي‌توان از مسئولان درخواست نمود تا يك روز خودشان را در قالب يك ارباب رجوع بگذارند و براي مثال با سازمان يا اداره‌اي تماس گرفته و ملاحظه كنند كه نحوه رفتار سازمانها با ارباب رجوع به چه صورت و داراي چه نواقصي است. همين طور مي‌توان درخواست نمود يك روز در جايگاه ارباب رجوع، به اداره يا سازماني مراجعه كنند و از نزديك مسايل مبتلابه مردم عادي را در اتاق‌ها و راهروهاي انتظار ادارات رصد كنند تا بخشي از مشكلاتي را كه مردم با آنها مواجهند از نزديك درك و لمس نمايند.
مساله تكريم ارباب رجوع تابه حال تحت تاثير دلايل متعددي همچون بي‌اعتنايي كارمندان به كيفيت خدمات ارائه شده در سازمان و عدم احساس نياز به تغيير رويه خود در برخورد با افراد مراجعه‌كننده، به نتايج مورد انتظار دست پيدا نكرده است. اما از آن جايي كه يكي از مولفه‌هاي يك جامعه رشديافته نحوه تعامل و ارتباط افراد با هم و از جمله آن؛ كيفيت برخورد افراد با ارباب رجوعان خود مي‌باشد، ما براي پيشرفت در بخشهاي مختلف و همين طور براي كاستن از مشكلات متعددي كه ريشه در بي‌اخلاقي‌ها و بداخلاقي‌ها در سطح جامعه دارد، ناگزير از دست يافت به چنين مولفه‌اي هستيم.
سخن آخر اين كه؛ تكريم ارباب رجوع قبل از اين كه يك الزام قانوني باشد كه با اجبار وارد شده از سوي مسئول بالاتر، ملزم به رعايت آن باشيم، يك الزام اخلاقي و انساني است، در قبال ارباب رجوعاني كه هر يك، با انواع و اقسام مشكلات مادي و معنوي دست به گريبان هستند، كمترين كمك، نيفزودن به مشكلات آنها، نرنجاندن و بازكردن گرهي از مشكلات آنهاست. نه اين كه افراد پشت‌ميزنشين انتظار داشته باشند چون خودشان هم با مشكلاتي درگير هستند پس مردم و ارباب رجوعان بايد مراعات حال آنها را كرده و در مقابل كم‌حوصلگي‌ها و بدخلقيهاي آنها شكيبا و خويشتن‌دار باشند.
نويسنده:زهرا كيان‌بخت













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن