تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844111037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفاظت از بافت تاریخی شهرها مورد غفلت قرار گرفته است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حفاظت از بافت تاریخی شهرها مورد غفلت قرار گرفته است گرگان - ایرنا - عضو شورای عالی و معماری کشور بافت تاریخی شهرها را ثروت عظیم معنوی توصیف کرد که حفاظت شایسته از آن ها مورد غفلت قرار گرفته است


دکتر "مهدی حجت" یکشنبه شب در نکوداشت هشتاد و سومین سالگرد "ثبت ملی بافت تاریخی شهر گرگان" در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهار کرد: بافت تاریخی مجموعه ای از عناصر در هم تنیده شده است که عواطف و احساسات اجداد ما در آن تجلی یافته و کیفیت اعتقادات و احساسات مردم آن زمان و نوع نگاه، احترام و رابطه با خود و خلوتشان را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: افرادی که به این بافت ها توجه نمی کنند در حقیقت نه تنها عکس باقی مانده از پدربزرگان خود، بلکه چک میلیاردی را پاره می کنند و به آن توجهی ندارند.
وی با بیان این که گرگان از استثنایی ترین شهرهایی است که چند پتانسیل متعدد را همراه با هم دارد، گفت: مهم ترین آن ثروت طبیعی آن هم در شرایط خشکسالی کشور است.
وی افزود: از نظر اجتماعی و اقتصادی نیز گرگان دارای ثروت فوق العاده ای است که اگر همه این ها را در کنار هم قرار دهیم متوجه می شویم که برای آینده نیاز به مراقبت از ماهیت و هویت شهر داریم.
حجت ادامه داد: بر اساس مطالعه بزرگان، در آینده به دلیل این که واگذاری کارها به دستگاه ها، رباط ها و ماشین ها قوت پیدا می کند انسان وقت بیشتری می یابد از سوی دیگر با توسعه رسانه های جمعی، انسان از وضع دیگران با اطلاع می شود و علاقمند است که خود را در این میانه بشناسد.
رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: با گسترش روز به روز امکانات تصویری، این انگیزه در افراد ایجاد می شود که به اصل آثار مراجعه کنند، بنا بر این وقت آزاد، اشتیاق به دانستن و پیدا کردن اصل خود و گسترش امکانات سفر، این فرصت را فراهم می آورد که افراد به مناطق مختلف روند و ببینند اصالت ها چگونه است.
به گفته حجت،80 سال پیش یک خارجی حدود 300 تا 400 اثر از شهرهای مختلف ایران از جمله تبریز، شیراز، اصفهان، کرمان، یزد، کاشان و یک بافت تاریخی را که آن هم در شهر گرگان بود به ثبت ملی رساند.
حجت با بیان این که چه عاملی باعث ثبت بافت این شهر شد، گفت: امروز در قبال این مسئله خیلی روسفیدیم اما باید ببینیم که از آن چه به ثبت رسیده به شایستگی پذیرایی کرده ایم یا نه.
وی ادامه داد: ثبت اثر دو معنا دارد که یکی نوشتن مطلب در کتابچه و ارائه شماره به آن و دیگری یعنی تثبیت، نگهداری و تعرض نکردن به آن است که این، معنای واقعی ثبت است.
عضو شورای عالی و معماری کشور اضافه کرد: گرگان شهری است که با وجود این که در معرض خطر قرار گرفته اما هنوز این امکان را دارد که به دادش برسیم و تمام حیثیت آینده در این است که ارزش های تاریخی آن حفظ شود.
به گفته حجت، نگهداری بافت شهر است که گرگان را گرگان می کند و نسل های آینده با گردش در آن می فهمند که اجدادشان که بوده و چه ذوقی داشته اند.
وی ادامه داد: اگر بافت تاریخی گرگان مرمت شود به جواهر تبدیل می شود و بیشترین میزان سرمایه گذاری را می توان در آن کرد اما متوجه نیستیم که آن چه در شهر ماست گنج پنهان است و مجموعه عواطف و احساسات اجداد ما در آن نمایان بوده و پشت هر جزء ساخته شده آن، فکر و احساس قرار دارد.
به گفته وی، گرگان توانایی تبدیل شدن به مشعل فروزان را از جهت انسانی، فرهنگی، تاریخی و اقتصادی در کشور دارد و چرا برای احیای آن دست به دست هم ندهیم.
حجت گفت: راهش این است که محلات و بافت تاریخی را احیاء کنیم و عملکردهای جدید به آن ها دهیم آن گاه ببینیم که چقدر لطیف تر و اقتصادی تر می شود.
وی با بیان این که مرمت بافت تاریخی گرگان کمی دیر شده و نیاز به توجه بیش از این دارد، ادامه داد: درایت و توجه به تجربه سایرین برای احیای بافت تاریخی گرگان لازم است و قطعا مردم و مسئولان هم حمایت می کنند تا مجموعه به شرایط قبل برگردد و اشکالات موجود از بین رود.
حجت با اشاره به این که نوع سلیقه، تنگناها و سود زیاد باعث سهل انگاری در مرمت این بافت شده است، اظهار کرد: سال 1310 این بافت را، تاریخی و ارزشمند اعلام کردند اما هیچ کس گوش نکرد الان که ما هستیم و نیت خیر شما هم هست باید از آن نگهداری کرد و آن را به شرایط قبل برگرداند.
به گفته وی، عشق و علاقه به میراث فرهنگی مانند آتش زیر خاکستر است، این علاقه در رفتار ما مشخص است و با ذوق و ژن تاریخی ما هماهنگی دارد که نباید آن را با یک چیز عاریه عوض کرد بلکه باید آن را نگه داریم تا آینده ای روشن و قابل افتخار برای گرگان داشته باشیم.
در ادامه نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز خوشحالی و تقدیر از این که نسل جوان و پویا با عنوان انجمن بافت تاریخی گرگان پای کار آمده و ظرفیت جدیدی را ایجاد کرده اند، گفت: از محل بهسازی شهر گرگان که یکی از ظرفیت های شرکت عمران و بهسازی ایران است، درآمد قابل توجهی حدود 30 تا 40 میلیارد تومان برای استان ایجاد می کند که طی تفاهم ایجاد شده، بناست این درآمدها از گرگان خارج نشود و در بافت تاریخی آن، هزینه و محله های گرگان به گذشته درخشانشان برگردانده شده و از این پتانسیل به نحو مطلوب استفاده شود.
"عیسی امامی" افزود: آن چه در بازدید از بافت شهر گرگان مهم به نظر آمد این است که مسیرهای تاریخی به ویژه مسیر کاروان های عزاداری جزء هدفگذاری مرمت قرار گیرند و بافت به هویت و اصالت خود برگردد.
وی همچنین به اعضای شورای شهر گرگان پیشنهاد کرد که بر اساس نام های "وارکان، هیرکان، جرجان و استرآباد" گرگان که همیشه مطرح بوده این شهر به چهار قسمت تقسیم شود و تحت تأثیر این مناطق، محلات و خیابان ها را نیز داشته باشیم.
امامی گفت: اگر با توجه به سرمایه گذاری صورت گرفته در بافت شهر، مردم را به این مطالبات حساس کنیم و فاصله و زمان رسیدن به اصالت این بافت را کوتاه و مدیریت کنیم و با اراده ای که از مردم و مسئولان در این روز دیدیم، امید است تحولی در بافت گرگان ایجاد شود.
وی اظهار امیدواری کرد: شاهد روزی باشیم که توریست بین المللی و خوب کلانشهرها در گرگان به وجود آید و از نظر اقتصادی کاملا از بافت این شهر، بهره برداری کنیم.
در پایان این آیین از حافظان بافت تاریخی گرگان خانواده های "باقری، امیرلطیفی، تقوی، شیرنگی، کبیر، خراسانی" و آقایان "بنی کریم، محمود ابطحی، احسان اخوان، سیدجواد میرشهیدی و نرگس بیگم میرکریمی" با اهدای لوح سپاس، قدردانی به عمل آمد.
بافت تاریخی گرگان در 24 شهریور 1310 شمسی به شماره 41 در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید.
محدوده بافت قدیم گرگان در طرح جامع و تفصیلی مصوب سال 1374، از سمت شمال غرب و شمال به خیابان 30 متری رسالت، از شرق به خیابان گرگان جدید، میدان وحدت و خیابان پاسداران، از جنوب به خیابان فرد جهان و خیابان ملل تا تقاطع خیابان پاسداران و از سمت غرب به خیابان ایرانشهر (طالقانی)، میدان مازندران و خیابان جمهوری محدود می شود. وسعت این بخش از بافت شهر، نزدیک به 150 هکتار معادل پنج درصد از مساحت قانونی شهر در طرح جامع دوم محاسبه شده است.
به طور کلی آن قسمت از بافت کالبدی شهر گرگان که رشد آن تا اوائل قرن حاضر بوده و در واقع تا حدودی منطبق بر محدوده و باروی شهر قدیم استرآباد است را می توان به عنوان بافت قدیم در نظر گرفت.
پیرامون این بافت را بافت های جدید و حاشیه ای تشکیل می دهند که در ادوار بعدی و تا زمان حاضر احداث شده و شکل گرفته اند.
گرگان فعلی تا سال 1316 شمسی استرآباد خوانده می شد که در این تاریخ، فرهنگستان زبان فارسی برای ارج نهادن به شهر تاریخی گرگان ، نام آن را به گرگان تغییر داد.
7464/602


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن