تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خداوند ايمان را براى پاكى از شرك... و عدل و داد را براى آرامش دل‏ها واجب نمود. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813002960




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارشناس هندی:هند برای تامین انرژی به ایران نیاز دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس هندی:هند برای تامین انرژی به ایران نیاز دارد دهلی نو - ایرنا - یک کارشناس هندی معتقد است که هندوستان برای تامین نیاز روز افزون انرژی خود به ایران به عنوان یک منبع بالقوه و بالفعل در منطقه توجه دارد.


دکتر "گیتا کوچهار " استاد مرکز مطالعات چین و آسیای شرقی در دانشگاه جواهرلعل نهرو دهلی نو روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا پیرامون سیاست های دولت جدید هند در رابطه با انرژی و سرنوشت خط لوله صلح گفت: شکی در این نیست که ایران می تواند منبع مهم و بالقوه ای برای رفع نیاز هند به انرژی باشد ولی احداث خط لوله گاز از طریق خاک پاکستان از نظر امنیتی مایه نگرانی است.
وی با اشاره به اینکه برغم گذشت سالها از این طرح نگرانی های امنیتی همچنان افزایش یافته، افزود: به نظر من نگرانی دهلی از امکان حمله به خط لوله گاز ایران - پاکستان - هند و ضرر مالی ناشی از آن قابل درک است و اجرایی شدن این طرح دور از انتظار است.
این کارشناس هندی در مورد علت مشارکت دهلی نو در طرح خط لوله گاز ترکمنستان - افغانستان-پاکستان - هند (تاپی) علیرغم عبور آن از دو کشور ناآرام افغانستان و پاکستان گفت: هند به منابع جدید انرژی نیاز دارد. خط لوله ای که از افغانستان و پاکستان عبور می کند نیز خطرناک است ولی امکان حمله به آن کمتر می باشد چون هزینه مالی ناشی از این حمله برای کشورهای درگیر در آن بالا خواهد بود.
این خط لوله همچنین زمینه های بیشتری را برای همکاری منطقه ای فراهم خواهد ساخت.
دکتر کوچهار امکان امتداد خط لوله ایران - پاکستان - هند را به چین بعید توصیف کرد و گفت: هند به طور یقین در هیچ خط لوله ای که به سوی چین برود مشارکت نخواهد کرد.
وی افزود: در واقع یکی از دلایل خودداری هند از مشارکت در خط لوله گاز ایران می تواند همین موضوع باشد.
این کارشناس امور چین در مورد نقش گاز ایران در کمک به هند برای رقابت اقتصادی با چین گفت: نیاز روزافزون هند به انرژی مقام های هندی را به جستجوی بیشتر برای منابع جدید انرژی در خارج مجبور کرده و ایران یکی از گزینه های مهم است .
مقام های ارشد دولت جدید هند می گویند با توجه به ویژگی های ایران در منطقه از جمله داشتن منابع سرشار هیدروکربن، سیاست گذاری دهلی برای همکاری با تهران به یک تفکر استراتژیک تبدیل شده است.
"حامد انصاری" معاون رییس جمهور هند اوایل این هفته در یک همایش اعلام کرد: موقعیت جغرافیایی ایران و منابع هیدروکربنی این کشور می تواند نیاز روز افزون هندوستان به انرژی را نیز تکمیل کند.
وی افزود: احداث یک خط لوله گاز زیر دریایی از جنوب ایران به سواحل غربی هند یکی از چهار زمینه همکاری دو کشور است که می تواند به صورت دوجانبه برای ایران و هند منفعت آمیز باشد.
وی تصریح کرد این طرح هم اکنون درحال برنامه ریزی و شکل گیری است.
هندوستان در سال 2013 با پشت سرگذاشتن ژاپن، سومین مصرف کننده نفت در جهان شد.
براساس آمارها هند در سال 2013 میلادی روزانه سه میلیون و 860 میلیون بشکه نفت وارد کرده که حدود شش درصد از واردات نفت ژاپن بیشتر بوده است.
کشور هند با رشد اقتصادی حدود پنج درصد و دارابودن حدود 15درصد جمعیت جهان یک مصرف کننده مهم انرژی در دنیا به شمار می رود و در سال های گذشته پس از آمریکا، چین و ژاپن چهارمین مصرف کننده بزرگ نفت جهان بود، اما اکنون با پشت سر گذاشتن ژاپن مقام سوم را به خود اختصاص داده است.
آساق * 3 * 1519 * 262 *


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن