تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834655426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلترینگ خانگی؛ راه حل دغدغه ‏های اخلاقی اینترنت


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: فیلترینگ اینترنت یکی از پربحث‏ترین و پرمناقشه‏ترین بحث‏های اینترنتی داخل کشور بوده است. انتقادهای اخیر برخی اعضای شورای‌عالی مجازی به افزایش پهنای باند اینترنت بیش از آنکه موضوع را به سمت بخش‏های مرتبط با زیرساخت‏های اینترنتی ببرد، بار دیگر همه را متوجه فیلترینگ می‏کند.




فیلترینگ خانگی؛ راه حل دغدغه ‏های اخلاقی اینترنت


 


 

 فیلترینگ اینترنت یکی از پربحث‏ترین و پرمناقشه‏ترین بحث‏های اینترنتی داخل کشور بوده است. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، انتقادهای اخیر برخی اعضای شورای‌عالی مجازی به افزایش پهنای باند اینترنت بیش از آنکه موضوع را به سمت بخش‏های مرتبط با زیرساخت‏های اینترنتی ببرد، بار دیگر همه را متوجه فیلترینگ می‏کند. سیستم ناکارآمد فیلترینگ ایران تقریبا همه را کلافه کرده است. حتی کسانی که خود این سیستم را طی یک دهه اخیر توسعه داده و حمایت کرده‏اند حالا به منتقدان آن تبدیل شده‏اند و از طرف دیگر هم مردم نیز به‌عنوان استفاده‏کنندگان از اینترنت مزه فیلترینگ اشتباهی و سخت‏گیرانه را چشیده‏اند. 

در زمانی نه چندان دور موضوع فیلترینگ به بحث‏های امنیتی پیوند زده می‏شد تا کمتر انتقادی را به سمت آن متوجه کند، اما حالا به نظر می‏رسد بحث فرهنگی و اخلاقی اینترنت باردیگر مطرح شده است. این بحث اما در فضای کشور ما بی‌سابقه نیست. در هنگام ورود اینترنت به کشور نیز مشابه چنین بحث‏هایی وجود داشت. موافق و مخالف ورود اینترنت به کشور با هم بحث می‏کردند و سرانجام تصمیم به استفاده از این شبکه بین‏المللی رسید.


فیلترینگ و دو دیدگاه
رئیس‌جمهور همین چند روز قبل در سخنانی گفت که شما فیلتر می‏کنید و آنها فیلترشکن می‏سازند. انتقاد مرد اول دولت نه به سیستم فنی که به نگاه حذفی نسبت به ورود و توسعه رویدادها و نوآوری‏های تکنولوژی ‏است. مثال‏هایی در این زمینه وجود دارد از تلگراف و تلفن و فاکس و ویدئو گرفته تا ماهواره و حتی همین اینترنت که در بدو امر با مخالفت روبه‌رو شدند، اما سرانجام همه این تکنولوژی‏ها توسط مردم مورد استفاده قرار گرفت و بسیاری از آنها قانونی شد. صحبت موافقان توسعه اینترنت و شبکه‏های ارتباطی از جمله رئیس‌جمهور روشن است آنها معتقدند که روش‏های پیشین برخورد با پدیده‏های جدید جواب نداده است. فیلترینگ امروزه حتی توسط اعضای هیات دولت دور زده می‏شود و استفاده برخی وزرا و وزارتخانه‏ها از شبکه‏های اجتماعی فیلترشده چیز عادی است. 

بحث‏های اخلاقی اما همچنان پاشنه‌آشیل توسعه ارتباطات در کشور ما محسوب می‏شود. این بحث‌ها با توجه به حساسیت‏های جامعه مذهبی ایران می‏تواند موجب مسدود شدن یا به تاخیرافتادن عرضه تکنولوژی‏های جدید شود این هشداری بود که حتی در سخنان برخی اعضای شورای عالی مجازی هم دیده می‏شد.
 
در دولت محمود احمدی‏نژاد حتی مسوولان ارتباطی تمام تلاش خود را برای بدگمانی جامعه نسبت به تکنولوژی انجام دادند، در حالی که وظیفه آنها درست برخلاف این بود. 

از جانب مردم اما هم بحث‏های اخلاقی و هم استفاده از تکنولوژی مهم است. فیلترینگ ناکارآمد هیچ کدام از این دو نیاز امروز مردم را پوشش نمی‏دهد، اما خبر خوب اینکه بحث فیلترینگ به مجرای اصلی خودش یعنی مباحثه فرهنگی بازگشته است.


ضعف‏های فیلترینگ فعلی کجا است؟
مشخص است که تضاد دیدگاه‏ها مهم‌ترین دلیل اختلاف دیدگاه‏ها در مورد فیلترینگ است. در کشور ما هم‌اکنون هم دیدگاه‏های مربوط به توسعه شبکه‏های اجتماعی و ابزارهای ارتباطی قوی و پررنگ است و هم بحث‏های اخلاقی و تاثیرات مربوط به آن طرفداران قدرتمند و با نفوذی دارد. برخی سیاست‏گذاری‏های نادرست در زمینه فیلترینگ بر آتش این اختلاف‏ها دمیده و دیدگاه‏های افراطی را تقویت کرده است. 

بحث فیلترینگ اما یک بحث کاملا جهانی است. بسیاری از کشورهای جهان با پدیده‏های جدید جهانی و نه لزوما اینترنت مشکلات و چالش‏های خود را دارند. این حتی شامل کشورهای پیشرفته هم می‌شود؛ مهم اما پیدا کردن راه‏حل‏هایی است که کمترین هزینه و ضرر را به جامعه تزریق کند. فیلترینگ فعلی امروزه امکان دسترسی بسیاری از مردم به سایت‏های مفید و سرویس‏های کاربردی را گرفته است. 

بخش عمده این قطع دسترسی تنها به دلیل وجود یک یا چند محتوای نامطلوب روی یک سرویس بوده است اما به دلیل عدم توانایی فنی تمام یک سرویس مسدود شده است. 

از طرف دیگر مردم ایران تحت تحریم‏های اینترنتی شدیدی نیز هستند. این تحریم‏های اینترنتی اجازه دسترسی کاربران ایرانی به بسیاری از بانک‏های اطلاعاتی را هم گرفته است. از این رو استفاده از فیلترشکن لزوما به معنای دور زدن فیلترینگ نیست بلکه در بسیاری اوقات دور زدن تحریم‏های اینترنتی هم صرفا با فیلترشکن‌ها ممکن است. 

نکته قابل توجه برای یک فیلترینگ یکپارچه برای همه مردم این است که همه مردم لزوما با هم مساوی نیستند. در واقع امروزه فیلترینگ یکپارچه دسترسی‏های یک استاد دانشگاه و یک دانش‏آموز را یکسان می‏بیند.


فیلترینگ خانگی؛ راه‌حل؟
در بسیاری از کشورهای دنیا مرجع اصلی فیلترینگ نه دولت که خانواده‏ها هستند. در واقع نهاد خانواده می‏تواند در صورت دریافت آموزش‏های لازم بخش قابل توجهی از مشکلات اخلاقی یک بحث فرهنگی را حل کند. این موضوع نه لزوما در مورد اینترنت که در مورد هر ناهنجاری اجتماعی قابل تعمیم است. آسیب‏پذیرترین بخش‏های جامعه کودکان هستند و خانواده‏ها با روش‏های خود آنها را از گزند آسیب‏هایی که ممکن است در خیابان و جامعه با آنها روبه‌رو شوند دور می‏کنند. همین موضوع در مورد اینترنت هم می‏تواند مصداق داشته باشد. 

در صورتی که والدین آموزش‏های لازم برای کنترل‏های اینترنتی را فراگرفته باشند می‏توانند به راحتی فیلترینگ را از داخل خانه‏ها اعمال کنند و این اختیار عمل باعث رفع دغدغه‏های اخلاقی جامعه از مواجهه با یک ابزار ارتباطی می‏شود.
واقعیت این است که بر اساس آمارها از تمام محتوای اینترنت تنها کمتر از ۲ درصد آن را محتوای غیراخلاقی تشکیل می‏دهد. فیلترینگ خانگی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان که دغدغه‏های اخلاقی آنها کمتر از ما نیست وجود دارد و مورد استفاده قرار می‏گیرد. 

راه‏حل‏های اشتباه
دولت احمدی‏نژاد طی هشت سال تمام تلاش خود را برای ایجاد یک شبکه فرضی به نام اینترنت ملی کرد. راه‏حلی که در مقابل اینترنت جهانی ارائه شده بود. این راه حل هیچ گاه از روی کاغذ فراتر نرفت چراکه اساسا ایجاد یک شبکه داخلی بسته در عصر ارتباطات نوعی خودتحریمی است. اینترنت مثل یک بزرگراه اطلاعاتی است که همه نوع اطلاعاتی در آن می‏گذرد. به جای آنکه در مسیر بزرگراه قرار بگیریم و استفاده مورد نیاز خود را از این بزرگراه ببریم با بستن آن هیچ کمکی به توسعه کشور نکرده‏ایم. 

مسیر توسعه تکنولوژیک امروزه توسعه پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت و دسترسی بهتر و ارزان شهروندان به ابزارهای ارتباطی است. تولید محتوای بومی برای عرضه روی اینترنت یک استراتژی درست و دقیق در این عرصه است اما بعد از این تولید محتوای جهانی، مسیر ایجاد شرکت‏های بزرگ و تقویت اقتصاد و بهبود کیفیت زندگی شهروندان است.
 
از طرف دیگر در نظر گرفتن دغدغه‏های اخلاقی جامعه هم یکی از مهم‌ترین راهبردهای توسعه تکنولوژیک در ایران است. مشخص است که برخی با سوءاستفاده از این دغدغه ‏اخلاقی به دنبال منافع خود هستند اما کسانی که در مسیر مدافعان توسعه در این بخش هستند، نمی‏توانند بی‌توجه به ایجاد راه‏حل‏هایی برای رفع این دغدغه‏ها پیش بروند.


مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد

تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن