تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834655426
فیلترینگ خانگی؛ راه حل دغدغه های اخلاقی اینترنت
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: فیلترینگ اینترنت یکی از پربحثترین و پرمناقشهترین بحثهای اینترنتی داخل کشور بوده است. انتقادهای اخیر برخی اعضای شورایعالی مجازی به افزایش پهنای باند اینترنت بیش از آنکه موضوع را به سمت بخشهای مرتبط با زیرساختهای اینترنتی ببرد، بار دیگر همه را متوجه فیلترینگ میکند.
فیلترینگ اینترنت یکی از پربحثترین و پرمناقشهترین بحثهای اینترنتی داخل کشور بوده است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، انتقادهای اخیر برخی اعضای شورایعالی مجازی به افزایش پهنای باند اینترنت بیش از آنکه موضوع را به سمت بخشهای مرتبط با زیرساختهای اینترنتی ببرد، بار دیگر همه را متوجه فیلترینگ میکند. سیستم ناکارآمد فیلترینگ ایران تقریبا همه را کلافه کرده است. حتی کسانی که خود این سیستم را طی یک دهه اخیر توسعه داده و حمایت کردهاند حالا به منتقدان آن تبدیل شدهاند و از طرف دیگر هم مردم نیز بهعنوان استفادهکنندگان از اینترنت مزه فیلترینگ اشتباهی و سختگیرانه را چشیدهاند.
در زمانی نه چندان دور موضوع فیلترینگ به بحثهای امنیتی پیوند زده میشد تا کمتر انتقادی را به سمت آن متوجه کند، اما حالا به نظر میرسد بحث فرهنگی و اخلاقی اینترنت باردیگر مطرح شده است. این بحث اما در فضای کشور ما بیسابقه نیست. در هنگام ورود اینترنت به کشور نیز مشابه چنین بحثهایی وجود داشت. موافق و مخالف ورود اینترنت به کشور با هم بحث میکردند و سرانجام تصمیم به استفاده از این شبکه بینالمللی رسید.
فیلترینگ و دو دیدگاه
رئیسجمهور همین چند روز قبل در سخنانی گفت که شما فیلتر میکنید و آنها فیلترشکن میسازند. انتقاد مرد اول دولت نه به سیستم فنی که به نگاه حذفی نسبت به ورود و توسعه رویدادها و نوآوریهای تکنولوژی است. مثالهایی در این زمینه وجود دارد از تلگراف و تلفن و فاکس و ویدئو گرفته تا ماهواره و حتی همین اینترنت که در بدو امر با مخالفت روبهرو شدند، اما سرانجام همه این تکنولوژیها توسط مردم مورد استفاده قرار گرفت و بسیاری از آنها قانونی شد. صحبت موافقان توسعه اینترنت و شبکههای ارتباطی از جمله رئیسجمهور روشن است آنها معتقدند که روشهای پیشین برخورد با پدیدههای جدید جواب نداده است. فیلترینگ امروزه حتی توسط اعضای هیات دولت دور زده میشود و استفاده برخی وزرا و وزارتخانهها از شبکههای اجتماعی فیلترشده چیز عادی است.
بحثهای اخلاقی اما همچنان پاشنهآشیل توسعه ارتباطات در کشور ما محسوب میشود. این بحثها با توجه به حساسیتهای جامعه مذهبی ایران میتواند موجب مسدود شدن یا به تاخیرافتادن عرضه تکنولوژیهای جدید شود این هشداری بود که حتی در سخنان برخی اعضای شورای عالی مجازی هم دیده میشد.
در دولت محمود احمدینژاد حتی مسوولان ارتباطی تمام تلاش خود را برای بدگمانی جامعه نسبت به تکنولوژی انجام دادند، در حالی که وظیفه آنها درست برخلاف این بود.
از جانب مردم اما هم بحثهای اخلاقی و هم استفاده از تکنولوژی مهم است. فیلترینگ ناکارآمد هیچ کدام از این دو نیاز امروز مردم را پوشش نمیدهد، اما خبر خوب اینکه بحث فیلترینگ به مجرای اصلی خودش یعنی مباحثه فرهنگی بازگشته است.
ضعفهای فیلترینگ فعلی کجا است؟
مشخص است که تضاد دیدگاهها مهمترین دلیل اختلاف دیدگاهها در مورد فیلترینگ است. در کشور ما هماکنون هم دیدگاههای مربوط به توسعه شبکههای اجتماعی و ابزارهای ارتباطی قوی و پررنگ است و هم بحثهای اخلاقی و تاثیرات مربوط به آن طرفداران قدرتمند و با نفوذی دارد. برخی سیاستگذاریهای نادرست در زمینه فیلترینگ بر آتش این اختلافها دمیده و دیدگاههای افراطی را تقویت کرده است.
بحث فیلترینگ اما یک بحث کاملا جهانی است. بسیاری از کشورهای جهان با پدیدههای جدید جهانی و نه لزوما اینترنت مشکلات و چالشهای خود را دارند. این حتی شامل کشورهای پیشرفته هم میشود؛ مهم اما پیدا کردن راهحلهایی است که کمترین هزینه و ضرر را به جامعه تزریق کند. فیلترینگ فعلی امروزه امکان دسترسی بسیاری از مردم به سایتهای مفید و سرویسهای کاربردی را گرفته است.
بخش عمده این قطع دسترسی تنها به دلیل وجود یک یا چند محتوای نامطلوب روی یک سرویس بوده است اما به دلیل عدم توانایی فنی تمام یک سرویس مسدود شده است.
از طرف دیگر مردم ایران تحت تحریمهای اینترنتی شدیدی نیز هستند. این تحریمهای اینترنتی اجازه دسترسی کاربران ایرانی به بسیاری از بانکهای اطلاعاتی را هم گرفته است. از این رو استفاده از فیلترشکن لزوما به معنای دور زدن فیلترینگ نیست بلکه در بسیاری اوقات دور زدن تحریمهای اینترنتی هم صرفا با فیلترشکنها ممکن است.
نکته قابل توجه برای یک فیلترینگ یکپارچه برای همه مردم این است که همه مردم لزوما با هم مساوی نیستند. در واقع امروزه فیلترینگ یکپارچه دسترسیهای یک استاد دانشگاه و یک دانشآموز را یکسان میبیند.
فیلترینگ خانگی؛ راهحل؟
در بسیاری از کشورهای دنیا مرجع اصلی فیلترینگ نه دولت که خانوادهها هستند. در واقع نهاد خانواده میتواند در صورت دریافت آموزشهای لازم بخش قابل توجهی از مشکلات اخلاقی یک بحث فرهنگی را حل کند. این موضوع نه لزوما در مورد اینترنت که در مورد هر ناهنجاری اجتماعی قابل تعمیم است. آسیبپذیرترین بخشهای جامعه کودکان هستند و خانوادهها با روشهای خود آنها را از گزند آسیبهایی که ممکن است در خیابان و جامعه با آنها روبهرو شوند دور میکنند. همین موضوع در مورد اینترنت هم میتواند مصداق داشته باشد.
در صورتی که والدین آموزشهای لازم برای کنترلهای اینترنتی را فراگرفته باشند میتوانند به راحتی فیلترینگ را از داخل خانهها اعمال کنند و این اختیار عمل باعث رفع دغدغههای اخلاقی جامعه از مواجهه با یک ابزار ارتباطی میشود.
واقعیت این است که بر اساس آمارها از تمام محتوای اینترنت تنها کمتر از ۲ درصد آن را محتوای غیراخلاقی تشکیل میدهد. فیلترینگ خانگی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان که دغدغههای اخلاقی آنها کمتر از ما نیست وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد.
راهحلهای اشتباه
دولت احمدینژاد طی هشت سال تمام تلاش خود را برای ایجاد یک شبکه فرضی به نام اینترنت ملی کرد. راهحلی که در مقابل اینترنت جهانی ارائه شده بود. این راه حل هیچ گاه از روی کاغذ فراتر نرفت چراکه اساسا ایجاد یک شبکه داخلی بسته در عصر ارتباطات نوعی خودتحریمی است. اینترنت مثل یک بزرگراه اطلاعاتی است که همه نوع اطلاعاتی در آن میگذرد. به جای آنکه در مسیر بزرگراه قرار بگیریم و استفاده مورد نیاز خود را از این بزرگراه ببریم با بستن آن هیچ کمکی به توسعه کشور نکردهایم.
مسیر توسعه تکنولوژیک امروزه توسعه پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت و دسترسی بهتر و ارزان شهروندان به ابزارهای ارتباطی است. تولید محتوای بومی برای عرضه روی اینترنت یک استراتژی درست و دقیق در این عرصه است اما بعد از این تولید محتوای جهانی، مسیر ایجاد شرکتهای بزرگ و تقویت اقتصاد و بهبود کیفیت زندگی شهروندان است.
از طرف دیگر در نظر گرفتن دغدغههای اخلاقی جامعه هم یکی از مهمترین راهبردهای توسعه تکنولوژیک در ایران است. مشخص است که برخی با سوءاستفاده از این دغدغه اخلاقی به دنبال منافع خود هستند اما کسانی که در مسیر مدافعان توسعه در این بخش هستند، نمیتوانند بیتوجه به ایجاد راهحلهایی برای رفع این دغدغهها پیش بروند.
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
ارایه اینترنت همراه رایگان به حجاج
چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۳ اپراتور دوم تلفن همراه از امکان استفاده رایگان از خدمات اینترنت همراه و عرضه سیمکارت رایگان به حجاج در مراسم حج امسال خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اپراتور دوم اعلام کرد که مشترکین سیمکارتهای دائمی و اعتباری ایرانسل از صبح رراهنمای سنی مواظبت از کودک در اینترنت
راهنمای سنی مواظبت از کودک در اینترنتاگر شما برای استفاده کودکتان از اینترنت قانون بگذارید و نظارت کافی داشته باشید دلیلی برای نگرانی وجود ندارد اینترنت میتواند کودکان را سرگرم کند و بر مهارتهای آنها بیافزاید اما زمان استفاده از آن چگونه باید کنترل شود شما چگونهواعظی در دیدار با وزیر قطری: شبکه ملی اطلاعات یکی از راههای سالم سازی فضای اینترنت است
واعظی در دیدار با وزیر قطری شبکه ملی اطلاعات یکی از راههای سالم سازی فضای اینترنت استوزیر ارتباطات کشورمان در دیدار با همتای قطی خود درباره دغدغه مشترک دو کشور درباره تاثیر اینترنت بر جوانان گفت شبکه ملی اطلاعات یکی از راه های سالم سازی و گامی در جهت فرهنگ سازی برای استفاده مناامروز اينترنت تنهاراه انتشارمطالب ناب شيعي به دنياي اسلام است
۸ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۵ق ظ آيت الله طباطبايي نژاد درخطبه هاي نمازجمعه اصفهان امروز اينترنت تنهاراه انتشارمطالب ناب شيعي به دنياي اسلام است آيت الله طباطبايي گفت اگر خداوند هم چشم و گوش و زبان به ما نداده بود مرتکب هيچ گناهي نميشديم اما اينها از مهمترين نعمتهاي الهي است اين فنبا اصل تکنولوژی مخالف نیستیم/اول مقدمات اینترنت پرسرعت فراهم شود
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۰ یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحثهایی که پیرامون اینترنت پرسرعت در کشور مطرح میشود گفت با اصل تکنولوژی و استفاده از وسایل روز مخالف نیستیم اما این کار مقدماتی دارد که باید فراهم شود حجتالاسلام مفید کیایینژاد در گفتوگو بایک عضو کمیسیون فرهنگی: با اصل تکنولوژی مخالف نیستیم/اول مقدمات اینترنت پرسرعت فراهم شود
یک عضو کمیسیون فرهنگی با اصل تکنولوژی مخالف نیستیم اول مقدمات اینترنت پرسرعت فراهم شود فناوری اطلاعات > اینترنت - ایسنا نوشت یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحثهایی که پیرامون اینترنت پرسرعت در کشور مطرح می شود گفت با اصل تکنولوژیایجاد زائرسراهای ارزان قیمت از دغدغههای جدی مقام معظم رهبری است
استانها شرق خراسان رضوی امام جمعه مشهد ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت از دغدغههای جدی مقام معظم رهبری است مشهد خبرگزاری مهر آیتالله علم الهدی گفت احداث زائرسرای ارزان قیمت جهت زائران حضرت رضا ع زیاد جدی گرفته نشده بود و حتی خیلیها وارد این کار شدند اما ادامه ندادند و ما بمدیرعامل اپراتور دوم تلفنهمراه در گفتوگو با فارس: روزانه 30 سایت 3G وارد شبکه میشود/ قیمت بسته اینترنت 2G و
مدیرعامل اپراتور دوم تلفنهمراه در گفتوگو با فارس روزانه 30 سایت 3G وارد شبکه میشود قیمت بسته اینترنت 2G و 3G تفاوتی نداردمدیرعامل اپراتور دوم تلفنهمراه گفت تا پایان سال 200 شهر بزرگ تحت پوشش نسل 3 قرار میگیرد در 2G و 3G تفاوتی در استفاده از بستهها برای مشترک وجود نداردتازه ترین دغدغه های آیت الله مکارم شیرازی در باره اینترنت نسل سوم در دیدار رئیس مجلس
تازه ترین دغدغه های آیت الله مکارم شیرازی در باره اینترنت نسل سوم در دیدار رئیس مجلس فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری رسا نوشت حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی ایشان گفتند واقعیت این استآب و راهآهن، 2 دغدغه اصلی مردم خراسان جنوبی
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد آب و راهآهن 2 دغدغه اصلی مردم خراسان جنوبی استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه آب و راه آهن 2 دغدغه اصلی این استان است گفت مقرر شد در بودجه سال 94 اعتبار خاصی به این منظور گنجانده شود و البته در برنامه ششم توسعه نیز برای تکمیل این پروعضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی مطرح کرد سه پروژه کلیدی پیشنیاز توسعه اینترنت/تصویب سند فیلترینگ منتظر تشکیل
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی مطرح کردسه پروژه کلیدی پیشنیاز توسعه اینترنت تصویب سند فیلترینگ منتظر تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجازیعضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد توصیهام به مسئولان این است که سه پروژه کلیدی شبکه ملی اطلاعات احراز هویت در فضای مجازی و پالایش محتواینترنت یک مگابیتی همراه اول مختص چه کسانی است؟
اینترنت یک مگابیتی همراه اول مختص چه کسانی است همراه اول همچون اپراتور دوم ارتباطی مجوز ورود به خدمات نسلهای سوم و چهارم ارتباطی را دریافت کرد و به زودی بستههای آلفا اینترنت ۱۲۸Kbps و آلفا اینترنت ۱Mbps را معرفی میکند آفتاب اپراتورهای اول و دوم موفق به دریافت مجوزهایامر به معروف و نهی از منکر باید با انتخاب بهترین روشهای اخلاقی همراه باشد
دین و اندیشه اسلام در جهان امر به معروف و نهی از منکر باید با انتخاب بهترین روشهای اخلاقی همراه باشد امر به معروف و نهی از منکر موضوعی بسیار حساس است و باید با مهر و عطوفت و انتخاب بهترین روشهای اخلاقی همراه گردد خدای بزرگ به حضرت موسی و هارون ع میگوید نزد فرعون که ادعایانتقاد آیت الله مظاهری از رشد طلاق در کشور/مراق باشیم اینترنت و ماهواره و موبایل،عامل گمراهی نشوند
انتقاد آیت الله مظاهری از رشد طلاق در کشور مراق باشیم اینترنت و ماهواره و موبایل عامل گمراهی نشوند فرهنگ > دین و اندیشه - رسا نوشت حضرت آیتالله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان پنجشنبه شب در جلسات هفتگی خود که در مسجد حکیم اصفهان برگزار میکاهش تعرفه اینترنت در نسل سوم تلفن همراه
واعظی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد کاهش تعرفه اینترنت در نسل سوم تلفن همراه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت تعرفه اینترنت در استفاده از G3 به سرعت کاهش و به نیم ریال میرسد محمود واعظی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با اعلام این خبر که تعرفه اینترنت درخطیب نماز جمعه: راه توبه فتنه گران باز است/ اینترنت را بدون نظارت به جامعه ندهید
خطیب نماز جمعه راه توبه فتنه گران باز است اینترنت را بدون نظارت به جامعه ندهید سیاست > احزاب و شخصیتها - نسیم آنلاین نوشت امام جمعه موقت تهران در خطبههای امروز خود گفت شکستن محاصره آمرلی به مثابه عملیات فتح المبین در جنگ تحمیلی بود سید احمد آیت الله خاتتازههای وب و اینترنت حذف برنامه مدافع حریم شخصی از فروشگاه همراه گوگل
تازههای وب و اینترنتحذف برنامه مدافع حریم شخصی از فروشگاه همراه گوگلگوگل این هفته برنامه ای موسوم به Disconnect mobile را که برای جلوگیری از نقض حریم شخصی کاربران اندروید طراحی شده بود از فروشگاه آنلاین خود حذف کرد به گزارش فارس به نقل از بیزینس اینسایدر این برنامه پس از نصب-
گوناگون
پربازدیدترینها