واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان طهماسبی:
تعداد بیماران دیالیزی زنجان 27 درصد کاهش یافت
زنجان -خبرگزاری مهر: مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان گفت: در شش ماهه اول امسال و با اقدامات پیشگیرانه و آموزشی انجمن کلیوی، بیماران دیالیزی زنجان 27 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر،محمدرضا طهماسبی ظهر شنبه در نشست کمیته پزشکی این انجمن با اشاره به اینکه در جهان و ایران به ترتیب 4.5 . 7.5 درصد مردم مبتلا به بیماریهای کلیه هستند، افزود: انجمن کلیوی زنجان 1000 بیمار کلیوی را با پیوند کلیه و اقدامات پیشگیرانه از چرخه دیالیز خارج کرده است که 17 میلیارد تومان در هزینه درمانی سالانه استان صرفه جویی شده و این در حالی است که هر بیمار دیالیزی 1.5 میلیون تومان در ماه هزینه دارد.
وی، آموزش و پیشگیری را از اولویتهای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی عنوان کرد و ادامه داد: مشاوره سالمندان نیز در پروژه تخصصی انجمن کلیوی زنجان انجام میشود و محدوده کاری این انجمن در کنار دانشگاه علومپزشکی قابل تعریف است.
در ادامه این نشست، رییس مرکز بهداشت زنجان نیز گفت: وزارت بهداشت مستقیماً در پیشگیری از بیماریهای کلیوی فعالیت نداشته و فعالیت این وزارتخانه در ریزفاکتورهای آن از قبیل دیابت و فشارخون است که اقدامات انجمن کلیوی میتواند در کنار دانشگاه علومپزشکی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی تاثیر به سزایی داشته باشد.
"محمدرضا صائینی" همت و پیگیریهای انجمن کلیوی زنجان در ساخت پروژه تخصصی آموزشی، پیشگیری و تحقیقاتی برای پپیشگیری از بیماریهای کلیوی را ستودنی خواند و افزود: آموزش و پیشگیری از بیماریهای کلیوی از نقاط مختلف شهر از جمله مدارس و مکانهای عمومی و برای گروههای مختلف سنی باشد.
همچنین در این جلسه، فوقتخصص کلیه و نفرولوژیست، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مسوول درمان بوده و انجمن کلیوی زنجان در بخش آموزش، عصای دست دانشگاه علومپزشکی است.
"ایوب پزشکی" آگاهیدهی به مردم در این زمینه را به نفع جامعه دانست و اظهار کرد: با آموزش همگانی از پیشرفت دیابت و فشارخون که زمینهساز اصلی بیماریهای کلیوی است، جلوگیری کنیم.
"محمدمسعود وکیلی" معاون پژوهشی دانشگاه علومپزشکی و خدمت بهداشتی درمانی زنجان نیز با اشاره به اینکه دانشگاه علومپزشکی و انجمن کلیوی زنجان مکمل یکدیگرند، گفت: آموزش، پیشگیری و درمان مرتبط با هم هستند و از آنجایی که کلیه از ارگانهای خاص بدن است و مشکل در آن، کل سیستم بدن را دچار اختلال میکند، آموزش بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است.
"مجید حدیدیانمقدم" مسوول کمیته فنی و مهندسی انجمن کلیوی زنجان نیز با اشاره به اینکه سفتکاری و آجرکاری پروژه این انجمن به پایان رسیده است، تاکید کرد: با تعیین کاربریهای این ساختمان، چیدمانها را به تناسب برنامههای آموزشی و پیشگیری مورد نظر کمیته پزشکی و اساسنامه تدوین شده، شروع میکنیم.
"ناصرالدین کریمی" عضو کمیته پزشکی انجمن کلیوی زنجان، راهاندازی بخش درمان را نیازمند هزینه و نیرو دانست و گفت: با کشوری شدن سند چشمانداز آموزشی، پیشگیری و تحقیقاتی انجمن کلیوی زنجان، برنامههای این انجمن عملیتر میشود.
همچنین "فرشید اسماعیلی" متخصص و جراح کلیه نیز داشتن سیستم سانترال ویزیت و مشاوره با استفاده از تیم تخصصی مرتبط با بیماریهای کلیه و بیماریهای زمینهای دانشگاه علومپزشکی زنجان و پزشک به صورت شبانهروزی با استفاده از فضاهای پیشبینی شده در پروژه انجمن کلیوی را ضروری دانست و عنوان کرد: با این امکانات میتوان علایم و نشانههای بیماری را تشخیص داده و به نتایج زودرس دست یافت.
۱۳۹۳/۶/۲۲ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]