واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون حقوقی رییس جمهوری: اخراج دانشجویان ایرانی، لطمه به مدارا و تفاهم بین المللی است تهران- ایرنا- معاون حقوقی رییس جمهوری با بیان این که بر اساس میثاق کمیته حقوق بشر و کنوانسیون بین المللی یونسکو، تحصیل حق دانشجویان است، گفت: اخراج دانشجویان ایرانی در نروژ بدون حق دفاع، لطمه به مدارا و تفاهم بین المللی است.
الهام امین زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی درباره راهکارهای حقوقی برای دفاع از حق دانشجویان ایرانی در برخی از کشورها ، افزود: مطلع کردن سازمان های مربوطه همچون سازمان علمی- فرهنگی ملل متحد (یونسکو) که متولی بحث آموزش در سازمان ملل متحد است، یکی از این راهکارهاست.
وی ادامه داد: این سازمان با هدف برقراری صلح و ایجاد تفاهم بین ملت ها تشکیل شده است و یکی از این فرایندهایی که به صلح و تفاهم بین ملت ها منتهی می شود، فعلیت بخشیدن به حق آموزش است و این حقی است که دانشجویان ما نیز از آن برخوردار هستند.
معاون حقوقی رییس جمهوری اضافه کرد: این دانشجویان با توجه به شایستگی هایی که داشتند در آن کشورها پذیرفته شده اند و اکنون در میانه راه هستند. به طور طبیعی اتباع بیگانه در سایر کشورها حقوقی دارند که اگر قوانین و مقرارت کشور میزبان را نقض نکرده باشند از آن حقوق بهره مند خواهند بود.
امین زاده همچنین به کنوانسیون بین المللی یونسکو بر ضد تبعیض در آموزش مصوب 1960 اشاره کرد و اظهار داشت: ماده 5 این کنوانسیون می گوید که دولت های عضو، موافقت می کنند که آموزشی که منتهی به رشد شخصیت انسان ها و احترام به حقوق بشر می شود باید برای ارتقای تفاهم، مدارا و دوستی بین ملت ها باشد.
وی افزود: اگر هر اقدامی بخواهد اهداف کنوانسیون ها، تفاهم ملت ها و مدارا را خدشه دار کند بی تردید اسناد مربوط به آموزش در سطح بین المللی را نقض کرده است.
معاون حقوقی رییس جمهوری ادامه داد: کمیته حقوق بشر سازمان ملل هم یکی دیگر از مراجع بین المللی است که می توان به آن مراجعه کرد. دانشجویانی که بر اساس گفته های خودشان و اساتید راهنمایشان در حوزه های علمی در حال تحقیق هستند، باید از حق آموزشی برخوردار باشند.
امین زاده اضافه کرد: این کمیته زیر مجموعه میثاق حقوق مدنی- سیاسی است که تشکیل شده و اگر حقوق مدنی و سیاسی نقض شود، کشورها می توانند راجع به اتباعشان به آن ها مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: این اسناد موجود است و بسیاری از کشورها آن را پذیرفته اند، اگر حق آموزش در بین کشورها تحت الشعاع قرار گیرد و بخواهد تفاهم و مدارا را از بین ببرد، امر مذمومی است.
معاون رییس جمهوری با بیان این که دانشجویان بر اساس شایستگی و صلاحیتشان تحصیل می کنند، خاطر نشان کرد: معمولا برای هر کسی که بخواهند اخراج را به عنوان یک مجازات در نظر بگیرند، باید حق دفاعی برای آن ها وجود داشته باشد؛ این حق دفاع برای دانشجویان ما کجا وجود داشته است؟ محروم کردن آن ها از آموزش بدون دفاع، لطمه ای به مدارا و تفاهم بین المللی می زند.
اوایل سال جاری، پلیس امنیت ملی کشور نروژ در تلویزیون رسمی این کشور از اخراج ۶۴ دانشجوی ایرانی از این کشور را خبر داد.
گویا یکی از دلایل اخراج این دانشجویان، تحصیل آنها در رشته های فیزیک هسته ای، الکترونیک، متالوژی و مکانیک و افزایش تعداد پذیرفته شدگان در این رشته ها در یک سال اخیر است.
سیام(4)1429 **1449
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]