محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855616845
روایت پزشک ایرانی از تجربه ابولا در آفریقا : چگونه ابولا نگیریم؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روایت پزشک ایرانی از تجربه ابولا در آفریقا : چگونه ابولا نگیریم؟ تهران - ایرنا - اولین و مهمترین علامت ابولا، تب بالای 38.6 درجه میباشد که متعاقب آن فرد مبتلا به سردرد شدید، دردهای عضلانی، ضعف شدید، اسهال، تهوع، درد شکم بخصوص در ناحیه معده، بی اشتهایی میشود و در موارد شدید و پیشرفته مبتلا به خونریزی گوارشی و پوستی میگردد.
این روزها خبرهای خارجی از شیوع و گسترش ویروی مرگبار ابولا حکایت دارد، واقعه ای که کشورهای آفریقایی را به صورت وحشتناکی در معرض خطر قرار داده و برخی شواهد ابتلای آن نیز در سایر کشورها مشاهده شده است. از این رو داشتن اطلاعات و اطلاع رسانی درباره این ویروس مرگبار مطالبه عمومی بوده و اذهان عمومی به دنبال کسب اطلاعات در این خصوص هستند.
به گزارش عصرایران، از این رو دکتر سید ناصر عمادی، متخصص پوست، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو جامعه جهانی پزشکان بدون مرز و عضو جمعیت هلال احمر ایران در نوشتاری به تجربیات خود در کشورهای آفریقایی در خصوص بیماری های همه گیر پرداخته و اطلاع جامع و کاملی در خصوص این ویروس مرگبار ارائه کرده است.
وی نوشته است: آموخته ها، دانسته ها و تجربیات درمانی 6 ساله اینجانب در کشورهای آفریقایی بعنوان متخصص پوست، پزشک بدون مرز ایرانی و داوطلب هلال احمر نکته ای را برایم به ارمغان داشت اینکه: بزرگترین هدیه الهی برای بندگان مخلوقش سلامتی و تندرستی است و نیز بزرگترین هدیه و کرامت الهی به طبیبان و پزشکان، تلاش و کوشش صادقانه و خالصانه آنان برای حفظ و ارتقا سلامتی و تندرستی بیماران از هر گوشه دنیا فارغ از نژاد، رنگ، مذهب و ملیت است.
سالها زندگی ام با مردم آفریقا علتی شد تا همیشه با درد، رنج و آلام آنان مانوس و آشنا باشم و هرگاه خبری از درد و بیماری آنان بر گوش و چشمم می آید بیدرنگ برای همدردی با آنان یا در آفریقا به سراغشان میروم و یا هر چه میدانم از بلا و مصیبت آنان مینویسم تا شاید دل رئوف انسانهای شریف و متدین متوجه آنان شود.
اما این بار ابولا این ویروس کشنده در غرب آفریقا مرا بر آن نمود تا تجربیات علمی و عملی کسب شده از این بیماری را به همراه آخرین اطلاعات علمی از بزرگترین مرکز مبارزه بیماری های واگیردار در جهان یا (C.D.C) را پس از ترجمه در اختیار هموطنان عزیز کشورم قرار دهم.
همانا که حضرت علی (ع) میفرمایند: تجربه آن نیست که بتوان آنرا در راحت روزگار بدست آورد بلکه آن از پیش آمدها و جزر و مدهای روزگار بدست می آید. لذا آنانکه از تجارب خود میاموزند اینها خردمندانند و آنانکه از تجربیات دیگران می آموزند سعادتمندانند و آنانکه نه از تجربه خود و نه از تجربه دیگران می آموزند اینها از واماندگان روزگارند. بنابراین ما پزشکان ایرانی بر اساس رسالت والای پزشکی باید چشمی بینا ، گوشی شنوا ، زبانی ناطق، فکری اندیشمند و وجودی مهربان و دلسوز برای ارتقاء سلامتی مردم عزیز کشورمان و همه دنیا باشیم و بر اساس این گفته سقراط بزرگ : که ایرانیان اولین کسانی در دنیا بودند که بیمارستان را برای سلامتی بیماران بنا نهادند وظیفه خود میدانیم که حافظ این میراث دینی و ملی در سراسر دنیا باشیم. .
ابولا چیست؟ و عامل آن اولین بار چگونه شناخته شد؟
بیماری عفونی خطرناک با عامل ویروسی از خانواده Filoviridae ویروس که اولین بار در سال 1976 در جمهوری کنگو از قاره آفریقا کشف گردید. نام ابولا بر این ویروس از آن جهت بود که اولین بیماران و قربانیان آن ساکنین حاشیه رودخانه ای بنام ابولا در جمهوری کنگو بودند. از آن پس تاکنون پنج زیر گروه دیگر از ویروس ابولا با نامهای زئیر ابولا- سودان ابولا- بندی بوگو ابولا- و نوع غیر انسانی بنام رستون ابولا شناخته شد.
همه چیز درباره ویروس مرگبار ایبولا/چگونه ایبولا نگیریم؟
منظور از اپیدمی ایبولا چیست و اکنون کدام نواحی دنیا در اپیدمی ایبولا میباشند؟
هر گاه تعداد بیماران مبتلا به یک بیماری خاص در یک منطقه خاص بیش از حد انتظار باشد کلمه اپیدمی به آن بیماری اضافه میشود. بعنوان مثال شما انتظار آنفولانزای خوکی یا فلج اطفال را در شهر خود ندارید بنابراین با مشاهده حتی یک بیمار مبتلا به فلج اطفال یا آنفولانزای خوکی میتوان اپیدمی بیماری فوق را اعلام نمود. یا شیوع بیماری وبا در فصل تابستان در مناطقی از کشور تعداد 100 یا 200 نفر میباشد حال اگر 2000 نفر به بیماری وبا مبتلا شوند میتوان مدعی اپیدمی بیماری وبا بود. در گذشته کشورهای گابون، سودان جنوبی، اوگاندا، کنگو، آفریقای جنوبی دوره هایی از اپیدمی ابولا را پشت سر گذاشته اند.
طی ماههای اخیر در چهار کشور آفریقایی، اپیدمی ابولا اعلام گردیده که تعداد بیماران مبتلا و قربانیان آن به شرح ذیل میباشد.
1- لیبریا با 1378 مبتلا و 694 کشته 2- سیرالئون 1026 مبتلا و 422 کشته 3- گینه 482 مبتلا و 430 کشته 4- نیجریه 17 مبتلا و 6 کشته
اپیدمی اخیر (2014 ) در چهار کشور فوق از نوع ویروس شناخته شده قبلی یعنی زئیر ابولا با تغییرات قابل توجه میباشد.
علائم و نشانه های بیماری ابولا چیست؟
اولین و مهمترین علامت تب بالای 38.6 درجه میباشد که متعاقب آن فرد مبتلا به سردرد شدید، دردهای عضلانی، ضعف شدید، اسهال، تهوع، درد شکم بخصوص در ناحیه معده، بی اشتهایی میشود و در موارد شدید و پیشرفته مبتلا به خونریزی گوارشی و پوستی میگردد.
راههای انتقال بیماری چست؟
اگرچه تاکنون کاملا مشخص نمیباشد. اما محققین معتقد میباشند تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با خون و ترشحات بدن فرد آلوده میتواند موجب انتقال بیماری گردد. ترشحات بدن شامل آب دهان و بزاق بیمار، ادرار، ترشحات تناسلی (اسپرم) و حتی عطسه و سرفه بیمار میباشد که ذرات معلق آن در محیط میتواند موجب آلودگی گردد. بنابراین باید دانست هر منفذ ورودی مانند زخم کوچک در پوست یا تنفس در محیطی که فرد مبتلا عطسه و یا سرفه نموده میتواند به آسانی سایر افراد سالم را آلوده نماید.
ایبولا
مدت زمان ورود ویروس به بدن و آغاز علائم بیماری چند روز میباشد؟
بر اساس تحقیقات بعمل آمده از زمان تماس ویروس تا بروز علائم بیماری حداقل 2 روز و حداکثر 21 روز زمان لازم است. به همین دلیل فردی که تماس مشکوک با فرد مبتلا به ایبولا داشته زمانی می تواند از سلامت خود مطمئن شود که حتما 21 روز از زمان تماس را سپری نموده باشد. بعبارت دیگر افراد حاضر در مناطق اپیدمی از ابولا پس از بازگشت به کشور یا شهر خود میبایست 21 روز از تماس با افراد دیگر جددا خودداری نموده و در منطقه قرنطینه نگه داری شوند. این از آن جهت میباشد که فردی ممکن است در حال حاضر مبتلا به ابولا باشد اما علائمی از بیماری را نداشته باشد. بنابراین بعنوان منبع مخفی بیماری میتواند موجب انتقال بیماری به دیگران گردد. اگرچه محققین اعلام نموده اند بیماری زمانی قابل سرایت به دیگران میباشد که فرد مبتلا دارای علائم بیماری باشد. اما نکته مهم اینجاست که بسیاری بی توجه به سردرد و تب بوده و براحتی تا شدت علائم در محیط زندگی و کار فعال میباشند. در عین حال طول دوره متوسط بیماری در اکثر بیماران 8 تا 10 روز اعلام شده است.
چه کسانی امکان ابتلا آنان بیشتر و چه کسانی کمتر میباشد؟
افراد پرخطر و یا های ریسک کسانی میباشند که به احتمال بالا به ابولا مبتلا میشوند که شامل افراد زیر میباشند:
1- کسانیکه سوزن و یا وسائل تیز آلوده به خون فرد مبتلا به ابولا به دست یا پوست بدن آنان نفوذ کرده باشد.
2- تماس مستقیم با خون و یا ترشحات فرد مبتلا ( حضور بدون ماسک و لباس محافظ در اتاق بیمار و در آغوش گرفتن بیمار)
3- تماس مستقیم ( بدون پوشش محافظتی) با بدن فرد مرده
4- تنفس در فضای کمتر از یک متر در حالی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه نموده
اما افراد با خطر کمتر کسانی میباشند که با احتمال کمتری مبتلا به ابولا میگردند:
1- افرادی که در یک اتاق با فرد بیمار در فاصله بیش از یک متر میباشند
2- دست دادن با فرد مبتلا
3- قدم زدن با فرد مبتلا برای دقایقی کوتاه بدون دست دادن
4- تماس با وسائل شخصی فرد مبتلا
روایت پزشک ایرانی از تجربه ابولا در آفریقا : چگونه ابولا نگیریم؟
چگونه میتوانیم از ابتلا افراد به ابولا مطمئن شویم؟
اگرچه تشخیص آن در مراحل اولیه بسیار دشوار میباشد اما 3 را عمده و اساسی میتواند در تشخیص بسیار موثر باشد.
1- شرح حال و پرس و جو از مسافرتهای اخیر و حال و احوال جسمی. بعنوان مثال اگر کسی اخیرا از غرب آفریقا مسافرت نموده و یا با یکی از دوستانش که از غرب آفریقا بوده در هر گوشه از دنیا ملاقات داشته را بعنوان فرد مشکوک در نظر میگیریم. برای روشن تر شدن موضوع: بعنوان مثال شما با یکی از دوستان کانادایی که چند روزی در غرب آفریقا توقف داشته در شهر دوبی از کشور امارات ملاقات داشته اید. این بدان معنا میباشد که شما و آن دوست کانادایی حلقه مشکوک از بیماری میباشید با این تفاوت که فرد کانادایی حلقه اول و قویتر مشکوک به بیماری و شما حلقه دوم با احتمال کمتر میباشید. و لازم است تمام کسانی که از منطقه خطر (غرب آفریقا) سفر داشته اند از تماس های او با افراد مشکوک به هر کسالت جسمی در غرب آفریقا پرسیده شود که آیا با کسی که سردرد یا سرماخوردگی داشته در تماس بوده یا خیر؟ اینکه تاکید میشود بیماران مشکوک باید زودتر شناسایی شوند از آن جهت میباشد که درمان اولیه و سریع آنان بخصوص قبل شروع علائم نقش اساسی در نجات آنان دارد.
2- شروع علائم و نشانه های بیماری: همانطور که گفته شد آغاز بیماری با تب خفیف و سپس سردرد، ضعف عضلانی، اسهال، استفراغ و خونریزی میباشد. بنابراین تب و چشمان قرمز را جدی بگیریم بخصوص اگر ساعاتی بعد سردرد و ضعف عضلانی به آن اضافه شود.
3- انجام آزمایشات تشخیصی: که به دو دسته تقسیم میشوند: دسته اول آزمایشاتی که در چند روز اول بعد از تماس قابل انجام و کمک کننده میباشند مانند الیزا، پی سی آر، جدا کردن ویروس از خون و یا ترشحات. دسته دوم آزمایشات زمانی میباشد که در یدن هورمونهای ضد ویروس برای مقابله با ویروس ترشح میشوند که اصطلاحا به آن آنتی بادی ضد ویروس ابولا میگویند که از هفته ها تا ماهها و سالها بعد ممکن است در بدن فرد نجات یافته شناخته و پایدار باشد.
چگونه میتوان از بیماری ابولا پیشگیری نمود؟
1- پرهیز از مسافرت به مناطق اپیدمی ( 4 کشور اعلام شده)
2- پرهیز از ملاقات نزدیک و طولانی با افرادی که از این مناطق گذر نموده و یا توقفی داشته اند
3- شستن دستها قبل و بعد تماس با افراد مشکوک
4- شستن دستها و استحمام تما بدن بعد از در آوردن لباس محافظتی ( برای تیم پزشکی مشغول به درمان در منطقه مشکوک)
5- جلوگیری از تماس با خون و ترشحات بدن فرد مبتلا یا مرده
6- به وسائل، کتاب و پول و اسناد فرد مبتلا دست نزنیم
7- بدن فرد بیمار را حتی برای آنکه بدانیم تب دارد یا خیر لمس نکنیم
8- پرهیز جدی از ورود بی دلیل به خانه یا مراکز درمانی که فرد مبتلا به ایبولا در آن بستری میباشد
9- فرد مشکوک و مسافر از مناطق اپیدمیک را تشویق به عدم ارتباط با دیگران به مدت 21 روز نمایید.
10- فرد مشکوک را حتی برغم میل خودش به مراکز بهداشتی معرفی و دوستانه ایشان را از مصلحت انجام کار مطلع نمایید
موثرترین و بهترین درمان ابولا چه میباشد؟
یک اصل در درمان بیماران مبتلا به ابولا بسیار مهم میباشد. درمان سریع و اولیه امکان نجات بیمار را بیشتر می نماید.
اما اقدامات موثر درمانی تاکنون به شرح زیر میباشد:
1- تنظیم آب و الکترولیت های بدن و تزریق سرم های مناسب با نظر پزشک در اسرع وقت
2- کنترل علائم حیاتی بیمار به منظور تنظیم ضربان قلب، تنفس و فشار خون بیما
3- در دسترس بودن کپسول اکسیژن و اکسیژن رسانی مناسب به بیمار
4- درمان سایر بیماریهای همراه (اگر فرد مبتلا به دیابت یا مشکل قلبی میباشد)
5- ایزوله نمودن بیمار در اتاق مناسب و دور از رفت و آمد دیگران
6- به حداقل رساندن آزمایشات و پرهیز از آزمایشات غیر ضروری ( زیرا هر سرنگ و یا لوله آزمایش حامل خون بیمار منبع آلودگی به محیط یا افراد دیگر میباشد)
7- بیمار تا 21 روز ایزوله و تحت نظر باشد.
8- در حال حاضر بهترین دارو زی مپ (Zmapp) میباشد که اثر درمانی آن قطعی نمیباشد.
9- تقویت روحیه بیماران و توجه ویژه به آنان در حالیکه امید به ادامه حیات در آنان از رفتار و سخنان پزشکان و اطرافیان آشکار باشد در نجات بیمار موثر میباشد.
آیا تاکنون کسانی از این بیماری نجات یافته اندو احتمال مرگ و میر در افراد مبتلا چند درصد میباشد؟
میزان مرگ و میر در افراد مبتلا با توجه به فقر درمانی و مشکلات بهداشتی نزد بیماران آفریقایی نزدیک به 80 درصد میباشد. اما نجات 2 پزشک آمریکایی مبتلا شده به ابولا در ماه گذشته نشان داد درمان سریع و تمهیدات درمانی وسیع به میزان قابل توجهی از مرگ و میر میکاهد. به همین دلیل شروع درمان در آغاز تب و سردرد که اولین علامت بیماری میباشد بسیار موثرتر از آغاز درمان در آخرین علائم بیماری یعنی خونریزی پوستی و گوارشی میباشد.
آیا واکسنی برای ابولا کشف شده؟
متاسفانه تاکنون خیر. بیماریهای ویروسی بعلت ماهیت جهش و تغییر ساختار ویروسی در هر اپیزود یا عود و اپیدمی بیماری، دانشمندان را با مشکل تولید یک واکسن مشخص مواجه می نمایند.
توصیه در مقابل بیماریهای ویروسی چیست؟
امروزه در عصر تمدن صنعت، مسافرتها و مهاجرت ها در کمتر از یک روز و شب از شمال به جنوب و غرب به شرق کره خاکی میسر گردیده و به موازات این پیشرفت لازم است بدانیم هر آنچه از خوب و بد که آگاهانه و یا نا آگاهانه در وجودمان نهادینه گردیده به آسانی با وجودمان به همه دنیا در کمتر از روز و شب پرواز میکند. بنابراین برای سلامت خود و دیگران کوشا و ساعی باشیم و برای دانستن اندکی کوتاهی نکنیم . بنابراین قبل از هر مسافرت از بیماریهای منطقه ای کاملا آگاه باشیم.
اول **1521
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
وزارت بهداشت: احتمال ابتلای زائران ایرانی به ویروس ابولا بسیار بعید است/ مراقب کرونا باشید
وزارت بهداشت احتمال ابتلای زائران ایرانی به ویروس ابولا بسیار بعید است مراقب کرونا باشید جامعه > سلامت - رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت هنوز در مورد بیماری ابولا و امکان ابتلا به آن در ایام حج تصمیم گیری به عمل نیامده ولی قرار است هفته آینده مسغرب آفریقا در نبرد با ابولا
غرب آفریقا در نبرد با ابولا ۰۹ ۰۶ ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۱پزشک سازمان ملل به ابولا مبتلا شد
پزشک سازمان ملل به ابولا مبتلا شد خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه در گزارشی از فری تاون از ابتلای یک پزشک مبارزه با ابولای سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل به ویروس مهلک ابولا خبر داد ایرنا بیانیه امروزسازمان جهانی بهداشت با اعلام این که نتیجه آزمایش یکی از پزشکان مبارزه بحاجیان ایرانی نگران ابولا نباشند |اخبار ایران و جهان
حاجیان ایرانی نگران ابولا نباشند رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت حاجیان ایرانی نگران ابتلا به بیماری ابولا در حج تمتع نباشند زیرا مسوولان عربستانی برای زائران غرب آفریقا روادیدی صادر نکرده اند کد خبر ۴۳۰۸۴۷ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۴ ۳۵ - 01 September 2014 رییابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند
ابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند با گسترش شیوع ویروس مرگبار ابولا و افزایش تلفات آن پزشکان تلاشهای خود را با هدف یافتن درمانی موثر برای این بیماری ادامه میدهند متخصصان دانشکده پزشکی دانشکده واشنگتن در بررسی های جدید خود دریافتند چگونه این ویروس عملکرد ضدویروسی بدن را از بیابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند؟
ابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند با گسترش شیوع ویروس مرگبار ابولا و افزایش تلفات آن پزشکان تلاشهای خود را با هدف یافتن درمانی موثر برای این بیماری ادامه میدهند ایسنا متخصصان دانشکده پزشکی دانشکده واشنگتن در بررسیهای جدید خود دریافتند چگونه این ویروس عملکرد ضدویروسی بدنانتقاد پزشکان بدون مرز از انفعال جهانی در برابر ابولا
چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ سازمان پزشکان بدون مرز تاکید کرد دولتها برای مقابله با شیوع ابولا باید به اعزام تیمهای پزشکی نظامی و استفاده از تواناییهای مخصوصی که در اختیار ارتشهایشان است اقدام کنند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این سازمان خیریآغاز دیدارهای مقدماتی جام ملتهای آفریقا در سایه شیوع ابولا |اخبار ایران و جهان
آغاز دیدارهای مقدماتی جام ملتهای آفریقا در سایه شیوع ابولا کد خبر ۴۳۲۴۶۵ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۴ - 06 September 2014 مرحله مقدماتی جام ملتهای آفریقا در سال 2015 در حالی از روز جمعه آغاز شد که شیوع بیماری ابولا و تهدیدهای فیفا در مورد تعلیق نیجریه مدافع عنوان قهرمانیعکس/ لباس کادر پزشکی بیماران ابولایی
عکس لباس کادر پزشکی بیماران ابولایی کادر پزشکی در بیمارستان جان اف کندی در مونرویا با پوشیدن لباسهای مخصوص ضد ویروس و محافظ در بیمارستانی که در آن بیماران مبتلا به ویروس ابولا درمان می شوند کادر پزشکی در بیمارستان جان اف کندی در مونرویا با پوشیدن لباسهای مخصوص ضد ویروس و محافظ داميدهاي پزشکي براي مبارزه با ابولا تقويت شد
۱۷ شهريور ۱۳۹۳ ۱۲ ۴۳ب ظ با آزمايش بر روي ميمون ها اميدهاي پزشکي براي مبارزه با ابولا تقويت شد نتيجه آزمايش واکسن جديد بر روي ميمون ها اميد پزشکان براي يافتن درماني براي مبارزه با ويروس مرگبار ابولا را تقويت کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج تحقيقات و آزمايشهاي تانشر معارف رضوی به روایت مهمانان خارجی جشنواره امام رضا(ع) خادمان نمونه فرهنگ رضوی از عشق به امام رئوف گفتند/ ت
نشر معارف رضوی به روایت مهمانان خارجی جشنواره امام رضا ع خادمان نمونه فرهنگ رضوی از عشق به امام رئوف گفتند تشیع چگونه در آفریقا گسترش یافتاحمد الصفا از برگزیده خارجی دوازدهمین جشنواره امام رضا ع گفت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی ره از دو عنصر دانش و سیقيمت مواد غذايي تحت تأثير شيوع ابولا در غرب آفريقا
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۲ق ظ فائو اعلام کرد قيمت مواد غذايي تحت تأثير شيوع ابولا در غرب آفريقا سازمان خوارو بار کشاورزي جهاني FAO در مورد افزايش قيمت مواد غذايي در کشورهاي غرب آفريقا به دليل شيوع بيماري ابولا در آنها هشدار داد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج اکنون زمان برداشت محپزشکان بدون مرز: حبس دربرابر ابولا بی فایده است
پزشکان بدون مرز حبس دربرابر ابولا بی فایده استتاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۱۶ در حالی که برای جلوگیری از گسترش ویروس ابولا در سیرالئون سه روز مقررات منع رفت و آمد برقرار می شود سازمان پزشکان بی مرز این اقدام را بی فایده دانستند به گزارش خبرآنلاین دور جدید شیوعابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند؟ |اخبار ایران و جهان
ابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند با گسترش شیوع ویروس مرگبار ابولا و افزایش تلفات آن پزشکان تلاشهای خود را با هدف یافتن درمانی موثر برای این بیماری ادامه میدهند کد خبر ۴۳۰۴۶۷ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۶ - 30 August 2014 با گسترش شیوع ویروس مرگبار ابولا و افزایش تابولا مانع حضور کشتی گیران آفریقایی شد/ اظهار تاسف رئیس فیلا
ورزشی کشتی - وزنه برداری رقابتهای قهرمانی جهان- ازبکستان ابولا مانع حضور کشتی گیران آفریقایی شد اظهار تاسف رئیس فیلا رقابتهای کشتی قهرمانی جهان در ازبکستان با غیبت چند کشتی گیر آفریقایی به دلیل بیماری ابولا همراه خواهد بود به گزارش خبرگزاری مهر با درخواست وزارت بهداشت ازبکسحجاج ایرانی نگران ابولا نباشند
حجاج ایرانی نگران ابولا نباشند مرعشی همچنین افزود تجهیزات رادیولوژی سونوگرافی و سی سی یو برای این بیمارستان در نظر گرفته شده اما در صورت نیاز از امکانان پزشکی عربستان سعودی نیز استفاده خواهیم کرد رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت حاجیان ایرانی نگران ابتلا به بیماری ارئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: ابتلای زائران ایرانی به ویروس ابولا بسیار بعید است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ابتلای زائران ایرانی به ویروس ابولا بسیار بعید استرئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت احتمال ابتلای زائران ایرانی به ویروس ابولا بسیار بعید است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت بهداشت محمد مهدی گویا با اشاره ب-
گوناگون
پربازدیدترینها