واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر؛ علایم هشدار دهنده حمله قلبی کدامند؟ تهران بزرگ- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه گفت: بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر انسان ها هستند و باید آحاد جامعه با علائم آن آشنا باشند و در صورت لزوم به یاری افراد مبتلا بپردازند.
دکتر "فریبا ملاجعفری" روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارکرد: در حدود نیمی از مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی مربوط به بیماری های کرونری قلبی از جمله حمله قلبی هستند.
وی گفت: سالانه افراد بسیاری به دلیل حمله کرونری پیش از رسیدن به بیمارستان یا در بخش اورژانس فوت می کنند، در حالی که بسیاری از این مرگها با عملکرد سریع قابل پیشگیری هستند.
ملاجعفری افزود: برخی از حملات قلبی، ناگهانی و شدید هستند، اما اکثر آنها به آهستگی آغاز می شوند و با درد یا ناراحتی خفیفی همراه هستند.
وی در ادامه به برخی از علایمی که به مفهوم بروز حمله قلبی هستند اشاره کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: تنگی نفس ممکن است بدون احساس ناراحتی در قفسه سینه رخ دهد و سایر علایم این بیماری ممکن است شامل تعریق سرد ، تهوع یا سبکی سر باشند.
وی بیان کرد: احساس ناراحتی در سایر نواحی فوقانی بدن (علایم می تواند شامل درد و ناراحتی در یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فک یا معده باشد) و احساس ناراحتی در قفسه سینه (اکثر حملات قلبی با احساس ناراحتی در مرکز قفسه سینه به مدت بیش از چند دقیقه همراه هستند یا اینکه درد رفع شده و برمی گردد؛ این درد احتمال دارد به شکل احساس فشار، ناراحتی، پُری یا درد در قفسه سینه حس شود) از جمله علائم ابتلا به این بیمار هستند.
ملاجعفری در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه اگر مشکوک به حمله قلبی شدم چه کار باید بکنم، هشدار داد: بیش از پنج دقیقه تا درخواست کمک صبر نکنید و با 115 یا مراکز اورژانس پزشکی محلی مانند مراکز آمبولانس تماس بگیرید.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا افراد به میزان کافی سریع واکنش نشان نمی دهند، گفت: نیمی از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند قبل از درخواست کمک بیش از دو ساعت صبر می کنند، بسیاری از افراد از بیان "علایم اشتباه" یعنی علائمی را به عنوان علائم قلبی اظهار کنند ولی علائم قلبی نبوده، احساس خجالت می کنند و برخی از این که دچار حمله قلبی شده باشند می ترسند و سعی می کنند به خود دلداری بدهند که دچار حمله قلبی نشده اند.
این مقام مسؤول هشدار داد: هر چند درک این احساسات ساده است اما عمل به آنها بسیار خطرناک است.
وی تاکید کرد: اگر شما یا یکی از نزدیکانتان دچار علایم حمله قلبی شده اید، با 115 تماس بگیرید و فورا درخواست کمک کنید، در صورت بالا بودن فشارخون آن را تحت درمان و کنترل قرار دهید، سیگار نکشید و از افراد سیگاری دوری کنید.
ملاجعفری در خاتمه تصریح کرد: در صورت بالا بودن کلسترل خونتان آنرا تحت درمان قرار دهید، غذاهای حاوی مقادیر کمی از چربی اشباع، چربی ترانس، کلسترول و نمک را مصرف کنید، از لحاظ جسمانی فعال باشید، وزن خود را کنترل کنید، بررسی های پزشکی (فشارخون، قند خون و چربی ها ی خون) را به شکل منظم انجام دهید، داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید و در صورتیکه دچار دیابت (بیماری قند خون) هستید، قند خون خود را کنترل کنید.
تهرام/8142//1348
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]