واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم حجتالاسلام صدوقی در گفتگو با مهر:
نگاه اقتصادی به فعالیتهای فرهنگی چالشبرانگیز است/ 4 ضلع یک برنامه موفق فرهنگی و دینی
قم - خبرگزاری مهر: استاد حوزه و دانشگاه گفت: امروزه کسانی که میخواهند فعالیت فرهنگی انجام دهند با چالش نگاه اقتصادی به فعالیت فرهنگی مواجه هستند.
حجتالاسلام والمسلمین علی صدوقی در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون اجرای طرح اوقات فراغت اظهار کرد: بیشتر مخاطبان اوقات فراغت نوجوانان و جوانان هستند ولی اوقات فراغت منحصر به اینها نیست بلکه شامل همه قشرهای جامعه با هر شغل و حرفهای میشود. اگر بخواهیم به این موضوع برسیم باید به تجزیه و تحلیل شخصیت مخاطبان پرداخته و یک شناخت تفصیلی از آنها پیدا کنیم. در این صورت است که میتوانیم یک برنامه موثر طراحی کنیم و یک نوع تعامل سازنده و نقش آفرین داشته باشیم و این مهم مورد تاکید قرآن و سنت است. وی اضافه کرد: امروزه کسانی که میخواهند فعالیت فرهنگی انجام دهند با چالش بزرگی روبرو هستند و آن رویکرد اقتصادی فعالیت فرهنگی است که متاسفانه حاکم بر رویکرد فرهنگی است. این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه از دو جهت میتوان به این چالش نگاه کرد، گفت: این رویکرد تامین کننده فعالیتهای فرهنگی بنگاههای اقتصادی هستند که در مقوله تبلیغ نیز به سود حاصله از آن نظر دارند و یک فعال فرهنگی یا نهاد و سازمان باید برنامههای فرهنگی خود را با خواست و محور اقتصادی وی طراحی و اجرایی کند که این در واقع تبلیغ دین و فعالیت فرهنگی با رویکرد دینی نخواهد بود و فقط یک حرکت نمایشی و بیتاثیر و در عین حال گذرا است. ناهنجاریها را با فعالیتهای چالشزا نمیتوان کنترل کرد حجتالاسلام صدوقی با اشاره به نگاه دوم به این چالش اضافه کرد: در این گونه فعالیتها که نقش اقتصادی کار برجسته است بحث بازخوردها مهم است که اینجا نیز باید بر اساس میل حامی عمل کرد و آن گونه برنامه را اجرا کرد که گزارش بر مبنای سود حاصله تهیه و تدوین شود و این هم خسارتی است جبران ناپذیر در نظام اسلامی و فرهنگ دینی.
به گفته این کارشناس تربیتی، با این فعالیتهای فرهنگی و دینی نمیتوان ناهنجاریها را کنترل کرد و به نقش مخرب شبکههای اجتماعی و ماهواره پایان داد. وی با بیان اینکه در طراحی یک برنامه موفق فرهنگی و دینی باید مثل یک مربع چهار ضلعی طراحی کرد، به تشریح این مسئله پرداخت و گفت: یک ضلع این مربع استقلال شخصیت و هویت بخشی به قشرهای مختلف به ویژه جوانان است که وقتی انسانی مستقل پرورش پیدا کرد در مدیریت خود از جمله مدیریت فرهنگی، برنامههای تحمیلی را نخواهد پذیرفت. لزوم ارتقای عقلانیت استاد حوزه و دانشگاه یکی دیگر از ضلعهای این برنامه موفق را ارتقای سطح تفکر و عقلانیت برای تحلیل مسائل زندگی بیان کرد و افزود: وقتی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها عقلانیت حاکم باشد جامعه به سیر صواب هدایت خواهد شد و آنگاه که در سایه سار وحی قرار گیرد به تمامی برنامههای ناهنجار طراحی شده در مقر دشمن جواب منفی خواهد داد. حجتالاسلام صدوقی تاکید کرد: ضلع دیگر این برنامه، حریت و آزادمنشی است. در این ضلع وقتی انسان اعتقاد و ایمان هم نداشته باشد با رعایت آزادگی به طرح و تبیین برنامهها خواهد پرداخت. وی گفت: آخرین ضلع این مربع ارتقای سطح عاطفی است که جامعه منبعث از محبت خواهد بود و یک جامعه آلوده به یک جامعه پاک مبدل خواهد شد. در این صورت است که از آن به مدینه فاضله میتوان تعبیر کرد.
۱۳۹۳/۶/۲۲ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]