واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم در گفتگو با مهر مطرح شد:
لزوم استفاده از امدادهوایی در بخشهای استان قم
قم - خبرگزاری مهر: شهردار کهک با اشاره به نقص نبود متولی برای آتشنشانی و امداد و نجات در بخشها گفت: استفاده از امداد هوایی یا احداث ایستگاههای جادهای متعدد میتواند این نقص را برطرف کند.
به گزارش خبرنگار مهر، 17 هزار نفر جمعیت، دو دهستان، 19 روستا موجود در بخش کهک تنها با سه ایستگاه آتشنشانی اداره میشوند که دو تا در روستاهای صرم و کرمجگان و یکی در شهر کهک قرار دارد. ایستگاههای روستایی، هر کدام یک خودروی آتشنشانی دارند و نیروهایی که عموما کارهای دیگر هم انجام میدهد و حتی زمان آتشسوزی ممکن است در دسترس نباشد. ایستگاه شهر کهک اما مجهزتر است. دو خودروی آتشنشانی دارد و سه نیرویی که هر کدام حداقل 100 ساعت آموزش دیدهاند. شهردار کهک میگوید این نیروها و خودروها کفاف شهر کهک را میدهد و برای خدمترسانی به محدوده خدمات شهری و حریم شهر کافی است اما وقتی اتفاقی در یکی از روستاهای جنوبی بخش کهک یا در جادههای این بخش بیفتد، چه کسی مسئول رسیدگی به آن است؟ علیرضا رستمپور در گفتگو با مهر میگوید وقتی آتشسوزی در جادههای بخش کهک یا یکی از دورترین روستاها هم اتفاق بیفتد، نیروهای آتشنشانی بنا بر وظیفه انسانی خود تلاش میکنند خود را به محل حادثه رسانده، آتش را خاموش و جان و مال مردم را حفظ کنند.
حالا با توجه به اینکه زمان مناسب برای رسیدن به یک آتشسوزی 4 دقیقه است، چطور یک خودرو آتشنشانی در شهرک کهک خودش را به موقع میتواند به آتشنشانی وشنوه برساند؟ شهرداریها وظیفهای به خدمترسانی به خارج از محدوده خدمات شهری ندارند از نظر قانون، شهرداریها هیچ وظیفهای به خدمترسانی به خارج از محدوده خدمات شهری ندارند با این حال وقتی حریقی در جاده یا روستایی اتفاق بیفتد، کمتر کسی است که بتواند تماشاچی بوده و به کمک نرود. شهردار کهک میگوید در جریان این کمکرسانی اگر حادثهای برای آتشنشان پیش بیاید، او مقصر است. اگر هم در داخل شهر کهک کسی به خدمات آتشنشانی نیاز پیدا کند، باز او به عنوان شهردار مورد پرسش واقع میشود؛ اما به راستی تکلیف چیست؟ حادثه تصادف اتوبوس اسکانیا که سال گذشته در اتوبان قم تهران اتفاق افتاد و جان 44 نفر از هموطنانمان را گرفت، یکی از نشانههای ضعف در قانونی است که متولی مشخصی برای امداد و نجات جادهای تعریف نکرده است. کهک یکی از بخشهای توریستی استان قم است که تابستانها جمعیت روستاهایش تا سه برابر هم افزایش مییابد. آخر هفته که میشود رفت و آمد گردشگران هم به احتمالات وقوع حادثه میافزاید.
شهردار کهک میگوید یا یک نهاد باید وجود داشته باشد که امداد و نجات در روستاها و جادهها را به عهده بگیرد. استانداری قم در این زمینه باید همت به خرج داده و با فواصل مناسب ایستگاههای امداد و نجات احداث کند تا به موقع به حوادث رسیدگی کنند. در غیر اینصورت امداد هوایی باید به کمک این بخش بیاید تا این گره باز شود. امداد هوایی در آتش سوزی روستای سیرو پوررستم میافزاید: هفته گذشته آتش بزرگی در روستای سیرو که واحدهای صنعتی بسیاری دارد، اتفاق افتاد، اگر امداد هوایی نبود، کاری از ما ساخته نبود. گاهی یک خودرو در مسیر آتشمیگیرد. تا بیاییم هماهنگی کنیم که کدام مرکز نیرو بفرستد، خودرو سوخته و کار تمام شده؛ در حالی که کسی که با 125 تماس میگیرد، تمام امیدش به شمارهای است که گرفته. چندی است به همت دولت یازدهم استان قم به یک دستگاه هلی کوپتر برای کمکرسانی به بیماران مجهز شد. به نظر میرسد اگر همتی وجود داشته باشد با تجهیز و کارآمد کردن بخش امداد هوایی میتوان مشکل حریق در روستاها و جادههای استان را نیز برطرف کرد تا دیگر شاهد حوادثی مانند آنچه اسکانیا در سال گذشته آفرید، نباشیم.
۱۳۹۳/۶/۲۲ - ۱۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]