محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844000772
خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها
ماجرای دختر دانشجویی که در یکی از شبهای مرداد امسال چند دقیقه دیرتر از وقت قانونی به خوابگاه رسیده بود و ناچار شد آن شب را در خیابانهای تهران و بعد هم در ترمینال اتوبوسرانی بگذراند، حالا دارد به ماجرایی کشدار تبدیل میشود.
کد خبر: ۴۳۳۶۲۶
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰ - 11 September 2014
ماجرای دختر دانشجویی که در یکی از شبهای مرداد امسال چند دقیقه دیرتر از وقت قانونی به خوابگاه رسیده بود و ناچار شد آن شب را در خیابانهای تهران و بعد هم در ترمینال اتوبوسرانی بگذراند، حالا دارد به ماجرایی کشدار تبدیل میشود.
به گزارش جام جم چند روز طول کشید تا مشخص شود خوابگاهی که راضی شده این دختر بعد از 22 و 30 دقیقه شب در خیابان ها آواره شود و بساط بی پناهی اش را به یکی از ترمینال های پایتخت ببرد، خوابگاهی بی مجوز بوده است.
با آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها بویژه با پذیرش دانشجویان جدید، مساله خوابگاه برای دانشجویانی که از شهری به شهر دیگری آمده اند، دغدغه ای است که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود.
برخی دانشگاه ها با ظرفیت محدود خوابگاهی به پذیرش دانشجو اقدام می کنند. برخی با انعقاد قرارداد با مراکز خوابگاهی خصوصی بار خود را سبک کرده و خیال دانشجویان را راحت می کنند.
می ماند بخشی از دانشجویان که خودشان باید فکری به حال اسکان در شهری غریب کنند. توصیه ما به این دانشجویان و خانواده های آنان وسواس در انتخاب محل اسکان دانشجویان (بویژه دختران) است.
اطمینان نسبت به قانونی بودن خوابگاه، مدیریت آن و معرفی و استعلام از دانشگاه جزو کارهایی است که باید انجام گیرد.
آنچه در سال های اخیر واقع شده و اخباری که از خوابگاه ها به بیرون درز کرده، اما نشان می دهد در برخی خوابگاه ها ضوابط و نظارت های قانونی رعایت نمی شود که البته سهم خوابگاه های غیرمجاز بیشتر از مجازهاست که همین سبب می شود دغدغه وجود این مراکز و حیات زیرپوستی آنها در شهرهای مختلف کشور همزمان با نزدیک شدن به سال تحصیلی جانی دوباره بگیرد.
در این میان در سال های اخیر مشاهده شده که وظیفه نظارتی وزارتخانه های علوم و بهداشت یا دانشگاه هایی با تعداد دانشجوی بالا نظیر دانشگاه آزاد کمرنگ تر از قبل شده است.
علاوه بر این، خوابگاه های غیرمجاز تهدیدی برای امنیت دانشجویان نیز محسوب می شود چون خوابگاهی که موفق به دریافت مجوز نشده حتما نتوانسته استانداردهای لازم را رعایت کند و همین استانداردهای تامین نشده در فضا و امکانات، زمینه ساز وقوع مشکلات جدی است، بویژه برای دانشجویان دختر که نسبت به پسران شرایط حساس تر و دشوارتری دارند.
خصوصی سازی؛ خطر یا فرصت؟
در ایران حدود چهار میلیون دانشجو وجود دارد که حدود 200 هزار نفر از آنها خوابگاهی هستند، البته این رقم می تواند بالاتر از این باشد چون نیازها بیش از امکانات موجود است و بناچار گروهی از دانشجویان ناامید از دریافت خوابگاه، برای اقامت در شهر محل تحصیل به روش های دیگر فکر می کنند.
در مجموع سه نوع خوابگاه در کشور وجود دارد که خوابگاه های ملکی (متعلق به وزارت علوم)، خوابگاه های استیجاری (صندوق رفاه ودیعه آن را تامین می کند) و خوابگاه های خودگردان را شامل می شود که خوابگاه نوع اول بسیار اندک و خوابگاه نوع سوم بشدت در حال رشد است.
این وضع نیز توجیه قانونی دارد که در برنامه پنجم توسعه مورد تاکید قرار گرفته، چنانچه نویسندگان این قانون، وزارت علوم را به خصوصی سازی موظف کرده اند تا هر سال 20 درصد خوابگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کنند و تا پایان سال 94 (پایان برنامه پنجم توسعه) این رقم را به صد درصد برسانند و بار دولت در این بخش را کاملا بر دوش بخش خصوصی بگذارند.
البته خصوصی سازی می تواند یک فرصت باشد چون بار دولت را سبک می کند و به بخش غیردولتی مجال عرض اندام می دهد.بدیهی است فقط با نظارت وزارت علوم و دیگر مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها بر عملکرد خوابگاه های غیردولتی است که می توان تهدیدهای احتمالی را به فرصتی تبدیل کرد که هم مراکز دانشگاهی از این مشکل رهایی یابند هم دانشجویان و خانواده های آنان خیالی آسوده داشته باشند.
تفاهم نامه سال 92 چه شد؟
خرداد 92 رئیس پلیس اداره اماکن ناجا و رئیس وقت صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تفاهم نامه ای را امضا کردند که به نظر می رسید مقدمه ای باشد بر اصلاح این روند نگران کننده.
هدف از نوشتن این تفاهم نامه این بود که پلیس بتواند با دستی بازتر با خوابگاه های غیرمجاز برخورد کند و آنها را تا مرحله تعطیلی بکشاند.
اما پلیس تنها نیرویی نیست که این تفاهم نامه روی قدرتش حساب می کند، بلکه اصل کار روی دوش صندوق رفاه، دانشگاه ها و تعاونی خوابگاه داران غیردولتی است تا در طول سال، خوابگاه های غیرمجاز را شناسایی کنند و گزارش آن را به پلیس بدهند و آن وقت بساط غیرمجازها جمع شود.
در واقع طبق توافق سال قبل، مسئولیت اصلی حمایت از دانشجویان نیازمند به خوابگاه بر دوش وزارت علوم و دانشگاه های زیرمجموعه است، بویژه آنجا که تاکید شده دانشگاه ها موظفند دانشجویان را به خوابگاه های غیردولتی مجاز معرفی کنند.
اما شواهد نشان می دهد این وظیفه، نصفه و نیمه انجام می شود و در برخی نقاط کشور به دست فراموشی سپرده شده است ولی برای این که قضاوت را به شنیده های خود محدود نکنیم با رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تماس گرفتیم که البته به علت مشغله وی، مکالمه ای میانمان رد و بدل نشد و پیگیری ها نشان داد معاونان وی نیز از هرگونه ابراز عقیده بدون هماهنگی با رئیس منع شده اند.
البته آن طور که ایسنا پیگیری کرده، رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی خوابگاه های خودگردان برای ضعف نظارت ها بر خوابگاه های غیرمجاز یک توضیح دارد و آن این که برخورد با این اقامتگاه ها سخت است و نمی توان آنها را براحتی پلمب کرد.
در واقع شوکتی، نگران برهم خوردن آرامش ساکنان این گونه خوابگاه ها و سرگردانی آنها در طول سال تحصیلی است که البته اگر او به مفاد تفاهم نامه واقف بود، می دانست که در آن آمده برای رفاه حال دانشجویان، پلیس باید تابستان ها برای جمع آوری خوابگاه های غیرمجاز اقدام کند نه درست در بحبوحه سال تحصیلی که دانشجویان بی سرپناه شوند.
پس معلوم است که توپ نظارت بر خوابگاه های غیرمجاز و جمع آوری آنها از سال قبل تا امروز در زمین مسئولان پا به پا می شود و بدون آن که ثمری عاید دانشجویان شود، خوابگاه داران به حیات خود ادامه می دهند و همچنان از قبال دانشجویان سود می برند.
به اذعان رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی خوابگاه های خودگردان، در کشور 418 خوابگاه خصوصی وجود دارد که فقط 280 مورد از آنها مجوز دارند، در حالی که شک نداریم تعداد خوابگاه هایی که به شماره درنیامده اند و حرکت زیرپوستی دارند بیش از این آمار است؛ خوابگاه هایی که گاهی علاوه بر دانشجو، کارمند و کارگر و بی خانمان ها را نیز می پذیرند و گاهی اوقات آن قدر قادر به تامین امنیت دانشجویان نیستند که آنها مجبور می شوند مثل بعضی از شهرهای شرقی و جنوبی کشور با خود سلاح سرد حمل کنند.
دردسرهای های ساکن شدن در خوابگاه های غیرمجاز
* سرقت از ساکنان چنین مراکزی، از معمولی ترین شکایت های دانشجویان است.
* رسیدگی به شکایت احتمالی دانشجویان به علت غیرمجاز بودن مرکز، روند فرسایشی پیدا کرده و در نتیجه جبران هرگونه خسارت دست کم زمانبر خواهد بود.
* امکان پذیرش افرادی که دانشجو نیستند، در این خوابگاه ها بسیار بالاست.
* زندگی دانشجویان در کنار افرادی که هدفی جز تحصیل دارند، سبب دلسرد شدن دانشجویان نسبت به ادامه تحصیل می شود.
* سختگیری های بی ضابطه در این مراکز سبب بروز مشکلات عدیده ای برای ساکنان آن می شود.
* شهریه های غیرمنطقی از دانشجویان دریافت می شود.
* احتمال رفت و آمد افراد غیرموجه در این مراکز وجود دارد.
* مسئولان چنین مراکزی، آموزش های لازم را درباره نحوه حل و فصل مشکلات دانشجویی ندیده اند، به همین علت مشکلات کوچک در این مراکز به مسائل غیر قابل حد بدل می شود.
* استعمال و توزیع مواد مخدر در این مراکز دور از ذهن نیست.
* خوابگاه های غیرمجاز معمولا به دانشگاه ها نزدیک نیست، به همین علت دانشجویان برای رفت و آمد نیز با مشکل روبه رو می شوند.
* چنین مراکزی اغلب در نقاطی از شهر تاسیس می شود که دسترسی دانشجویان به وسایل حمل و نقل عمومی آسان نیست.
* خوابگاه های غیرمجاز معمولا در ساختمان های فرسوده، محله های شلوغ و در حاشیه شهر قرار دارند؛ این مسائل سبب بروز مشکلاتی برای دانشجویان می شود.
* محیط این مراکز با توجه به نیاز دانشجویان طراحی نشده، به این علت نیازهای حداقلی آنها برطرف نمی شود.
* گزینش افرادی که به عنوان نگهبان در این مراکز به کار گرفته می شوند، بخوبی صورت نمی گیرد، بنابراین احتمال استخدام افرادی با سوءسابقه در چنین خوابگاه هایی وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]
صفحات پیشنهادی
خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها
خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها ماجرای دختر دانشجویی که در یکی از شبهای مرداد امسال چند دقیقه دیرتر از وقت قانونی به خوابگاه رسیده بود و ناچار شد آن شب را در خیابانهای تهران و بعد هم در ترمینال اتوبوسرانی بگذراند حالا دارد به ماجرایی کشدار تبدیل میشود چند رودرخواست ملیپوشان والیبال ذرباره خانوادههایشان |اخبار ایران و جهان
درخواست ملیپوشان والیبال ذرباره خانوادههایشان کد خبر ۴۳۲۹۲۵ تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ - 08 September 2014 ملیپوشان والیبال درخواست کردهاند خانوادههایشان هم به اینچئون اعزام شوند به گزارش ایسنا ملیپوشان والیبال به واسطه سعید معروف درخواست خود را به امیر خوش خبردانشجویی که به خاطر تحریمها اخراج شد |اخبار ایران و جهان
دانشجویی که به خاطر تحریمها اخراج شد مساله هسته ای سالهاست که عاملی برای تحریم صنایع اقتصادی و دفاعی ایران شده است اما امروز شکست این تحریم ها از سوی دولت تدبیر و امید سبب شده تا بغض های هسته ای غرب عاملی برای اخراج دانشجویان ایرانی از دانشگاه های اروپا شود کد خبر ۴۳۲۵۶۲ تاریپاسخ آرام ضرغامی به دغدغه بزرگ فوتبال |اخبار ایران و جهان
پاسخ آرام ضرغامی به دغدغه بزرگ فوتبال در حالی که علی کفاشیان به تندی از مواضع صداوسیما در قبال حق پخش انتقاد میکند عزت الله ضرغامی با آرامش خاصی میگوید مشکلی نیست و رقابتهای لیگ برتر پخش میشود کد خبر ۴۳۱۶۸۷ تاریخ انتشار ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۷ - 03 September 2014 در حالجزییات تسهیلات رفاه کارت دانشجویی |اخبار ایران و جهان
جزییات تسهیلات رفاه کارت دانشجویی کد خبر ۴۲۹۶۰۳ تاریخ انتشار ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۲ - 27 August 2014 معاون دانشجویان داخل وزارت علوم از اجرای طرح تسهیلات رفاه کارت دانشجویی از اول مهرماه خبر داد و گفت خدمات این کارت شامل اختصاص یافتن درصدهای مختلف تخفیف در استفاده از رستورانآیا دغدغه زنان امروز ما پست، مقام و وزارت است؟ |اخبار ایران و جهان
آیا دغدغه زنان امروز ما پست مقام و وزارت است کد خبر ۴۳۱۳۱۰ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 02 September 2014 رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به نقشآفرینیهای بیبدیل زنان در عرصههای مختلف تاریخ به نقش زنان در جامعه کنونی اشاره کرد و گفت آیا دغدغه امروز زن مسلجنتی:ماهوارهها خانوادهها را متلاشی نموده است |اخبار ایران و جهان
جنتی ماهوارهها خانوادهها را متلاشی نموده است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت شبکههای اجتماعی و ماهوارهها با تبلیغ روابط ناسالم بسیاری از خانوادهها را متلاشی نموده و از این طریق به دنبال مسخ فرهنگی ما هستند کد خبر ۴۲۹۹۳۱ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۳ - 28 August 2014گاهی باید در دغدغه های این مردم غرق شد |اخبار ایران و جهان
گاهی باید در دغدغه های این مردم غرق شد چیزی شبیه زندگی کد خبر ۴۳۳۶۲۷ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ - 11 September 2014 بعضی مواقع فقط باید بشینی روی یکی از صندلی های اتوبوس و خیابان ولیعصر را از بالا به پایین طی کنی و خوب به چهره ی پر از گرفتاری و مشغله ی مردم این شهر چشمنرخ غذای دانشجویی گران شد |اخبار ایران و جهان
نرخ غذای دانشجویی گران شد قیمت ژتون غذای دانشجویی در سال تحصیلی 94-93 به شرح زیر اعلام و به دانشگاه ها ابلاغ شد کد خبر ۴۲۹۸۳۷ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۵ - 28 August 2014 به پیشنهاد معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های منتخب کشور و با تایید و تصویب هیات امنای صندوق رفقفل موسیقی فرهنگسراها گشوده می شود؟ |اخبار ایران و جهان
قفل موسیقی فرهنگسراها گشوده می شود این کشمکش ها در حالی ادامه دارد که چندی پیش دستاندرکاران خانه موسیقی از نشستی مشترک با امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و عقد تفاهمنامهای با این سازمان خبر داده بودند و مدعی شده بودند که بعد از ایام ماه مبارک رمضنگاه شما: مدرسه دولتی یا پادگان! |اخبار ایران و جهان
نگاه شما مدرسه دولتی یا پادگان بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۳۲۷۳۲ تاریخ انتشاجایگزینی برای وام ازدواج |اخبار ایران و جهان
جایگزینی برای وام ازدواج موضوع وام چه براي ازدواج درمان بيماران يا ايجاد شغل تعمير ساختمان و موارد ديگر امري طبيعي و گاهي ضروري و اضطراري ميباشد و عنوان کتابالدين را در فقه اسلامي داريم و حدود و شرايط آن تبيين شده است کد خبر ۴۲۹۸۳۴ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۶ -علایم دیسک کمر |اخبار ایران و جهان
علایم دیسک کمر کد خبر ۴۲۹۲۹۲ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷ ۳۶ - 28 August 2014 یک متخصص و جراح مغز و اعصاب در خصوص دیسک کمر گفت پیشگیریها در زمینه دیسک کمر باید از سنین نوجوانی صورت گیرد و آداب صحیح نشستن راهرفتن و خوابیدن رعایت شود به گزارش ایسنا دکتر احمد ایروانینگاه شما: ولایت عشق؛ از غربت تا قربت... |اخبار ایران و جهان
نگاه شما ولایت عشق از غربت تا قربت بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۳۲۷۳۱ تاریچمران جایگاه خود را از مسجد جامعی پس گرفت! |اخبار ایران و جهان
چمران جایگاه خود را از مسجد جامعی پس گرفت در پایان نشست و پس از رای گیری مشخص شد که مهدی چمران فردی که تقریبا یکسال پیش جایگاه ریاست شورای شهر تهران را به احمد مسجد جامعی داده بود بار دیگر موفق شد با کسب اکثریت آرا به ریاست این شورا برسد یعنی بار دیگر آرای اصولگرایان شورا برگام سوم تورم تک رقمی |اخبار ایران و جهان
گام سوم تورم تک رقمی در ماههای گذشته نیز نرخ تورم سالانه در دو گروه دیگر بهویژه خوراکیها و آشامیدنیها در اردیبهشتماه سال جاری تکرقمی شده بود بنابراین تاکنون از یازده گروه اقلام تشکیلدهنده سبد مصرفی خانوار نرخ تورم در سه گروه تکرقمی شده است کد خبر ۴۲۹۸۳۵ تاریخ انتشارركوردي نو از پيروزي ملت فلسطين |اخبار ایران و جهان
ركوردي نو از پيروزي ملت فلسطين رژيم صهيونيستي با عنوان عمليات صخره سخت قرار بود حماس را خلع سلاح و غزه را غيرنظامي اعلام كند آنها نه تنها به اين هدف نرسيدند بلكه مجبور شدند از محاصره غزه هم صرف نظر كنند کد خبر ۴۲۹۸۳۲ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۱ - 28 August 2014 محمد-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها