واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طلاق عاطفی بحرانی تازه در جامعه یزد- ایرنا - تارنمای ˈیزدی نیوزˈ در مطلبی با عنوانˈ طلاق عاطفی بحرانی تازه برای یزدی ها، نارضایتی عاطفی چقدر در یزد می تازد؟ به بازتاب این موضوع پرداخت.
گزارش ایرنا به نقل از یزدی نیوز حاکی است: آمار طلاق در استانهایی مانند یزد، چهار محال و بختیاری و سمنان بسیار پایین بود، همچنان کم است اما این آمار نسبت به سال های قبل دو برابر شد و نشاندهنده استوار نبودن خانوادههاست.
اگرچه این روزها طلاق دیگر در صدر آسیب های اجتماعی یزد نیست،اما معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان این موضوع را تایید کرد.
به نوشته یزدی نیوز گزارش های رسمی دادگستری استان یزد حاکی است،مشکلات اقتصادی از مهمترین عوامل بروز طلاق در استان است.
اما عوامل دیگری همچون اعتیاد مرد، بعضی گرایش ها به ازدواج مجدد و نداشتن تفاهم در زندگی مشترک در بروز طلاق در استان دخیل هستند که در این میان عوامل اعتیاد و نداشتن امکان سازش از عوامل مراجعه زنان برای طلاق است.
همچنین مشکل اقتصادی و بالا رفتن توقع خانواده ها و دختران اگرچه یکی از اصلی ترین عوامل کاهش ازدواج در استان است ولی به اعتقاد کارشناسان، نبود توان اقتصادی در جوانان و بیکاری آنان، ترس رفتن زیر بار زندگی را در بین جوانان افزایش داده است.
اما از زوایه ای دیگر زندگی مشترک در یک خانه، زیر یک سقف مشترک، اما دور از هم و بدون هم، طلاق عاطفی است که در هیچ کجا به ثبت نمی رسد و نمود عینی ندارد اما مهمترین نوع طلاق محسوب می شود.
در طلاق عاطفی، زن و شوهر عواطف خود را از یکدیگر دریغ می کنند و روی از هم بر می تابند، چرا که اعتمادشان به یکدیگر و جذابیتشان برای هم کاهش یافته است.
این گفته بدین منظور بیان می شود که افزایش عینی استوار نبودن خانواده های یزدی در گفته معاون وزیر ورزش و جوانان بارها اعلام شده است.
یک کارشناس مراکز مشاوره و روانشناختی اداره کل بهزیستی استان یزد گفت: آمار دقیقی در مورد علت طلاقهای عاطفی استان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: البته طلاق عاطفی به عنوان یک متغیر جدی و اصلی در طلاق های قانونی، نقش ایفا می کند.
حسینعلی دهقانی زاده،طلاق عاطفی را وضعیتی خواند که زن و شوهر در یک فضای مشترک زندگی می کنند ولی تعامل عاطفی ، جنسی، اجتماعی و اقتصادی ضعیف و دلسردکننده ای دارند.
وی به ایسنا گفته بود: در این وضعیت زوج ها از لحاظ عاطفی از یکدیگر راضی نیستند و یک نارضایتی عاطفی وجود دارد.
به گفته دهقانی زاده، مشاهده بالینی در مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره وابسته به بهزیستی نشان می دهد که زوج ها خصوصا خانمها از نبود توجه عاطفی از سوی همسر خود رنج می برند ولی آمار دقیق و مستندی در این حوزه وجود ندارد که بیانگر فراوانی طلاق عاطفی در جامعه باشد.
وی مهمترین علت طلاق عاطفی در استان را ضعف در مهارت های ارتباطی و عاطفی خواند و خاطرنشان کرد: البته تعارض های زناشویی در حوزه های متعددی مثل اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی نیز در شکل گیری طلاق عاطفی نقش دارند.
این کارشناس، راهکارهایی پیشگیری از این آسیب اجتماعی در استان را برنامه های آموزشی مبتنی بر غنی سازی رابطه عاطفی و جنسی به زوج ها به عنوان مهمترین رکن پیشگیری در این حوزه برشمرد.
وی همچنین آموزش از طریق کتاب، فیلم و نمایش را در این رابطه بسیار اثر بخش خواند.
دهقانی زاده به زوج های درگیر این آسیب اجتماعی پیشنهاد کرد که به منظور بهبود رابطه عاطفی خود از خدمات تخصصی مشاوره و روان شناختی بهره مند شوند و انگیزه لازم را نیز برای تغییر وضعیت خود داشته باشند.ک1
2047/
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]