پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851005418
تحلیلی از نقش دین در جامعه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
تحلیلی از نقش دین در جامعه خبرگزاری رسا ـ دین در راستاى نقش هدایت و جهت دهى زندگى اجتماعى انسان در کنار توجه به ابعاد فردى بر اساس تعالیم الهى، جامعهاى را ترسیم مىکند که در کنار تامین نیازهاى مادى انسانها و افراد جامعه به نیازهاى معنوى آنان نیز توجه میکند و پیشرفت مادى و معنوى را براى افراد جامعه به ارمغان میآورد.
دین با پایهریزى جامعهاى بر مبانى ارزشها و باورهای انسانى و معنوى، نقش محورى و اساسى در ترسیم ساختارهاى اجتماعى دارد. با این توضیح که دین و مذهب در حوزه اجتماعى به دنبال پى ریزى جامعهاى است که در آن ارزشها و اصول انسانى و معنوى حاکم باشد و این ارزشها و اصول در روابط اجتماعى افراد از کوچکترین واحد اجتماع یعنى خانواده تا سطح کلان جامعه تبلور پیدا کند.
بدیهى است که بر اساس چنین جامعهاى، ساختار متناسب با آن باید ترسیم و پایه ریزى شود؛ به تعبیر دیگر دین در راستاى نقش هدایت و جهت دهى زندگى اجتماعى انسان در کنار توجه به ابعاد فردى بر اساس تعالیم الهى، جامعهاى را ترسیم مىکند که در کنار تامین نیازهاى مادى انسانها و افراد جامعه به نیازهاى معنوى آنان نیز توجه میکند و پیشرفت مادى و معنوى را براى افراد جامعه به ارمغان میآورد. براى رسیدن به این اهداف، باید ساختارهاى اقتصادى، فرهنگى و اجتماعى متناسب و همسو با اهداف و آرمانهاى جامعه شکل بگیرد.
بنابراین، دین در پایهریزى، شکلگیرى و جهتدهى اجتماع در یک جامعه دینى که محور روابط اجتماعى بر اساس آرمانها و اهداف ترسیم شده براى جامعه، تأثیرى محورى و اساسى دارد.
لذا ساختارهاى اجتماعى غیر دینى، در جامعهاى است که بر مبناى سکولاریسم شکل گرفته و دین را از عرصه اجتماعى کنار گذاشته است؛ زیرا ساختارهاى اجتماعى در هر جامعهاى بر اساس مبانى معرفتى و اهداف آن جامعه شکل گرفته و با آن همسو و هماهنگ است. در نتیجه دین آثار و کارکردهاى متعددی، علاوه بر حوزه فردى بر حوزه اجتماع دارد.
تاثیرات اجتماعی دین
کارشناسان و محققانى که در زمینه تاثیرات اجتماعی دین، پژوهش کردهاند، در مورد حوزهها و گستره تاثیرات اجتماعی و فردی دین، نظریات مختلفی دارند. عدهای کارکردها، آثار و فواید دین را در امور فردى یا اخروى محدود کردهاند و عدهاى هم خدمات و حسنات دین را به امور اجتماعى، عمومى و دنیوى نیز تعمیم دادهاند. امّا حقّ این است که دین به خصوص دین اسلام در گستره وسیعى در ابعاد مختلف فردى و اجتماعى، دنیوى و اخروى، خصوصى و عمومى آثار مفید خود را نشان داده و مىدهد. به نمونههایی از کارکردها و اثرات اجتماعی دین اشاره میکنیم.
پاسخ به احساس تنهایى
یکى از احساسات مشترک انسانها، احساس تنهایى است؛ بطوریکه همه انسانها از تنهایى رنج مىبرند. تنهایى در پنج بُعد مختلف قابل تصور است:
1. تنهایى جسمى: تنهایی به اقتضاى زمان و مکان است. به عنوان مثال وقتی که در خانه یا مکانی تنها باشیم، احساس تنهایى مىکنیم. هر چند این تنهایى در همه جا، ناراحت کننده نیست.
2. تنهایى رفتاری: بدین صورت که فرد به دلیل یک سلسله خصوصیتها و ویژگیهای روحى و رفتارى و همچنین خُلق و خُوى روانى، از دیگران فاصله مىگیرد یا دیگران او را طرد مىکنند و شخص در معاشرت، احساس تنهایى مىکند؛ مانند پیرمردها و پیرزنها که عمدتاً بین آنها و جوانان به خاطر خصوصیات روحى هر کدام، فاصله زیادی میانشان وجود دارد. این احساس تنهایى، ناراحت کننده است؛ گر چه قابل تحمل نیز است.
3. تنهایى روحى: بدین صورت که فرد احساس مىکند که دیگران اوضاع و احوال او را درک نمىکنند؛ ولى فرد از جهت بُعد اجتماعى جایگاه بالایى دارد؛ امّا استعداد مردم، در درک وضعیت او به فعلیت نرسیده است. این نوع تنهایى، با یافتن انسانى هم رتبه فرد تنها، قابل بر طرف شدن است؛ ولى در هر صورت رنج این تنهایی قابل تحمل است. البته این نوع تنهایى در نوابغ، اولیاى الهى و عرفا، بیشتر دیده مىشود.
4. تنهایى احساسی: بدین صورت است که فرد، تنها به دلیل احساسات قوى و نگاه واقع بینانه به اطراف خود، احساس مىکند که دیگران، خالصانه او را دوست ندارند و احساس و احترام مردم نسبت به خود، یا به دلیل آداب و رسوم اجتماعى و یا براى رفع نیازهاى طرف مقابل، میدانند.
5. تنهایى مُصیبتى: انسانها هنگامی که در مقابل مشکلات و مصایب قرار مىگیرند و دیگران را نیز همانند خود در برابر مشکلات، رنجور و ضعیف میبینند، احساس تنهایى و ناامنى مىکنند؛ به طوری که احساس میشود که گویا کسى توان حل این مشکلات را ندارد.
احساس تنهایى، به خصوص در تنهایى احساسی و تنهایى مصیبتى، منشاء عواقب بسیار زیادی است؛ از جمله اینکه انسان، احساس مىکند هیچ مشکلى به وسیله انسانهاى دیگر حل نخواهد شد و این امر موجب مىشود که نظام ارزشى از بین رفته و به دنبال آن، زندگى و حیات دنیوى بىمعنا شود.
دین اسلام، با اعتراف به عظمت خدای متعال، به اقسام مختلف احساس تنهایى، پاسخ مىدهد؛ زیرا خدایى که از درون ما با خبر است و به نیازهاى ما آگاهى دارد، آن قدر به ما نزدیک است که از روان ناخودآگاه ما نیز با خبر است؛ «وَ اعْلَمُواْ أنَّ اللّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ؛ بدانید که خدا میان آدمی و قلب او حایل می شود.» [1] «نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِیدِ؛ ما از رگ گردن هم به او نزدیکتریم.» [2]
لذا اگر کسی این احساس درونى را نسبت به خدای متعال داشته باشد، با مناجات و دعا و راز و نیاز، به او تقرب میجوید و به آرامش میرسد و از آفات احساس تنهایى که عمده آن اضطراب و نگرانی است، نجات پیدا میکند.
بنابراین، با اعتقاد به دین و ارزش و باورهای دینی میتوان به احساس تنهایى انسان، پاسخ داد و یکى از نیازهاى مشترک انسانها را برطرف کرد.
کنترل افراد جامعه
باورهاى دینى، به ویژه اعتقاد به خدای متعال و حیات اخروی، ضامن اجرایى ارزشها و هنجارهاى دینى هستند و این ضمانت اجرایى، در کنترل جامعه و سلامت آن نقش به سزایى دارد.
به عبارت دیگر، افراد جامعه با دو روش، کنترل و نظارت مىشوند؛ 1. نظارت بیرونى که از طریق احکام جزایى و انواع مجازات صورت مىپذیرد. 2. نظارت درونى که از طریق باورهاى اعتقادى تحقق مىیابد و این نوع نظارت، علاوه بر هزینه کم، تأثیر و نقش بیشترى را ایفا مىکند. [3]
آیات عذاب و رحمت الهى نیز مؤیّد همین مطلب است؛ «وَ إِنَّ الدِّینَ لَواقِعٌ؛ بىشک جزاى اعمال واقع شدنى است.» [4] «إِنَّما تُوعَدُونَ لَواقِعٌ؛ آن چه به شما وعده داده مىشود، به یقین واقع شدنى است.» [5]
مقدم داشتن منافع مهمتر دیگران بر منافع فردی
باورهاى دینى، زمینه پیدایش انگیزههاى معنوی، گذشتن از منافع فردی و توجه به منافع اجتماعى و در نتیجه فعلیت بخشیدن به انفاق و شهادت طلبى و گذشت و ایثار را باعث میشود.
نقش دین در زندگی اجتماعى
«همبستگى و وفاق، اساس و پایه یک زندگى اجتماعى است و از بین رفتن آن، باعث فرو ریزى ساخت جامعه و از هم پاشیدگى حیات اجتماعى میشود.» [6]
از طرفى، هر فردى بر اساس غریزه خود دوستى، به دنبال منافع خود است؛ گر چه منجر به ضرر و آسیب زدن دیگران شود. لذا این حالت غریزى، خواسته و یا ناخواسته باعث اختلاف و درگیرى میشود.
آیت الله وحید خراسانى در تبیین کنترل رفتار اجتماعى به وسیله دین مىفرماید: «انسان داراى شهوت و غضبى است که با غریزه زیاده خواهی، به هیچ اندازه و حدی، محدود نیست. اگر شهوت مال بر او غلبه کند، گنجهای زمین او را قانع نمىکند و اگر شهوت مقام بر او چیره شود، حکومت زمین او را کفایت نمىکند، مىخواهد پرچم قدرت خود را کماکان برافرازد.» [7]
امّا دین با تبیین زندگانی دنیوى و مقدمه خواندن آن براى زندگى اُخروى و نیز دعوت به گرایشهاى معنوى و تربیت خاص اخلاقى، زمینه این وحدت و همبستگى اجتماعی را مهیا مىکند.
دین، همواره جامعه انسانى را به مسیر تعالى و رشد و توسعه دعوت میکند و از کژىهاى وسیع و خطرناک هشدار مىدهد. پیامبران الهی همیشه این روش را در جوامع بشرى به کار بردهاند.
به عبارت دیگر آن گاه که مؤمن میان باور دینی و ایمانی خود با وضعیت امروز جامعه، تعارض و ناسازگارى مشاهده میکند و خواستههاى حقیقى و اوضاع و احوال جامعه را ناسازگار ببیند، هیچگاه به تغییر باور و ایمان دینى رضایت نمىدهد؛ بلکه سعی و تلاش خود را انجام میدهد تا جامعه را به وضع مطلوب نزدیک کند.
ابعاد مختلف اجتماعى احکام عبادى و معاملاتى دین اسلام، تقدیم حقّ جامعه بر فرد، تقدیم صلاح و مصلحت عمومى بر مصلحت فردى، تشویق به ایثار، فداکاری، تعاون و همکارى، توجه به اموال عمومى؛ مانند زکات، خمس و... و همچنین امنیت اجتماعى، همگی بر توجه دین نسبت به جامعه دلالت دارد؛ به طوری که جامعه مطلوب، خواهان آنهاست.
از میان بردن عقاید باطل و خرافى از جوامع انسانى
خرافات و عقاید باطل، بزرگترین مانع رشد و تکامل و پیشرفت انسانهاست؛ به طوری که از بین رفتن آنها، از مبارزه با شرک و بت پرستى، سختتر است. تقلیدهاى کورکورانه از باورهاى باطل گذشتگان، مانند مادّه پنداشتن فرشتگان، نگرش منفى به زن و فرزند کُشى، زیاده خواهی مادی، تفاخر و دهها بیمارى دیگر، تنها به دست دین زدوده شدهاند. [8]
علامه طباطبایى(ره) صاحب تفسیر المیزان در این باره فرموده است: «خصلتهاى نیکوى موجود در انسانهاى امروزى، هر چند اندک باشد، ناشى از تعلیمات دینى است.» [9]
البته امروزه نیز با خرافات و عقاید باطل و مدرن مواجه هستیم که از بین رفتن آنها، تنها به وسیله عمل کردن به دین اصیل اسلام میسّر است.
نتیجه
بنابراین، دین در پایهریزى و شکلگیرى و جهتدهى اجتماع در یک جامعه دینى، تأثیرى محورى و اساسى دارد؛ همچنانکه ساختارهاى اجتماعى غیردینى، در جامعهاى است که بر مبنای سکولاریسم شکل گرفته و دین را از عرصه اجتماعى کنار گذاشته است؛ زیرا ساختارهاى اجتماعى در هر جامعهاى بر اساس مبانى معرفتى و اهداف آن جامعه شکل گرفته است و با آن همسو و هماهنگ است. در نتیجه دین آثار و کارکردهاى متعددى، علاوه بر حوزه فردى بر حوزه اجتماع دارد. مثلا: باورهاى دینى، زمینه پیدایش انگیزههاى معنوی، گذشتن از منافع فردی و توجه به منافع اجتماعى و در نتیجه فعلیت بخشیدن به انفاق و شهادت طلبى و گذشت و ایثار را باعث میشود.
ایمان و باور دینی، با پاسخ دادن به احساس تنهایى انسان، کارکرد مهم خود را نشان مىدهد و یکى از نیازهاى مشترک انسانها را برطرف میکند.
از طرفی، باورهاى دینى، به ویژه باور به خدای متعال و حیات اخروی، ضامن اجرایى ارزشها و هنجارهاى دینى هستند و این ضمانت اجرایى، در کنترل جامعه و سلامت آن نقش به سزایى دارد و باعث از بین خرافات و عقاید باطل نیز میشود.
از طرفی، همبستگى و وفاق، اساس و پایه یک زندگى اجتماعى است و از بین رفتن آن، باعث فرو ریزى جامعه و از هم پاشیدگى حیات اجتماعى میشود.
امّا دین با تبیین زندگانی دنیوى و مقدمه خواندن آن براى زندگى اخروى و همچنین با دعوت به گرایشهاى معنوى و تربیت خاص اخلاقى، زمینه این وحدت و همبستگى اجتماعی را مهیا مىکند.
ابعاد مختلف اجتماعى احکام عبادى و معاملاتى دین اسلام، تقدیم حقّ جامعه بر فرد، تقدیم صلاح و مصلحت عمومى بر مصلحت فردى، تشویق به ایثار، فداکاری، تعاون و همکارى، توجه به اموال عمومى مانند زکات، خمس و... و همچنین امنیت اجتماعى، همگی بر توجه دین نسبت به جامعه و اجتماع دلالت دارد؛ به طوری که جامعه مطلوب، نیز خواهان آنهاست.
منبع:
[1]. سوره انفال،24
[2]. سوره ق،16
[3]. تفسیر موضوعى قرآن، ج2، ص545-546
[4]. سوره ذاریات، 6
[5]. سوره مرسلات، 7
[6]. فرهنگ علوم اجتماعى، ترجمهى باقر ساروخانى، ص 64-65
[7]. آیت ا... وحید خراسانى، توضیح المسائل، ص 24
[8]. فى ظلال القرآن، ج 4، ص 2085
[9]. تفسیر میزان، ج 12، ص 151
عقیل مصطفوی مجد
975/702/ر
۱۳۹۳/۶/۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
نقش آفرینی رسانه های جمعی در ارتقای فرهنگ دینی در جامعه اهمیت دارد
نقش آفرینی رسانه های جمعی در ارتقای فرهنگ دینی در جامعه اهمیت دارد تهران بزرگ - ایرنا - سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شمیرانات وشمال تهران نقش آفرینی رسانه های جمعی در ارتقای فرهنگ دینی را با اهمیت برشمرد به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا جمعی از کارکنان اداره فرهنگمساجد نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی در جامعه دارند
استانها غرب کرمانشاه حجت الاسلام محمدی پور مساجد نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی در جامعه دارند کرمانشاه - خبرگزاری مهر امام جمعه شهرستان اسلام آباد غرب گفت مساجد به عنوان یکی از ارکان مهم جامعه اسلامی نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی در جامعه دارند به گزارش خبرنگار مهر حجت الحوزه های علمیه خواهران نقش بسزایی در تربیت دینی جامعه دارند
رییس تبلیغات اسلامی خلخال حوزه های علمیه خواهران نقش بسزایی در تربیت دینی جامعه دارند خبرگزاری رسا ـ رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال اردبیل با اشاره به جایگاه ویژه حوزه های علمیه خواهران و لزوم تقویت این نهاد دینی و فرهنگی گفت حوزه های علمیه خواهران نقش بسزایی در حاکماتحاد و همدلی مسئولان برای پیادهکردن احکام دین در جامعه ضرورت دارد
استانها مرکز قم آیتالله صافی گلپایگانی اتحاد و همدلی مسئولان برای پیادهکردن احکام دین در جامعه ضرورت دارد قم - خبرگزاری مهر یکی از مراجع عظام تقلید اتحاد و همدلی مسئولان کشور را لازمه اهتمام جدی برای پیاده کردن احکام دین در جامعه دانست به گزارش خبرنگار مهر آیتاللتداوم برنامه های نقد برای دختران نوجوان مقدمه ای برای ایفای نقش موثر آنان در جامعه است
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری تداوم برنامه های نقد برای دختران نوجوان مقدمه ای برای ایفای نقش موثر آنان در جامعه است خبرگزاری پانا مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری با حضور در برنامه ادبی نقد شعر و داستان تداوم برنامه هایی از این دست برای دختران نوجواکمک به تقویت فضای دینی جامعه از وظایف دولتها است
حجتالاسلام خاموشی کمک به تقویت فضای دینی جامعه از وظایف دولتها است خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی برای قلهها و اهداف بلند فرهنگی تحول اجتماعی تحول انسانها و بندگی انسانها برای خدا محقق شد بسط اطاعت الله ایمان مردم معرفت دینیتضعیف هویت دینی جامعه با تبلیغ یأسِ روشنفکرانه
تضعیف هویت دینی جامعه با تبلیغ یأسِ روشنفکرانه یکی از طرق مبارزه مدیران و مجریان جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی ترویج آراء و احوال آبسوردیستی است تا از این طریق به تضعیف آرمان گرایی انقلابی و هویت دینی جوانان و جامعه ما بپردازند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگیفرماندار آبادان: روحانیان نقش برجسته ای در فرهنگ سازی در جامعه دارند
فرماندار آبادان روحانیان نقش برجسته ای در فرهنگ سازی در جامعه دارند آبادان - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان با اشاره به نامگذاری امسال به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت روحانیان نقش برجسته ای در فرهنگ سازی در جامعه دارند به گزارش ایرنا عزیزاله شهبتشکر از وزیر بهداشت/ جزو منتقدین جدی دولت قبل بودم/جامعه را دو قطبی نکنید
حجتالاسلام صدیقی در خطبه های نماز جمعه تهران تشکر از وزیر بهداشت جزو منتقدین جدی دولت قبل بودم جامعه را دو قطبی نکنید خطیب موقت نماز جمعه تهران اظهار داشت یکی از اساسیترین مسائلی که رهبر انقلاب مطرح کردند پرهیز از دوقطبی کردن جامعه است فتنه یک رویداد خسارتبار قانونشکن و اخانواده ها نقش ویژه ای در نهادینه کردن فرهنگ نماز میان جوانان دارند
استانها غرب کرمانشاه ابراهیم پور خانواده ها نقش ویژه ای در نهادینه کردن فرهنگ نماز میان جوانان دارند کرمانشاه - خبرگزاری مهر یکی از اساتید مرکز تخصصی نماز قم نقش خانواده ها برای نهادینه کردن فرهنگ نماز در میان جوانان را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد به گزارش خبرنگار مهر جشمدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری زنجان: مطبوعات و رسانهها نقش تاثیرگذاری در هدایت افکار عمومی جامعه دارند
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری زنجان مطبوعات و رسانهها نقش تاثیرگذاری در هدایت افکار عمومی جامعه دارندمدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری زنجان گفت مطبوعات و خبرگزاریها در هدایت نقشدهی و سازماندهی افکار عمومی جامعه نقش تاثیرگذاری دارند علی کاظمی امروز در گفتوگو با خبرنگالزوم پاسخگویی حوزه از پایگاه دین و با نگاهی حکومتی به نیازهای امروز جامعه
در بخش دوم گفتوگو با حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور میخوانیم لزوم پاسخگویی حوزه از پایگاه دین و با نگاهی حکومتی به نیازهای امروز جامعه خبرگزاری رسا ـ اساسا مردم ما به اعتبار حضور یک مرجع در رأس این حکومت این نظام را اسلامی میدانند به طور طبیعی اگر قصوری هم پیش بیاید از چشاحداث «مسجد – مدرسه» رهیافتی نو برای تربیت دینی ـ اخلاقی در جامعه
شهردار منطقه ۱۰ خبر داد احداث مسجد – مدرسه رهیافتی نو برای تربیت دینی ـ اخلاقی در جامعه شهردار منطقه ۱۰ از آغاز عملیات احداث مسجد-مدرسه حضرت معصومه س با هدف رشد تربیتی و دینی دانشآموزان بر اساس مسجدمحوری خبر داد به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران فرامرز عظیمی شنقش تاثير گذار صداوسيما در تقويت احساس امنيت در جامعه
۱۷ شهريور ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۴ب ظ فرمانده انتظامي كهگيلويه و بوير احمد تاکيد کرد نقش تاثير گذار صداوسيما در تقويت احساس امنيت در جامعه فرمانده انتظامي كهگيلويه و بويراحمد نقش صداوسيما در ارتقاء و تقويت احساس امنيت در جامعه را ممتاز دانست به گزارش خبرگزاري موج سردار غلامزاده در نشست مشآیتالله موحدی کرمانی در یازدهمین کنگره جامعه اسلامی مهندسین: مسئولان فرهنگی درباره پیشرفت فرهنگ پاسخگو باشند/
آیتالله موحدی کرمانی در یازدهمین کنگره جامعه اسلامی مهندسین مسئولان فرهنگی درباره پیشرفت فرهنگ پاسخگو باشند رکن تمام تشکیلات دینی ولایت استعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رکن اساسی در تمام تشکیلات دینی را ولایت دانست و گفت امت واحد با تشکلهای متعدد منافاتی ندارد به گزارش خبرنگار حنماینده ولی فقیه در استان کردستان: فرهنگ کار جمعی و تعاونی در جامعه، نهادینه شود
نماینده ولی فقیه در استان کردستان فرهنگ کار جمعی و تعاونی در جامعه نهادینه شودنماینده ولی فقیه در کردستان خواستار نهادینهسازی فرهنگ کار جمعی و تعاونی در جامعه شد و گفت یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی خصوصیسازی است که بخشی از این خصوصیسازی نیز مربوط به تعاونیهاست به گزارش ختهرانچی در جشن دانشآموختگان دانشگاه شهید بهشتی: دانشگاه بیش از گذشته به نقشآفرینی دانشآموختگان در جامعه نیا
تهرانچی در جشن دانشآموختگان دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه بیش از گذشته به نقشآفرینی دانشآموختگان در جامعه نیازمند استرئیس دانشگاه شهید بهشتی در مراسم دانشآموختگی دانشجویان این دانشگاه گفت دانشگاه بیش از گذشته به همراهی دانش آموختگان و نقش آفرینی آنها در جامعه نیازمند است به گز-