واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازتاب اقدام وزارت ارشاد در دو سایت فارسی زبان آمریکا
پایه و اساس تصمیم وزارت ارشاد ماده ۷ قانون مطبوعات» است، مادهای قانونی که عنوان میکند چاپ و انتشار نشریهای که پروانه برای آن صادر نشده است جرم محسوب میشود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، فیلتر کردن برخی سایت های خبری، با واکنش های تند مخالفان و منتقدان مواجه شد. وزارت فرهنگ و ارشاد هشدار داد که بقیه سایت های فاقد مجوز نیز فیلتر خواهند شد. منتقدان می گویند دولتی که از آزادی فضای گفتمان خبر می دهد و رئیس جمهور از مخالفت با فیلتر شدن سخن می گوید، چرا برخی سایت ها در آن فیلتر شده اند؟ بازتاب این اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد را در دو سایت وابسته به دولت آمریکا مرور می کنیم: سایت رادیو فردا (RADIOFARDA) نوشته است: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن دسته از وبسایتهای خبری که فاقد مجوز نهادهای حکومتی هستند، هشدار داد که از فعالیت آنها جلوگیری میکند. این هشدار با فیلتر چهار وبسایت خبری «دانا»، «شریان»، «روحانینیوز» و «لحظه آنلاین» همراه شده، و این در حالی است که یک مقام قضایی ایران میگوید وزارت ارشاد اجازه فیلتر وبسایتها را ندارد. رسانههای داخل ایران از جمله خبرگزاری مهر روز چهارشنبه، ۱۹ شهریور، بیانیه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد را منتشر کردهاند که میگوید این وزارتخانه «با هدف جلوگیری از رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی، غیر حرفهای... و محدود کردن شبنامههای الکترونیک از انتشار رسانههای فاقد مجوز جلوگیری خواهد کرد» این بیانیه پایه و اساس تصمیم وزارت ارشاد در این باره را «ماده ۷ قانون مطبوعات» دانسته است، مادهای قانونی که عنوان میکند چاپ و انتشار نشریهای که پروانه برای آن صادر نشده است جرم محسوب میشود. در بیانیه وزارت ارشاد حتی از شهروندان درخواست شده که «برای شناسایی صدها سایت خبری فاقد مجوز» به این وزارتخانه کمک کنند. این بیانیه میگوید که تاکنون ۲۷۰ خبرگزاری و سایت خبری موفق به اخذ مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات شدهاند و بقیه سایتهای بدون مجوز نیز بهطور تدریجی فیلتر خواهند شد، مگر آن که مجوز دریافت کنند. وزارت ارشاد همچنین تاکید کرده اولویت فیلترینگ با سایتهایی است که «از شاخصهای اخلاقی به دور هستند و دروغ، توهین، تهمت، ورود به حریم خصوصی مردم، هتک ارزشها، نقض منافع و امنیت ملی، قانونشکنی و سیاهنمایی را سرلوحه کار خود قرار دادهاند» این در حالی است که دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی روز سه شنبه به وزارت ارشاد هشدار داده بود که این وزارتخانه «نمیتواند راسا دستور فیلتر و مسدودسازی نشریات الکترونیکی را صادر کند» چرا که هیچ اختیار قانونی در این باره به ارشاد داده نشده است. عبدالصمد خرمآبادی در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: «اگر وزارت ارشاد، فعالیت سایت یک نشریه الکترونیکی را به لحاظ عدم دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات، غیرقانونی تشخیص دهد میتواند علیه آن سایت در مراجع قضایی ذیصلاح شکایت کند... اما اگر وزارت ارشاد راسا دستور فیلتر سایتی را صادر کند ، چنین دستوری فاقد اعتبار قانونی است» در این میان علی مطهری، عضو هیات نظارت بر مطبوعات، اطمینان داده است که «مشکل سایتهای فیلتر شده به زودی حل میشود» آقای مطهری که با خبرگزاری فارس گفتوگو کرده است، اقدام وزارت ارشاد را در راستای ساماندهی سایتهای خبری دانست و تاکید کرد هر زمانی که سایتهای فیلترشده مجوز دریافت کنند، رفع فیلتر خواهند شد.
سایت صدای آمریکا (VOA) با استفاده از تیتر " فلیترینگ وبسایتهای خبری غیرمجاز، حاشیه ساز شد" نوشت: اعلام آغاز فیلتر کردن وبسایتهای خبری بدون مجوز در ایران، انتقادات و مخالفتهایی را برانگیخت. به گزارش خبرگزاریهای ایران، به دنبال آغاز فیلتر کردن وبسایتهای خبری بدون مجوز در ایران، برخی از رسانه های نزدیک به محافظهکاران در ایران، ضمن مخالفت با این اقدام وزارت ارشاد، آن را گامی برای محدود کردن رسانههای منتقد دولت عنوان کردند. هفته گذشته، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ایران اعلام کرد که وبسایتهای خبری بدون مجوز فیلتر میشوند. او یکی از دلایل این کار را جلوگیری از «تولد شبنامههای الکترونیکی» عنوان کرد. وزارت ارشاد اعلام کرد که این اقدام بر اساس ماده ۷ قانون مطبوعات انجام میشود. اما از سوی دیگر، خبرگزاری مهر در گزارشی اعلام کرد که برخی از وبسایتهای بدون مجوز نزدیک به اصلاحطلبان یا طرفداران دولت، مانند آفتاب نیوز، تدبیر و امید، سلام نو، جمهوریت، نواندیش، جماران، و انصاف نیوز مسدود نشدهاند در حالیکه وبسایتهای منصوب به اصولگرایان فلیتر شدهاند. معاون قضایی دادستان کل و دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز اعلام کرد که وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات نمیتوانند به طور مستقیم با سایتهای خبری بدون مجوز برخورد کنند و فقط میتوانند تخلفات را به مراجع قضایی اعلام کنند. وزارت ارشاد به گفته علی مطهری نماینده مجلس و عضو هیات نظارت بر مطبوعات، به سایتهای خبری مهلت داد تا مجوز فعالیت خود را به دست بیاورند. به گفته او این مهلت دو بار تمدید شد اما با پایان یافتن زمان آخرین مهلت اعلام شده، تصمیم به مسدود کردن وبسایتهای بدون مجوز گرفته شد. علی مطهری گفت که خبرگزاریها وبسایتهای شناخته شده بسیاری مانند بسیاری مانند فارس، تسنیم، رجا، تابناک و خبرآنلاین در همان مهلت قانونی اقدام به ثبتنام کردند. از سوی دیگر، خبرگزاری ایسنا در گزارشی، فیلترکردن گزینشی وبسایتهای خبری بدون مجوز و اینکه سایتهای حامی دولت مسدود نشدهاند را رد کرده است. به نوشته این خبرگزاری، دست کم سه سایت خبری روحانینیوز، شریان و لحظهآنلاین، از وبسایتهای حامی دولت مسدود شدهاند. در عین حال علی مطهری اعلام کرد که اگر گردانندگان وبسایتهای خبری برای دریافت مجوز از وزارت ارشاد اقدام کنند، فیلتر شدن سایت آنها متوقف میشود.
444
۲۰/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]