واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ شهريور ۱۳۹۳ (۲:۵۲ق.ظ)
روحاني در آکادمي علوم تاجيکستان: تاجيکستان به عنوان يک دولت مستقل، پاره تن تمدن ايران است رييس جمهوري با اشاره به اينکه " ايران فرهنگي" مرز تاريخي و جغرافيايي ندارد، گفت: هر فردي که به زبان حافظ، سعدي، فردوسي و مولوي سخن بگويد و سخن آنان را بفهمد، او شهروند فرهنگ بزرگ پارسي منطقه است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني در جمع اساتيد و دانشگاهيان تاجيکستان گفت: ايرانيان چون در ميان تاجيکان سخن مي گويند گويي در خانه خويش سخن مي گويند.
رييس جمهوري با تاکيد بر اين که تاجيکستان به عنوان يک دولت مستقل، پاره تن تمدن و فرهنگ ايران باستان است، گفت: ايران فرهنگي بسيار گسترده تر از ايران سياسي است چرا که ايران فرهنگي يک معناي تاريخي دارد که مرز آن حصار سياسي و سرباز نظامي نيست بلکه ادبيات و زبان فارسي است.
روحاني گفت: پارسيان همواره نماد عقل و تدبير و سياست هستند و از هرگونه افراط و تفريط حذر داشته اند و اگر با سلاطين همکاري داشته اند بر مبناي عقل و مصلحت بوده و چنين بود که تمدن اسلامي قوام يافت.
رييس جمهوري با اشاره به اين شعر حافظ که "آسايش دو گيتي تفسير اين دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا" ، گفت: اين سخن قبل از ظهور شخصيت هايي چون جان لاک و روسو بيان شده است.
روحاني با اشاره به يک سري حرکت هاي انحرافي که به نام دين و جهاد ، انسان هاي بي گناه را مي کشند، گفت: اينها فاصله زيادي با فرهنگ اسلام دارند.
رييس جمهوري گفت: آناني که ايران ستيزي و اعتدال ستيزي را ترويج مي دهند در حقيقت با آزادانديشي حافظ ها ، انسان دوستي سعدي ها و معناگرايي و سطحي ستيزي مولوي ها در جنگ و ستيزند.
روحاني اظهارداشت: ايران ستيزي و اعتدال ستيزي آنان نه به معناي ستيز با ايران سياسي است بلکه به معناي فاصله گرفتن از ميراث فارسي و ادب ميانه روي و اعتدال است.
رييس جمهوري با تاکيد بر اينکه بايد فرهنگمان را براي نسل جديد بازتعريف کنيم، تصريح کرد: کساني که به جاي مدارا که مفهوم واقعي اسلام است ، تعصب را ترويج کنند، نسبتي با اسلام و مسلماني ندارند.
روحاني در ابتداي اين نشست نيز گفت: در منطقه اي زندگي مي کنيم که فرهنگ، اقتصاد، سياست، امنيت و امور اجتماعي ما به هم گره خورده است و اين وضعيت به گونه اي است که اگر ايران و تاجيکستان فقط به فکر توسعه و امنيت خود باشند، هيچکدام به نتيجه اي نمي رسند.
رييس جمهوري که اظهاراتش بارها با تشويق هاي پي در پي همراه مي شد، افزود: ايران در عرصه فناوري و علم در سطح جهاني ، از جايگاه ويژه و درخوري برخوردار است و در منطقه نيز در رده اول است و ما در کمال سخاوت کاملا آماده ايم که در همه زمينه هاي علمي و فناوري با دوستان و همسايگان خود بويژه تاجيکستان به عنوان يار ديرين ، همکاري کنيم.
روحاني تصريح کرد: ايران و تاجيکستان بخش هاي يک ساختمان بلند تمدني هستند و ما کاملا آماده ايم در همه زمينه ها در کنار دولت و ملت بزرگ تاجيکستان باشيم.
گفتني است که هيات عالي آکادمي علوم تاجيکستان شامگاه چهارشنبه حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني رييس جمهوري ايران را به عنوان عضو خارجي اين آکادمي اعلام کرد.
روحاني سومين ايراني است که تاکنون به عنوان عضو خارجي اين آکادمي انتخاب مي شود.
در اين مراسم اساتيد آکامي علوم تاجيکستان پس از اعلام نام دکتر روحاني به عنوان عضو خارجي اين آکادمي ، يکصدا به تشويق رييس جمهوري ايران پرداختند.
آيتالله اکبر هاشمي رفسنجاني و رضا داوري اردکاني دو ايراني هستند که پيش از اين براي عضويت اين آکادمي انتخاب شده اند.
رييس آکادمي علوم تاجيکستان در اين مراسم همچنين لباس زرين ويژه اعضاي رسمي اين آکادمي را به دکتر روحاني اهدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]