واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین نبوی:
انقلاب اسلامی، ایران را به عنوان ابرقدرتی فرهنگی به دنیا معرفی کرد
قزوین- خبرگزاری مهر: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با گذر از معیارهایی چون نظامی گری و اقتصاد، انقلاب اسلامی توانست ملت ایران را به عنوان ابرقدرتی فرهنگی به دنیا معرفی کند.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت سه تن از شهیدان شاخص قزوین: رجایی، چگینی و هجرتی به همت کانون تربیت اسلامی با حضور عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان، شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر و سایر مسئولان چهارشنبه شب در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد.
مرتضی نبوی در این مراسم اظهارداشت: فرهنگ، هویت جمعی یک کشور و جامعه است که این هویت با تجلی در آداب و رسوم، هنر و سبک زندگی تمایز دهنده یک ملت از دیگر ملل است. وی ادامه داد: بر همین اساس اهمیت فرهنگ در جوامع امروز بیش از پیش نمایان شده است و امروزه برای هر جوانی و بطور کلی هر فردی در جامعه مهم است که سابقه فرهنگی خود را بشناسد. این مسئول اظهارداشت: در رابطه با نسبت میان ایران و مسئله فرهنگ باید گفت که یکی از مهم ترین ویژگی ها در این نسبت این است که در تاریخ این سرزمین، هرگز انقطاع فرهنگی صورت نگرفته است. وی افزود: با ظهور آیین رسول الله(ص) و پذیرش اسلام امیرالمومنین از جانب ایرانیان، روح عرفان و معنویت دین الهی زرتشت در آثار حکما و عرفای اسلامی تجلی کرد و با شکل گیری رنسانس و ظهور مدرنیته در غرب، کشور اسلامی ایران ضمن تأثیر و تأثر هویت اصلی خود را حفظ کرد. نبوی ادامه داد: برعکس اسلام، مغرب زمین در این دوره دچار انقطاع فرهنگی شد و ضمن فاصله گیری و طرد هویت مسیحی خود، دستاوردهایی به بار آورد که در نهایت منجر به نابودی انسانیت، اخلاق و خانواده شد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اتصال فرهنگی در ایران حتی با ظهور مشروطه نیز ادامه داشت؛ چرا که در این عصر با تلاش های روحانی بزرگی به نام آخوند خراسانی مبانی مشروطه رنگ اسلامی گرفت و این روحانی بزرگ اتصال فرهنگی اسلام را کماکان زنده نگاه داشت. این مسئول افزود: با ظهور امام خمینی و وقوع انقلاب اسلامی، اوج اتصال فرهنگی ایران اسلامی رقم می خورد و در شرایطی که دنیا میان دو قطب شرق و غرب و با ملاکهای نظامی گری و اقتصادی تعریف می شد، انقلابی به وقوع پیوست که بیش از همه یک انقلاب فرهنگی بود.
مرتضی نبوی با اشاره به اذعان غربی ها به فرهنگی بودن انقلاب بیان کرد: در این بین اندیشمند پست مدرن اروپایی میشل فوکو نیز انقلاب ایران را به عنوان یک انقلاب فرهنگی به جهانیان معرفی کرد و این اعتراف در شرایطی روی می داد که بسیاری در تصور این بودند که نقش دین از جامعه حذف شده و به تاریخ پیوسته است حال آنکه امام و انقلاب اسلامی خلاف این تصور را ثابت کردند. وی اظهار داشت: امروزه دشمنان انقلاب با درک این نکته دریافته اند که دیگر نمی توانند از طریق حربه های جنگی و تحریم های اقتصادی ملت ایران را تسلیم کنند و باید مقتضای یک انقلاب عظیم فرهنگی از مسیر فرهنگ وارد شوند تا مردم را نسبت به باورهای خود ابتدا مردد و پس از آن بیگانه کنند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قدرت فرهنگی انقلاب مانع از وقوع چنین آسیب هایی به نظام شده است و به جهت پاسبانی از همین سرمایه گرانقدر است که رهبری معظم انقلاب دو مسئله مهم تحول در علوم انسانی و مهندسی فرهنگی را مدام مورد تاکید قرار می دهند. شخصیت شهید رجایی تربیت شده فرهنگ توحیدی است مرتضی نبوی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: شخصیت همه شهداء به ویژه شهید رجایی تربیت شده فرهنگ توحیدی است و یکی از ویژگی های بارز این نوع تربیت، غلبه نفس مطمئنه بر ایشان بود به گونه ای که حتی در زیر سخت ترین شکنجه های ساواک نیز این اطمینان توحیدی از ایشان دور نمی شد.
وی ادامه داد: همچنین ادب و تواضع نیز یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی این شهید والا مقام بود، چنانکه هر چه مقام و پست رجایی بالاتر می رفت و از درجه معلمی به مسئولیت خطیر نخست وزیری و ریاست جمهوری نائل آمد، خاکساری و تواضع ایشان نیز افزون تر می شد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جایگاه رفیع شهیدان هجرتی و چگینی در میان شهدای قزوین، اضافه کرد: شهید چگینی از شیفتگان دین و خدمت به انسانیت بود و شهید هجرتی هم از رهبران انقلاب در شهر قزوین بود و الگوی شخصیتی این شهیدان بزرگوار نیز مانند رجایی فرهنگ توحیدی اسلام بود.
۱۳۹۳/۶/۱۳ - ۱۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]