پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850248855
خوابگاه های دانشجویی دغدغه این روزهای خانواده ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خوابگاه های دانشجویی دغدغه این روزهای خانواده ها تهران - ایرنا - ماجرای دختر دانشجویی که در یکی از شب های مرداد امسال چند دقیقه دیرتر از وقت قانونی به خوابگاه رسیده بود و ناچار شد آن شب را در خیابان های تهران و بعد هم در ترمینال اتوبوسرانی بگذراند، حالا دارد به ماجرایی کشدار تبدیل می شود.
چند روز طول کشید تا مشخص شود خوابگاهی که راضی شده این دختر بعد از 22 و 30 دقیقه شب در خیابان ها آواره شود و بساط بی پناهی اش را به یکی از ترمینال های پایتخت ببرد، خوابگاهی بی مجوز بوده است.
با آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها بویژه با پذیرش دانشجویان جدید، مساله خوابگاه برای دانشجویانی که از شهری به شهر دیگری آمده اند، دغدغه ای است که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود.
برخی دانشگاه ها با ظرفیت محدود خوابگاهی به پذیرش دانشجو اقدام می کنند. برخی با انعقاد قرارداد با مراکز خوابگاهی خصوصی بار خود را سبک کرده و خیال دانشجویان را راحت می کنند. می ماند بخشی از دانشجویان که خودشان باید فکری به حال اسکان در شهری غریب کنند. توصیه ما به این دانشجویان و خانواده های آنان وسواس در انتخاب محل اسکان دانشجویان (بویژه دختران) است. اطمینان نسبت به قانونی بودن خوابگاه، مدیریت آن و معرفی و استعلام از دانشگاه جزو کارهایی است که باید انجام گیرد.
آنچه در سال های اخیر واقع شده و اخباری که از خوابگاه ها به بیرون درز کرده، اما نشان می دهد در برخی خوابگاه ها ضوابط و نظارت های قانونی رعایت نمی شود که البته سهم خوابگاه های غیرمجاز بیشتر از مجازهاست که همین سبب می شود دغدغه وجود این مراکز و حیات زیرپوستی آنها در شهرهای مختلف کشور همزمان با نزدیک شدن به سال تحصیلی جانی دوباره بگیرد.
در این میان در سال های اخیر مشاهده شده که وظیفه نظارتی وزارتخانه های علوم و بهداشت یا دانشگاه هایی با تعداد دانشجوی بالا نظیر دانشگاه آزاد کمرنگ تر از قبل شده است.
علاوه بر این، خوابگاه های غیرمجاز تهدیدی برای امنیت دانشجویان نیز محسوب می شود چون خوابگاهی که موفق به دریافت مجوز نشده حتما نتوانسته استانداردهای لازم را رعایت کند و همین استانداردهای تامین نشده در فضا و امکانات، زمینه ساز وقوع مشکلات جدی است، بویژه برای دانشجویان دختر که نسبت به پسران شرایط حساس تر و دشوارتری دارند.
خصوصی سازی؛ خطر یا فرصت؟
در ایران حدود چهار میلیون دانشجو وجود دارد که حدود 200 هزار نفر از آنها خوابگاهی هستند، البته این رقم می تواند بالاتر از این باشد چون نیازها بیش از امکانات موجود است و بناچار گروهی از دانشجویان ناامید از دریافت خوابگاه ، برای اقامت در شهر محل تحصیل به روش های دیگر فکر می کنند.
در مجموع سه نوع خوابگاه در کشور وجود دارد که خوابگاه های ملکی (متعلق به وزارت علوم)، خوابگاه های استیجاری (صندوق رفاه ودیعه آن را تامین می کند) و خوابگاه های خودگردان را شامل می شود که خوابگاه نوع اول بسیار اندک و خوابگاه نوع سوم بشدت در حال رشد است.
این وضع نیز توجیه قانونی دارد که در برنامه پنجم توسعه مورد تاکید قرار گرفته، چنانچه نویسندگان این قانون، وزارت علوم را به خصوصی سازی موظف کرده اند تا هر سال 20 درصد خوابگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کنند و تا پایان سال 94 (پایان برنامه پنجم توسعه) این رقم را به صد درصد برسانند و بار دولت در این بخش را کاملا بر دوش بخش خصوصی بگذارند.
البته خصوصی سازی می تواند یک فرصت باشد چون بار دولت را سبک می کند و به بخش غیردولتی مجال عرض اندام می دهد.بدیهی است فقط با نظارت وزارت علوم و دیگر مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها بر عملکرد خوابگاه های غیردولتی است که می توان تهدیدهای احتمالی را به فرصتی تبدیل کرد که هم مراکز دانشگاهی از این مشکل رهایی یابند هم دانشجویان و خانواده های آنان خیالی آسوده داشته باشند.
تفاهم نامه سال 92 چه شد؟
خرداد 92 رئیس پلیس اداره اماکن ناجا و رئیس وقت صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تفاهم نامه ای را امضا کردند که به نظر می رسید مقدمه ای باشد بر اصلاح این روند نگران کننده. هدف از نوشتن این تفاهم نامه این بود که پلیس بتواند با دستی بازتر با خوابگاه های غیرمجاز برخورد کند و آنها را تا مرحله تعطیلی بکشاند.
اما پلیس تنها نیرویی نیست که این تفاهم نامه روی قدرتش حساب می کند، بلکه اصل کار روی دوش صندوق رفاه، دانشگاه ها و تعاونی خوابگاه داران غیردولتی است تا در طول سال، خوابگاه های غیرمجاز را شناسایی کنند و گزارش آن را به پلیس بدهند و آن وقت بساط غیرمجازها جمع شود.
در واقع طبق توافق سال قبل، مسئولیت اصلی حمایت از دانشجویان نیازمند به خوابگاه بر دوش وزارت علوم و دانشگاه های زیرمجموعه است، بویژه آنجا که تاکید شده دانشگاه ها موظفند دانشجویان را به خوابگاه های غیردولتی مجاز معرفی کنند.
اما شواهد نشان می دهد این وظیفه، نصفه و نیمه انجام می شود و در برخی نقاط کشور به دست فراموشی سپرده شده است. ولی برای این که قضاوت را به شنیده های خود محدود نکنیم با رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تماس گرفتیم که البته به علت مشغله وی، مکالمه ای میانمان رد و بدل نشد و پیگیری ها نشان داد معاونان وی نیز از هرگونه ابراز عقیده بدون هماهنگی با رئیس منع شده اند.
البته آن طور که ایسنا پیگیری کرده، رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی خوابگاه های خودگردان برای ضعف نظارت ها بر خوابگاه های غیرمجاز یک توضیح دارد و آن این که برخورد با این اقامتگاه ها سخت است و نمی توان آنها را براحتی پلمب کرد. در واقع شوکتی، نگران برهم خوردن آرامش ساکنان این گونه خوابگاه ها و سرگردانی آنها در طول سال تحصیلی است که البته اگر او به مفاد تفاهم نامه واقف بود، می دانست که در آن آمده برای رفاه حال دانشجویان، پلیس باید تابستان ها برای جمع آوری خوابگاه های غیرمجاز اقدام کند نه درست در بحبوحه سال تحصیلی که دانشجویان بی سرپناه شوند.
پس معلوم است که توپ نظارت بر خوابگاه های غیرمجاز و جمع آوری آنها از سال قبل تا امروز در زمین مسئولان پا به پا می شود و بدون آن که ثمری عاید دانشجویان شود، خوابگاه داران به حیات خود ادامه می دهند و همچنان از قبال دانشجویان سود می برند. به اذعان رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی خوابگاه های خودگردان، در کشور 418 خوابگاه خصوصی وجود دارد که فقط 280 مورد از آنها مجوز دارند، در حالی که شک نداریم تعداد خوابگاه هایی که به شماره درنیامده اند و حرکت زیرپوستی دارند بیش از این آمار است؛ خوابگاه هایی که گاهی علاوه بر دانشجو، کارمند و کارگر و بی خانمان ها را نیز می پذیرند و گاهی اوقات آن قدر قادر به تامین امنیت دانشجویان نیستند که آنها مجبور می شوند مثل بعضی از شهرهای شرقی و جنوبی کشور با خود سلاح سرد حمل کنند.
دردسرهای های ساکن شدن در خوابگاه های غیرمجاز
* سرقت از ساکنان چنین مراکزی، از معمولی ترین شکایت های دانشجویان است.
* رسیدگی به شکایت احتمالی دانشجویان به علت غیرمجاز بودن مرکز، روند فرسایشی پیدا کرده و در نتیجه جبران هرگونه خسارت دست کم زمانبر خواهد بود.
* امکان پذیرش افرادی که دانشجو نیستند، در این خوابگاه ها بسیار بالاست.
* زندگی دانشجویان در کنار افرادی که هدفی جز تحصیل دارند، سبب دلسرد شدن دانشجویان نسبت به ادامه تحصیل می شود.
* سختگیری های بی ضابطه در این مراکز سبب بروز مشکلات عدیده ای برای ساکنان آن می شود.
* شهریه های غیرمنطقی از دانشجویان دریافت می شود.
* احتمال رفت و آمد افراد غیرموجه در این مراکز وجود دارد.
* مسئولان چنین مراکزی، آموزش های لازم را درباره نحوه حل و فصل مشکلات دانشجویی ندیده اند، به همین علت مشکلات کوچک در این مراکز به مسائل غیر قابل حد بدل می شود.
* استعمال و توزیع مواد مخدر در این مراکز دور از ذهن نیست.
* خوابگاه های غیرمجاز معمولا به دانشگاه ها نزدیک نیست، به همین علت دانشجویان برای رفت و آمد نیز با مشکل روبه رو می شوند.
* چنین مراکزی اغلب در نقاطی از شهر تاسیس می شود که دسترسی دانشجویان به وسایل حمل و نقل عمومی آسان نیست.
* خوابگاه های غیرمجاز معمولا در ساختمان های فرسوده، محله های شلوغ و در حاشیه شهر قرار دارند؛ این مسائل سبب بروز مشکلاتی برای دانشجویان می شود.
* محیط این مراکز با توجه به نیاز دانشجویان طراحی نشده، به این علت نیازهای حداقلی آنها برطرف نمی شود.
* گزینش افرادی که به عنوان نگهبان در این مراکز به کار گرفته می شوند، بخوبی صورت نمی گیرد، بنابراین احتمال استخدام افرادی با سوءسابقه در چنین خوابگاه هایی وجود دارد.
مریم خباز /جام جم
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها
خوابگاههای دانشجویی دغدغه این روزهای خانوادهها ماجرای دختر دانشجویی که در یکی از شبهای مرداد امسال چند دقیقه دیرتر از وقت قانونی به خوابگاه رسیده بود و ناچار شد آن شب را در خیابانهای تهران و بعد هم در ترمینال اتوبوسرانی بگذراند حالا دارد به ماجرایی کشدار تبدیل میشود چند رواسکان دانشجویان بیش از ظرفیت خوابگاههای کشور/ افتتاح چندین خوابگاه دانشجویی تا پایان سال
معاون دانشجویی وزارت بهداشت خبر داد اسکان دانشجویان بیش از ظرفیت خوابگاههای کشور افتتاح چندین خوابگاه دانشجویی تا پایان سال فرهادی با بیان اینکه ما نمیتوانیم پاسخگوی تمام متقاضیان خوابگاه دانشجویی باشیم گفت درحال حاضر خوابگاهها بیش از ظرفیتشان دانشجو اسکان دادهاند محمدرضااشاعه ازدواجهای دانشجویی در کنار ایجاد خوابگاههای متأهلی
دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه لرستان بیشترین مراجعات حضوری دانشجویان دانشگاه به مرکز مشاوره را در خصوص ازدواج اعلام کرد به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه لرستان حقیزاده در جمع خبرنگاران گفت بیشترین مراجعات حضوری ددعوت میرزاده از خیرین برای مشارکت در طرح ازدواج دانشجویی و تشکیل خانواده
سهشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۶ اولین جلسه ستاد برگزاری ازدواج دانشجویی با حضور دکتر میرزاده معاونان و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز برگزار شد به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا دکتر میرزاده در این جلسه با بیان اینکه موضوع افزایش وام ازدواج دانشجویی در دانشگاه آزاد با استقبادر قسمت یازدهم برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد افزایش وامهای ازدواج دانشجویی/ اختصاص خوابگاه متاهلی بر
در قسمت یازدهم برنامه حذف و اضافه مطرح شدافزایش وامهای ازدواج دانشجویی اختصاص خوابگاه متاهلی برای زوجهای دانشجوقسمت یازدهم برنامه حذف و اضافه به بررسی مسائل ازدواج در جامعه پرداخت و در این برنامه افزایش وامهای ازدواج دانشجویی و اختصاص خوابگاه متاهلی برای زوجهای دانشجو مطرحمدیر امور دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی مطرح کرد تعیین نرخ شهریههای خوابگاهی با در نظر گرفتن جوانب کار
مدیر امور دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی مطرح کردتعیین نرخ شهریههای خوابگاهی با در نظر گرفتن جوانب کارمدیر امور دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی شهرستان بروجرد گفت نرخ شهریههای خوابگاهی با در نظر گرفتن جوانب کار و توان مالی دانشجویان تعیین شده است به گزارش خبرنگار فارس ازرئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان خبر داد دیدار دانشجویان اردوهای جهادی با خانوادههای شهیدان
رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان خبر داددیدار دانشجویان اردوهای جهادی با خانوادههای شهیدان دفاع مقدس ماهنشانرئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان گفت دانشجویان اردوهای جهادی با خانواده هفت شهید دفاع مقدس شهرستان ماهنشان دیدار کردند به گزارش خبرگزارمدیر کمیته امداد اردکان: خیر اردکانی با پرداخت زکات مال خود خوابگاه دانشجویی احداث کرد
مدیر کمیته امداد اردکان خیر اردکانی با پرداخت زکات مال خود خوابگاه دانشجویی احداث کردمدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان اردکان گفت خیّر اردکانی با پرداخت زکات مال خود خوابگاه دانشجویی احداث کرد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی استان یدانشگاهها از خصوصی سازی خوابگاهها استقبال نکردند/ مسئولان: دغدغه فرهنگی داریم
حوزه و دانشگاه گزارش خبری مهر دانشگاهها از خصوصی سازی خوابگاهها استقبال نکردند مسئولان دغدغه فرهنگی داریم با وجود اینکه سال آینده برنامه پنجم توسعه به پایان می رسد طرح برون سپاری خوابگاهها که باید با پایان این برنامه عملیاتی می شد حتی در برخی دانشگاه ها استارت نیز نخورده استمعاون دانشجویی دانشگاه تبریز: تمام دانشجویان واجد شرایط دانشگاه تبریز خوابگاه میگیرند
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز تمام دانشجویان واجد شرایط دانشگاه تبریز خوابگاه میگیرندمعاون دانشجویی دانشگاه تبریز از واگذاری خوابگاه دولتی به تمام دانشجویان واجد شرایط از جمله دانشجویان دختر روزانه ورودی جدید در سال تحصیلی 94 ـ 93 در این دانشگاه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس اخوابگاه دانشجویی پسران دانشگاه کردستان کلنگزنی شد
استانها غرب کردستان همزمان با هفته دولت خوابگاه دانشجویی پسران دانشگاه کردستان کلنگزنی شد سنندج – خبرگزاری مهر طی مراسمی خوابگاه دانشجویی پسران دانشگاه کردستان با حضور استاندار کردستان رئیس دانشگاه کردستان و اعضاء هئیت علمی دانشگاه کلنگ زنی شد به گزارش خبرنگار مهر ظهر امبازرس بسیج دانشجویی شهرستان بروجرد: نبود برنامههای فرهنگی در خوابگاههای دانشجویی یک ضعف است
بازرس بسیج دانشجویی شهرستان بروجرد نبود برنامههای فرهنگی در خوابگاههای دانشجویی یک ضعف استبازرس بسیج دانشجویی شهرستان بروجرد گفت نبود برنامههای فرهنگی در خوابگاههای دانشجویی به ویژه در سالی که توسط رهبر فرزانه انقلاب اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده اسیک فعال دانشجویی: در یک سال گذشته بیشتر توان دولت صرف سیاست خارجی و مشکلات اقتصادی شد
یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۱ یک عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گفت طی یک سال گذشته نقاط ضعفی در سیاست داخلی دولت دیده میشود که دلیلش توجه دولت به سایت خارجی و حل بحرانهای آن بود محمد رهبری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد رویآموزش مهارت های زندگی قبل از ازدواج باعث استحكام كانون خانواده می شود
مدیرامورفرهنگی کمیته امداد استان البرز آموزش مهارت های زندگی قبل از ازدواج باعث استحكام كانون خانواده می شود خبرگزاری پانا مدیر امور فرهنگی كمیته امداد استان اظهار داشت آموزش خانوادههای نیازمند تحت حمایت كمیته امداد اثرات بسیار مثبتی داشته و موجب شده اغلب افرادی كه این آموزش هبازی جنگ دغدغه دافوس/ مقاومت دیگر یک قدرت است
بازی جنگ دغدغه دافوس مقاومت دیگر یک قدرت است امیر سرتیپ سیدعبدالرحیم موسوی در مراسم آغاز دوره بیست و پنجم دانشکده فرماندهی و ستاد با تبریک هفته کرامت و پیروزی مقاومت در غزه افزود امروز می توانیم با اتکاء به توانمندی ها مقاومت را به عنوان یک قدرت بشناسیم به گزارش پایگاه اطلیک فعال دانشجویی: دولت یازدهم فضای اجتماعی و دانشگاهی را گسترش داده است
یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۶ یک عضو انجمن اسلامی پیرو خط امام دانشگاه اصفهان گفت گسترش فضای اجتماعی و دانشگاهی و رضایت مردم و نخبگان حاصل عملکرد یک ساله گذشته دولت بوده است یونس نادری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد رئیس جمهور با انتخاببه دختری که سوار ماشینم شد و مبایلم را دزدید زنگ زدم،گفت:دیر وقته،برو خونه،خانواده ت نگران می شن!
به دختری که سوار ماشینم شد و مبایلم را دزدید زنگ زدم گفت دیر وقته برو خونه خانواده ت نگران می شن جامعه > حوادث - روزنامه ایران اتفاقی را که برای دو پسر جوان افتاده است به نقل از یکی از آنها به شرح زیر روایت کرده است طبق معمول هر شب چند دقیقهای با منصور حرف ز-