تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804826659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک مرکزی نباید صندوق دولت باشد / نرخ ۲۲ درصدی سود بانکی، تکلیفی است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیرکل خانه اقتصاد ایران:
بانک مرکزی نباید صندوق دولت باشد / نرخ ۲۲ درصدی سود بانکی، تکلیفی است
دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت: بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد و به صندوقی برای دولت تبدیل نشود.


مسعود دانشمند، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص عدم تمکین بانک‌ها از دستورات بانک مرکزی گفت: یکی از دستورات بارز بانک مرکزی که بانک‌ها از آن سرپیچی می‌کنند، موضوع نرخ سودهای بانکی است، زیرا نرخ بهره نه تنها در ایران، بلکه در هیچ جای دنیا، فارغ از شاخص‌های کلان اقتصادی تعیین نمی‌شود.  
 
وی افزود: هنگامی که نرخ تورم ۲۵ درصد است، چگونه ممکن است که نرخ تسهیلات بانکی را ۲۲ درصد تعیین کنیم که مطمئنا نرخ سود سپرده‌ها را هم باید ۱۶ و ۱۷ درصد تعیین شود که در این صورت در پایان سال مشتریان ضرر می‌کنند و از مبلغ اصلی پول آن‌ها کاسته می‌شود.  
 
دانشمند در ادامه تصریح کرد: همواره در همه دنیا نرخ بهره سپرده‌های بانکی بیش از تورم است تا صاحبان سرمایه تشویق شوند و سپرده‌های خود را در نظام بانکی نگهدارند، طبیعی است وقتی بانک نرخی بالا‌تر از تورم تعیین می‌کند، سپرده گذاران به سرمایه گذاری راغب می‌شوند.  
 
دبیرکل خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه با توجه به هزینه‌ها و ریسکی که بانک‌ها دارند اگر بخواهند تسهیلات بدهند باید حدودی بالا‌تر از نرخ سود سپرده‌ها، نرخ سود تسهیلات را تعیین کنند، گفت: وقتی بانک مرکزی دستوری، نرخ ۲۲ درصد را تعیین می‌کند، در حالی که بانک‌ها باید ریسک موجود را حفظ کنند، طبیعی است به دستورات بانک مرکزی توجهی نمی‌کنند و در کنار فعالیت‌های خود به بنگاهداری روی می‌آورند و شرکت‌های بازرگانی و سرمایه گذاری در کنار فعالیت‌های خود افتتاح می‌کنند و به دلیل اینکه این شرکت‌ها و موسسات زیرمجموعه بانک مرکزی نیستند، تسهیلات ۲۶ و ۲۷ درصد و یا شاید بالا‌تر هم به مشتریان اعطا می‌کنند.  
 
نرخ سود سپرده‌ها و سود تسهیلات باید با هم همخوانی داشته باشد
 
دانشمند گفت: نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات باید با هم همخوانی داشته باشد، زیرا در غیر این صورت به محض اینکه بانک نرخ سود سپرده‌ها را کاهش دهد، مشتریان سرمایه‌های خود را از بانک خارج و به سمت بازارهای غیر رسمی می‌برند و همین نظارت کمی هم که روی این بازار‌ها وجود دارد، از بین می‌رود.  
 
وی افزود: هنگامی که سپرده بانک‌ها کاهش می‌یابد و نیاز به تسهیلات در بازار وجود دارد، اما وقتی بانک‌ها نتوانند منابع مورد نیاز را تامین کنند، مردم به سمت بازارهای غیر رسمی روی می‌آورند.  
 
وی در ادامه در خصوص کاهش مجدد نرخ سود بانکی گفت: نرخ سود بانکی و تورم باید همگام با هم حرکت کند، یعنی هنگامی که قصد کاهش نرخ سود بانکی را داریم، باید نرخ تورم هم کاهش یافته باشد.  
 
دانشمند عرضه و تقاضا را عامل دیگری برای تعیین نرخ سود بانکی دانست و گفت: تا زمانی که بانک‌ها هر میزانی که تسهیلات اعطا کنند، متقاضی وجود دارد و بعد عرضه خیلی کم است، یعنی سپرده در بانک‌ها با‌‌ همان نسبت تقاضا نیست و تعادلی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد.  
 
وی افزود: بانک یک موسسه بازرگانی است و باید سود به سهامداران بپردازد و اگر در این زمینه ضعیف عمل کند مطمئنا کلیه سهامداران سرمایه خود را از بانک‌ها خارج می‌کنند.  
 
بانک مرکزی نباید کارمند دولت باشد
 
مسعود دانشمند، دبیرکل خانه اقتصاد ایران در خصوص استقلال بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی باید استقلال خود را پیدا کند تا بتوان به عنوان مدیر بازار پولی عملکرد درستی داشته باشد.  
 
وی افزود: بانک مرکزی نباید کارمند دولت باشد، بلکه ساز و کار بانک مرکزی باید به گونه‌ای باشد که رئیس آن از طرف رئیس جمهور پیشنهاد شود و سپس مجلس آن را تائید کند.  
 
بانک مرکزی باید مثل وزارتخانه‌ها باشد و بتواند به مجلس پاسخگو باشد، یعنی مجلس بتواند رئیس بانک مرکزی را برای طرح سوال به صحن علنی مجلس بیاورد. متاسفانه در حال حاضر بانک مرکزی به صندوقی برای دولت تبدیل شده و دولت هرگاه پول کم می‌آورد، از بانک مرکزی می‌گیرد که اصلا کار درست و کار‌شناسی نیست.  
 
انتهای پیام/








تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن