واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور خانواده: زندگی بسیاری از زوجین با مشاوره غلط به طلاق ختم شده است تهران - ایرنا - مشاور خانواده و پژوهشگر اجتماعی، با بیان اینکه زندگی بسیاری از زوجین در نتیجه عمل به رهنمودهای غلط مشاوران و افراد غیر کارشناس منجر به طلاق شده، به خانواده ها توصیه کرد، ضمن کسب و ارتقا مهارت های زندگی، به مراکز مشاوره «خانواده محور» برای تدوام زندگی زناشویی مراجعه کنند.
«طهورا نوروزی» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: براساس پژوهش انجام شده در یکی از مراکز پژوهشی معتبر ایران، 75 درصد طلاق ها در 10 سال اول و 45 درصد در چهار سال اول زندگی مشترک رخ می دهد.
وی گفت: این پژوهش همچنین نشان می دهد که 40 درصد طلاق ها نتیجه انتخاب نادرست بوده و 48 درصد از متقاضیان طلاق مردان و 23درصد زنان هستند و این آمار نشانگر این است که هنوز زنان پایبندی بیشتری به کیان خانواده دارند.
** طلاق و علل بیرونی و درونی
نوروزی با اشاره به علل طلاق گفت: طلاق دارای یکسری علل بیرونی و درونی است. از جمله علل بیرونی، معشیت و مشکلات اقتصادی است که می توانند سطح تحمل افراد را نسبت به یکدیگر پایین آورد.
وی به ظاهرگرایی به عنوان معیار انتخاب و از عوامل طلاق اشاره کرد و افزود: برخی افراد که براساس ظاهر دست به انتخاب می زنند، ممکن است در فرآیند انتخاب یکدیگر را فریب داده و وقتی در فضای واقعی زندگی وارد می شوند، ببینند آن ظواهر وجود نداشته و یا در زندگی مشترک، دیگر معنا و مفهومی ندارند.
این مشاور خانواده به عدم تطابق فرهنگ ها به عنوان عوامل دیگر طلاق اشاره کرد و گفت: پیشتر افراد از یک روستا، از یک بخش، شهر، فامیل یا طایفه با یکدیگر ازدواج می کردند، اما از آن جا که ارتباطات به تدریج زیاد و فضاها گسترده تر شد و مهاجرت شکل گرفت، جوانان نیز در امر ازدواج به انتخاب خارج از فرهنگ بومی خود دست زدند که این شیوه انتخاب، عاملی برای بروز طلاق شد.
** رابطه استقلال مالی زنان با طلاق
وی استقلال مالی زنان را یکی از علل طلاق عنوان کرد و گفت: این موضوع بدون نداشتن فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی، موجب فروپاشی خانواده ها می شود و در مطالعه پرونده های طلاق، درخواست طلاق زنان شاغل بیش از زنان خانه دار مشاهده می شود.
نوروزی با اشاره به پژوهش انجام شده از سوی یکی از مراکز پژوهشی افزود: نتایج این پژوهش نشان می دهد، علت اصلی طلاق ها، عدم شناخت یا ملاک های ناصحیح است، هرچند این مساله درست به نظر می رسد، اما مهمتر از آن این است که بدانیم، چگونه می خواهیم با ملاک هایی که انتخاب کرده ایم، زندگی کنیم، بر این اساس باید «مهارت زندگی» را فرا بگیریم و بدانیم چقدر «خود محور» یا «خانواده محور» هستیم و چقدر مهارت گوش دادن را آموخته ایم.
** قبح طلاق از بین رفته است
این مشاور خانواده با اینکه اکنون قبح طلاق از بین رفته، افزود: طی این سال ها علل های در جامعه مثل بیکاری، مشکلات معیشتی و اقتصادی، اعتیاد و روابط آزاد منجر به طلاق زوجین شده، اما بیش از این علت ها، مسایل فرهنگی طلاق و ریخته شدن قبح آن به این مساله دامن زده، بگونه ای که در گذشته ناسازگاری هایی وجود داشته، اعتیاد وجود داشته، اما قبح طلاق از بین نرفته بود.
نوروزی ادامه داد: در شرایطی که قبح طلاق از بین رفته و افراد مطلقه اعم از زن و مرد، در سطح جامعه سربلند و موفق دیده می شوند، این فضای پذیرش توام با سربلندی، سبب شده تا افرادی که مسایل ریشه ای ندارند و مسایل آنها با مشاوره و اصلاح مسیر رفع می شود، به راحتی از یکدیگر طلاق بگیرند.
وی ضمن آسیب شناسی موضوع از بین رفتن قبح طلاق در جامعه افزود: وقتی قبح طلاق می ریزد، در جامعه ایجاد ناامنی می شود، وقتی فراوانی آن زیاد شود، افراد احساس بی اعتمادی می کنند، زیرا تصور می کنند با ازدواج در آینده که در نهایت منجر به طلاق می شود، باید هزینه اقتصادی و عاطفی زیادی بپردازند که این مساله خود منجر به کاهش ازدواج می شود.
این مشاور خانواده ادامه داد: سه ضلع شامل «روابط آزاد»، «اعتیاد» و «بیکاری» از مهمترین عوامل طلاق در خانواده های جوان و زیر 10 سال زندگی مشترک به شمار می رود، براین اساس باید توان و هزینه خود را به این سه ضلع معطوف کرد. وقتی گفته می شود 3.5 میلیون بیکار در جامعه وجود دارد که عموم آنها جوانان بالای 24 سال هستند که در اوج اشتغال و ازدواج قرار دارند، باید به مساله بیکاری به عنوان یک طرح ملی نگریست.
نوروزی ادامه داد: نمی توان یک شبه برای این سه ضلع راه حل یافت، اما نکته آن است که در جایی به بن بست می خوریم که به مساله فرهنگ توجهی نکرده ایم. همواره زوجین، راهکارهای حقوقی را راه حل برون رفت مشکل خانواده می دانند، در صورتیکه مهمترین راه حل آن مسایل فرهنگی، تربیتی، اخلاقی و مشاوره ای است و راه حل حقوقی باید به عنوان آخرین راه حل دیده شود، در حالیکه باید راهکار تربیتی، اخلاقی و مشاوره ای رایج شود.
وی افزود: تمام این آسیب ها در گذشته وجود داشته، هر چند فراوانی آن بیشتر شده اما در گذشته نیز افرادی بودند که بین زوجین، صلح برقرار می کردند، که البته در این زمینه دولت می تواند کمک کننده باشد. فرآیند دادرسی به پرونده های طلاق باید بگونه ای باشد که طلاق اولین راه در نظر گرفته نشود.
نوروزی تصریح کرد: البته هزینه مشاوره خانواده در کشور بالا است. برای سلامت جسمی بیمه داریم، اما مشاوره خانواده تحت پوشش بیمه نیست چون هزینه های آن بسیار گران است. گاه زوجین از افرادی مشاوره می گیرند که آنها را به بن بست رسانده و مجبور به طلاق می شوند.
وی گفت: مراکز مشاوره، باید فراگیر و در دسترس عموم قرار گرفته و باید تبلیغات موثر در این زمینه انجام شود. البته از سوی دیگر برخی مراکز مشاوره زوجین را به امر طلاق تشویق می کنند، یعنی افراد را با شیوه خود به سمت طلاق سوق می دهند، از این رو باید نگاه مراکز مشاوره خانواده محور باشد.
اجتمام(4) ** 9105 ** 1071
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]