واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بعد از ابراز تمایل تهران به عادی سازی روابط با قاهره اکنون نوبت مصر است تهران - ایرنا - یکی از روزنامه نگاران مصری که به همراه هیئت مصری به ایران سفر کرده بود، در بازگشت به کشورش یادداشتی را در روزنامه الوفد منتشر کرده که در آن به مشاهدات خود در ایران پرداخته است و در آخر می نویسد که حالا نوبت مصر است به تمایل ایران به عادی سازی روابط پاسخ مثبت دهد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی: چند روزی را در تهران به همراه هیئت رسانه ای مصری گذراندم و دریافتیم که اوضاع در آن کاملا طبیعی است. در نگاه اول آن چه به وضوح دیدیم این بود که ایران کشور امن و امانی است به گونه ای که در آن به هیچ وجه احساس نگرانی نمی کنی و به هیچ وجه ترس به سراغت نمی آید، حتی من شب ها در خیابان هایش قدم زدم در حالی که احساس امنیت می کردم، هیچ کس راه تو را نمی برد تا تهدیدت کند یا تلاش کند چیزی از تو بدزدد یا زورگیری کند و پولی بخواهد. در طول این سفر فرصت یافتیم که با شماری از مقام های ایرانی از جمله «علی اکبر ولایتی» مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب و رئیس مجمع بیداری اسلامی و رئیس شورای مطالعات استراتژیک، وابسته به تشخیص مصلحت نظام و امیر عبداللهیان، معاون روابط عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه ایران دیدار کنیم.
در این دیدارها موضوع روابط مصر و ایران برجسته بود، به گونه ای که ایرانی ها خوش بینی حود را نسبت به امکان بازگشت روابط دیپلماتیک میان دو کشور ابراز داشتند و ابراز امیدواری کردند که پاسخ های شفافی از دولت مصر بر سر بازگشت روابط با هدف عبور از مرحله کنونی به مرحله همکاری مشترک میان قاهره و تهران در تمامی زمینه های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی دریافت کنند.
مسئولان ایرانی از تمایل بسیارشان به گسترش روابط با مصر و همکاری با آن صحبت کردند و از این رو ابراز امیدواری کردند که مصر تصمیمی شجاعانه بگیرد و به تمایل ایران برای نزدیکی روابط پاسخ مثبت دهد.
شکی نیست که آن چه راه طولانی میان دو کشور را به هم نزدیک می کند، مشترکات طولانی تاریخی مردم دو کشور و تمدن آنها است که از مدت ها پیش با یکدیگر در ارتباط بوده اند. برای همین می توان بر روی آن حساب کرد و گام های اساسی در جهت تعمیق روابط و نزدیک کردن دو کشور به یکدیگر برداشت به گونه ای که بعد از کنار زدن موانعی که باعث قطع شدن روابط میان دو کشور شد روابط خوبی میان دو کشور رقم بخورد. هر دو کشور باید سطح تفاهم با یکدیگر را بالا ببرند، ما شاهدیم که جهان اسلام با مشکلات بسیار بزرگی مواجه است که ایجاب می کند کشورهای منطقه باب همکاری را گشوده و با نزدیک شدن به یکدیگر به مواجهه با این مخاطرات بروند، مخاطراتی که منطقه را تهدید می کنند و در این میان تهدید گروه های تروریستی تکفیری در راس آنها «داعش» که سوریه و عراق را اشغال کرده و می خواهد با فساد و ویرانی و کشتار و انتقام گیری به دیگر کشورهای منطقه نفوذ کند، بیش از همه مشهود است.
بی شک جدیت دولت رئیس جمهور روحانی امروزه تا اندازه ای است که می تواند امید را تقویت کند و صحبت از نزدیکی دو کشور به یکدیگر کرد، اتفاقی که می تواند نقشه های کشورهایی که تلاش می کنند از آب گل آلود روابط مصر و ایران ماهی بگیرند و مانع از بازگشت این روابط به حالت عادی شوند، نقش بر آب کند. این در حالی است که هنوز این امید نزد مصری ها برای همکاری با ایران مشهود نیست، ایران همچنان امیدوار است در حالی که منتظر پاسخی روشن از طرف مصری برای بازگردان روابط به حالت عادی است، آیا مصر آمادگی دارد با برداشتن گام متقابل پاسخ تمایل ایران را بدهد؟
اول *1521
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]