واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شهرداران را مردم انتخاب ميكنند
سرانجام پس از وعدههاي فراوان از سوي مسئولان مبني بر تحقق مديريت شهري، معاون عمراني و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور از ارائه لايحه مديريت شهري به دولت خبر داد و گفت: بر اساس لايحه جديدي كه به دولت ارسال شده است شهرداران شهرهاي بالاي ۲۰۰ هزار نفر جمعيت، توسط مردم انتخاب ميشوند.
نویسنده : بيژن سوراني
سرانجام پس از وعدههاي فراوان از سوي مسئولان مبني بر تحقق مديريت شهري، معاون عمراني و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور از ارائه لايحه مديريت شهري به دولت خبر داد و گفت: بر اساس لايحه جديدي كه به دولت ارسال شده است شهرداران شهرهاي بالاي ۲۰۰ هزار نفر جمعيت، توسط مردم انتخاب ميشوند.
سالهاست نبود مديريت واحد شهري سبب شده است تا دستگاههاي شهري تا حدودي ناكارآمد باشند و حتي به موازيكاري بپردازند و گاه عملكرد سليقهاي داشته باشند. در اين ميان به دلايل متعدد به خصوص نبود مديريت يكپارچه شهري، كسي يا دستگاهي به شكل واقعي پاسخگوي مطالبات و نيازهاي شهروندان در همه حوزههاي شهري در شهرهاي كوچك و بزرگ نبوده است. در اين زمينه هوشنگ خنداندل، معاون وزير كشور گفت: در ماههاي آغازين سال جاري با تشكيل مجامع كارشناسي و دعوت از صاحبنظران موفق شديم لايحه مديريت شهري را با امضاي وزير كشور به دولت ارائه دهيم تا پس از بررسيهاي مجامع كارشناسي در دولت براي تصويب به مجلس ارسال شود.
وي با اشاره به اينكه لايحه مديريت شهري يك مطالبه خيلي قديمي است، گفت: اصليترين ويژگي لايحه مديريت شهري نحوه انتخاب شهرداران است. در اين لايحه آمده است در شهرهاي بالاي 200 هزار نفر شهردار مستقيماً توسط مردم شهر انتخاب ميشود.
طرح انتخاب شهرداران با رأي مستقيم شهروندان چندي پيش نيز در صحن مجلس و از سوي برخي مسئولان از جمله شهردار تهران مطرح شد كه اين موضوع با واكنشهاي متفاوتي از سوي موافقان و مخالفان روبهرو شد و بازتابهايي را نيز به همراه داشت. در اين زمينه قاليباف به عنوان موافق طرح اعلام كرد: با انتخاب شهردار توسط مردم، شهردار منتخب موظف است، علاوه بر پاسخگويي به شوراي شهر به طور مستقيم پاسخگوي مردم باشد.
شهردار تهران افزود: در اين راستا بايد اختيارات شوراها نيز افزايش يابد. واقعيت اين است كه امروزه شوراي شهر، تنها شوراي شهرداري است و بايد وقتي شهردار با رأي مستقيم مردم انتخاب ميشود، اختيارات شوراي شهر نيز افزايش يابد. از سوي ديگر چمران، رئيس شوراي شهر نيز طرح اين موضوع را سبب كاسته شدن از اختيارات شورا و نيز تضعيف شورا اعلام كرد. با اين حال بايد منتظر ماند و ديد كه در شرايط كنوني مناسبترين شيوه براي اداره شهر و مديريت شهري كه بتواند جوابگوي درخواستها و نيازهاي شهروندان باشد و ارتقاي زندگي شهري و شهرنشيني را به دنبال داشته باشد، كدام شيوه است كه مشاركت بيشتر شهروندان را به عنوان سرمايههاي با ارزش شهري با خود همراه خواهد كند و كمترين آزمون و خطا را هم به دنبال داشته باشد. رصد موانع و مزاياي انتخاب شهردار توسط شهروندان نيز نياز به بررسي دقيق و كارشناسي دارد تا در كنار اين فرصت، نهال شوراي شهر كه در حال تنومند شدن است و نقشآفريني آن نيز در حوزه شهري به اثبات رسيده است، تقويت و اجراي اين طرح نيز با پختگي لازم سبب گام برداشتن در زمينه توسعه پايدار شهري شود تا مشكلات و معضلات شهري كاهش يابد. هوشنگ خنداندل، معاون عمراني و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور درباره لايحه اصلاح قانون انتخابات شوراي اسلامي شهرها و روستاها اظهار داشت: اين لايحه را به زودي تقديم دولت ميكنيم تا براي رفع بخشي از مشكلات در انتخابات شوراي شهر اقدام شود و با اصلاح اين قانون شوراي اسلامي شهر و روستا بايد به مردم بيشتر پاسخگو باشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]