تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843725459




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون استاندار کرمانشاه: هنوز روی ریل اصلی نیستیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار کرمانشاه: هنوز روی ریل اصلی نیستیم کرمانشاه - ایرنا - هدایت حاتمی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه در گفت و گو با هفته نامه نقد حال گفت: هنوز روی ریل اصلی نیستیم.


سئوال - دولت با چالش های مختلفی روبروست شاید مهم ترین آنها موضوع هسته ای و معشیت مردم باشد که دولت تدابیری برای آن اندیشیده است، اما یکی از چالش هایی که دولت با آن روبرو است چالش مدیریتی است، قطعا استان ما از این قاعده مستثنی نیست در این رابطه چه تدابیری اندیشیده اید؟
حاتمی: ضمن تشکر از هفته نامه وزین نقد حال، هفته نامه نقد حال یکی از هفته نامه های پربار استان کرمانشاه است که بنده یکی از مخاطبان آن هستم، به هر حال مطبوعات رکن چهارم دموکراسی اند و باید در مقوله ی نشریات و آزادی و اطلاع رسانی تلاش کرد.
نکته ای جالب توجه ای را اشاره کردید یکی از مهم ترین چالش های دولت تدبیر و امید، چالش مدیریت بود علی رغم اینکه ما در این کشور منابع زیادی داریم و داشتیم و به فروش رفته، به طوری که بودجه وابسته به نفت، یکی از مشکلات ما بوده است و می بینیم که در چند سال گذشته با مشکلات اساسی روبرو شدیم که بیشتر این نشان از عدم انسجام مدیریتی، عدم استقرار راهبردی برای کلان جامعه بود این امر ما را با مشکلات جدی روبرو کرد.
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، با پرداختن به گذشته دردی دوا نمی شود مگر این که بخواهیم درس عبرت از آن بگیریم ولی لازم می بینم این نکات گفته شود به طوری که در استان ما یکی از مشکلات جذب بی رویه افراد در دستگاه های اجرایی است که این موضوع مربوط به گذشته است، انتصاب مدیرانی که حرفه ای نبودند و شایستگی مدیریت نداشتند که باعث شد انگیزه ی افراد توانمند از بین برود که این امر موجب عدم استفاده از منابع مادی و انسانی شد که متاسفانه دود آن هم به چشم ملت می رود.
در استان ما هم این چالش وجود داشته و دارد، بحث بی توجهی به معیشت کارکنان یکی از معضلات جدی بود، بحث ارزیابی درست دستگاه های اجرایی انجام نشده است، تضاد در استراتژی باعث شده بود که در معشیت وضعیت اجتماعی و مردم شکاف های بزرگی بوجود بیاید.
معضلاتی مانند طلاق، عدم استفاده مناسب از منابع مثل آب، خاک، عدم استفاده از ظرفیت های صادراتی و تجاری و رکود واحدهای صنعتی در استان وجود دارد که حکایت از این دارد که خوب کار نشده است.
از موضوعاتی دیگر بحث نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری در استان است که هنوز روی ریل اصلی نیامده ایم اما در استان معاونین استاندار و در راس آنها استاندار تلاش می کنند که این انسجام مدیریتی به وجود بیاید ولی نیازمند زمان است زیرا مدیران به بافت گذشته عادت کردند، اما باید بدانیم که خط دولت تدبیر و امید بهره مندی از همه ظرفیت ها است و تلاش این است که از نیروهای توانمند دولت گذشته نیز استفاده کنیم.
واقعیت امر این است که دستگاه های اجرایی از نیروهای کارشناسی کیفی تقریبا خالی شده ما در برخی از جاها با کادر مدیریتی نابسامان مواجهه هستیم، می بینیم که برخی از دستگاه ها گیر مدیریتی و کارشناسی دارند از طرف دیگر مسئله استخدام های بی ضابطه و بدون حساب و کتاب است زیرا افرادی مشغول به کار شده اند که نه شایستگی آنجا را دارند و نه انگیزه و آرزوی آن را دارند و نه سواد آن را که متاسفانه متصدی کارهای کارشناسی هستند که این یکی از مشکلات سیاسی است که ما در حوزه منابع انسانی و مدیریتی با آن رو برو هستیم و شبانه روز داریم تلاش می کنیم که زودتر این قضیه را سامان دهیم.
پاشنه آشیل کشور ما در نظام اداری نهفته است یعنی اگر نظام اداری خوب کار کند می تواند پروسه توسعه را راهبردی کند زیرا NGO ها و شرکت های بخش خصوصی ما آنقدر قوی نیستند که دولت را به مسیر اصلی خود هدایت کنند.
در کشورها اگر دولت بخواهد خارج از چارچوب حرکت کند NGO ها و نخبگان، شرکت های بزرگ و چند ملیتی به آنها اجازه نمی دهند ولی در کشور ما چون مراکز یاد شده ضعیف هستند بنابراین دولت ضعیف را نمی توانند به مسیر درست هدایت کنند بنابراین ما موظف هستیم که در بخش دولتی بسیار قوی کار کنیم، آینده نگر باشیم و تفکر راهبردی داشته باشیم .
در حال حاضر تغییرات مدیریتی شما با انتقادات شدید برخی از نمایندگان و طیف های مختلف سیاسی روبرو شده است و حتی متهم به دادوستد با نمایندگان هستید، در حالی که تغییرات مدیریتی را عده ای از منتقدان کافی نمی دانند، چه پاسخی به این انتقادات دارید؟ یکی از ابعاد اصلاح، تغییر مدیریت است اگر بدنه توانمند نباشد ساختار نیز توانمند نیست و حتی اگر مدیر توانمندی که در جایگاه مدیریتی قرار بگیرد خیلی نمی تواند راهگشا باشد بالاخره برای اصلاح باید مدیران را اصلاح کرد، برخی از مدیران را باید تغییر داد.
با استاندار و چهار معاون ایشان در شورای معاونین این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم به طوری که تغییرات مدیریتی را اولویت بندی می کنیم.
استاندار تغییرات مدیریتی را به معاونت های تخصصی واگذار کرده است به عنوان مثال مدیریت های اقتصادی به آقای میرزایی، سیاسی و فرهنگی به آقای آزرمی، عمرانی به آقای نیک کردار تفویض شده است.
اما باید این را بدانیم که در تغییرات مدیریتی یکی از بازیگران استاندار است، چون مشی دولت اعتدال است یعنی شیوه ی استفاده از همه ی نیروهای توانمند، با این شرایط اگر در جایی کاستی وجود دارد این قصور به فرد خاصی برنمی گردد، ضمن اینکه ما قبول داریم که باید بیشتر تلاش کنیم، بارها ما در خصوص فرمانداران، مدیران و بخشداران در شورای معاونین بحث و تبادل نظر شده است، ولی نظرات تخصصی معاونین مهم است و در هر حوزه ی تخصصی باید معاون خاص خودش نظر دهد، بعد از استاندار وزراتخانه ها، وزراء، معاونین پارلمانی وزراء، معاونین هماهنگی استان ها و ساختار و پذیرش درون مجموعه ی اداری از عوامل تعیین کننده ی تغییر مدیریت در استان است.
برهمین اساس احساس می شود روند تغییر کند است، اگر قرار باشد در استان مدیری تغییر کند به جدیت روی این موضوع هستیم و نظر تخصصی را به وزارتخانه اعلام می کنیم و این را باید بدانیم که متاسفانه در شرایطی هستیم که به وزراء نیز فشار می آید این را ما به صراحت اعلام می کنیم که ملت می دانند، ما با تعامل موافق هستیم که منظور از این تعامل، تعامل با نمایندگان، نخبگان صاحبان نفوذ است، ولی اینکه گفته شود در برخی مواقع بگوییم که باج داده ایم! نه این گونه نیست! چه بسا در برخی از جاها افرادی را تغییر داده ایم که با مخالفت هایی مواجه بوده ایم و بعدها دیده شده که برای این تغییر از ما تشکر شده است.
عموما تغییرات در راس نهادها و سازمان ها بوده در بدنه ی ادارات تغییرات محسوس نیست ما یک بدنه چابک و خوب نداریم و تغییر رویکردی در کارشناسی دیده نمی شود، چرا؟ البته خیلی قبول ندارم که تغییر رویکرد نداریم، کارشناسی که دنبال عقل و منطق و دلسوزی است اهداف کارشناسی را می فهمد قبول می کند و همراه اش می شود.
اما اگر موضوعی درون مایه ی کارشناسی قوی نداشته باشد، کسی همراهی نخواهد کرد، در حالی که مبنای تغییرات مدیریتی ما منطقی است و به طور طبیعی باید پاسخ مناسب داشته باشد.
باید یادآور شویم که این دولت، دولت اصلاحات نیست، بلکه دولت اعتدال است و مشی آن اعتدال می باشد، در هر دو طیف سیاسی کشور افراد قوی وجود دارد که بایستی از ظرفیت های آنان استفاده شود.
باور کارشناسی ما این است که باید تلاش کنیم بدنه ی دستگاه های اجرایی خیلی سیاسی نباشد بلکه باید کاری باشد، من فکر می کنم دستگاه های اجرایی پیام را گرفته اند، اما نسیم تلاش و کار آنها به تدریج احساس خواهد شد.
من 16 سال در کار اقتصادی و بین المللی فعالیت داشته ام، تجربه ی کشورهای مختلف را وقتی مرور می کنیم می بینیم که خروج از رکود اقتصادی، اداری، اجتماعی زمان بر است، نباید عجله کنیم شما وقتی بحران اخیر آمریکا را می بینید چند سال برای خروج از آن بحران زمان طول کشید، ما نیز تا زمانی که کار، اشتغال و تولید نباشد، برقراری میتینگ سیاسی، نشست های خبری، دعوت از مسئولان کلان کشوری صورت نگیرد از رکود خارج نمی شویم بالاخره این کشور با بحران مواجه بوده است دچار رکود شده و این رکود تنها رکود اقتصادی نبوده است.
سئوال - برای اینکه استان با سیاست ها و چابک سازی بدنه ی اجرایی با مدیریت ارشد استان هماهنگ شود، چه برنامه های دارید؟
حاتمی - ما هم باید فضا را واقع بینانه نگاه کنیم و ساده به مردم نشان بدهیم این یک حقیقت است که میان عقلانیت کارشناسی و تصمیمات کارشناسی و تصمیمات نابجای مدیریتی در بدنه ی کشور فاصله بوده و استان کرمانشاه نیز به همین شکل از این آسیب برخوردار است.
یکی از برنامه هایی که به دنبال آن هستیم به وجود آوردن یک انسجام مدیریتی است یعنی کارگروه ها، شوراها و تصمیم گیری را بر مبنای کارشناسی مجددا سامان دهیم که در حال حاضر در استان چهار معاون استاندار در حوزه های تخصصی خود کارگروه هایی را دارند و قرار است به این کارگروه ها نظم و انسجام دهیم، تبیین استراتژی های دولت را در سطح کلان و هم در سطح استان ایجاد کنیم.
یکی از اولویت های کاری ما فعال سازی کارگروه ها است که در حال اجرا است، طوری برنامه ریزی کرده ایم چهار چوب های کاری بر اساس سیاست های دولت تدبیر و امید باشد، قرار نیست ما کار اجرایی انجام دهیم، بلکه قرار است دستگاه های اجرایی را به حرکت درآوریم، ناهماهنگی های احتمالی را حل و فصل کنیم زیرا در حال حاضر برای انجام هر کاری نیاز به همکاری چند دستگاه می باشد، و وظیفه ی ما هماهنگی میان این دستگاه ها است و کار تعریف می کنیم کارهای که پر بازده باشند در واقع وظیفه ی ما نظارت بر کارهای اجرایی است. تحول اساسی در دستگاه اجرایی در اولویت بعدی قرار دارد به طوری که پاشنه ی آشیل کار ما در دستگاه های اجرایی است اگر فرایند اداری طولانی است اگر از فضای اینترنتی و مجازی خوب استفاده نمی شود اگر در برخی جاها احتمال رانت وجود دارد.
اگر سیستم های اداری شفاف نیست از کمیته های کارشناسی فعال بهره مند نیست، ساختار و بدنه دستگاه اجرایی مشکل دارد، ما نباید به اصلاح ساختار اداری و منابع انسانی بی توجه باشیم من مهمترین سرمایه ی دستگاه های اجرایی را سرمایه ی انسانی می دانم اگر آنها حرفه ای و آموزش دیده باشند خیلی کارهایمان سریع پیش می رود.
از دیگر برنامه هایمان، تحول اداری دستگاه اجرایی استان است، موضوع را به ادارات ابلاغ کرده ایم و در حال حاضر 50 برنامه، 20 راهبرد و 7 هدف عمده داریم و در حال حاضر 5 ماه زمان برای توجیه دستگاه های اجرایی صرف کرده ایم.
مسئله ی تحول اداری برای ما مسئله ضروری بود و برای این کار اداره ای به نام اداره کل تحول منابع انسانی مسوول این موضوع است، یعنی تحول اداری برای ما یک اصل است، این اداره از قبل وجود داشته، ولی فعال نبوده است.
هدف ما از این افتتاح گزارش به مردم نیست بلکه تغییر به صورت تدریجی، پایه ای و ساختاری است که زود بازده نیست بلکه خوب بازده است، اگر موفق بشویم، حوزه ی اداری باید تحول پیدا کند که به دنبال آن حوزه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متحول می شود، سرمایه گذاری در استان صورت می گیرد، زیرا سرمایه گذار می داند در استان با دستگاه های اجرایی روان سروکار دارد و من پایه ای ترین کار در حال حاضر را تحول در دستگاه های اجرایی با برنامه ریزی می دانم.
در ارزیابی های ما از دستگاه های اجرایی، اگر متوجه بشویم کسی در برابر تحول اداری مقاومت و ایستادگی می کند، بدون شک حذف خواهد شد، در عرف اداری در مقابل تغییرات و این چنین حذف هایی از روابط استفاده می شود، در چنین شرایطی معمولا ارتباط با افراد ذی نفوذ در تصمیم نهایی خلل ایجاد می کنند.
سئوال- راهکار شما برای ایستادن بر ریل اصلی چیست؟
حاتمی - اگر غیر از این باشد باید تعجب کرد زیرا دولت تدبیر و امید با این شعار می خواهد امید و عقل را برگرداند، ما شرطمان با مدیران و دستگاه های اجرایی سه محور است، صداقت، قانون و کار است.
صداقت یعنی با مردم و بدنه ی سیستم صادق باشیم، در چهارچوب قانون کار کردن خیلی مهم است زیرا سلامت و ضوابط به همراه دارد، کار و تلاش هم از نیازهای مهم استان است.
نکته مهم این است که کشور نیاز به جهش دارد اگر علاقه به مردم و نظام دارید صادقانه و بدون ریا کار و هوشمندانه کار کنیم، من نمی خواهم بحث رابطه ها را رد کنم، همین موضوع با نگاهی دیگر می تواند نکته قوت باشد، آموزش و پژوهش با IT و ICT راه برون رفت از این وضعیت است.
اگر ما IT و ICT استفاده کنیم از نظم نوین مدیریتی بهرمند می شویم، سرعت کار بالا می رود و حجم بالای از کار تعریف می شود.
سووال - بر سر راه ایجاد تحولات در حوزه IT در استان با مشکل پهنای باند مواجه نیستید؟
استاندار به درستی تشخیص داده که نیاز استان وحدت است ما قرار است با برنامه جلو برویم، آرامش شرط اساسی کار است، به طوری که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های استان باید در جهت رفع حل مشکل بیکاری پیش برویم و این جز در سایه ی استفاده از منابع خدادادی میسر نیست، ما الان 800 دستگاه داریم که به این سیستم وصل هستند، پهنای باند زیادی داریم، زیرا ظرفیت خالی وجود دارد زیرساخت ها به اندازه ی مورد نیاز وجود دارد چون از آنها استفاده بهینه نشده است.
موضوع بعدی اصلاح فرآیندهای کار و ایجاد اشتغال در فضای IT ربطی به دستگاه های دولتی ندارد و مخاطب ما بنگاه های اقتصادی هستند که از اول مهرماه نظام کاغذی جمع می شود، و انتظار داریم پس از آموزش همه ما را یاری کنند.
سئوال - برنامه ی شما برای مقابله با بیکاری و جذب نیروهای جوان چیست؟
حاتمی - دولت باید برای رفع بیکاری بسترسازی کند باید فضای کارآفرینی، اشتغال، سرمایه گذاری، ثبت اختراع و ثروت آفرینی را آماده کنیم، فضای مهارت آموزی، خلاقیت و بروز استعدادها را باید شکوفا کرد که این کار نیاز به زمان زیادی دارد، باید تلاش کنیم که افراد در آنجا نتیجه ی روی کار آمدن دولت تدبیر و امید را درک کنند ما باید به سمتی حرکت کنیم که افزایش درآمد داشته باشیم و بخش خصوصی و فضای کسب و کار را به اندازه ای توانمند سازیم که جوانان ما به سمت جذب و استخدام در بازار کار آزاد بروند، دولت ما دیدگاه های مختلفی دارد من می گویم باید بازار بخش خصوصی همپای دولت و حتی بیشتر از دولت در امر اشتغال زایی مشارکت داشته باشد اما متاسفانه تاکنون سهم دولت بسیار بیشتر از بخش خصوصی بوده است ما چاره ای جز بهره وری نداریم.
سئوال - چالش هایی که مجموع مدیریتی استان با آن مواجه است با مشکلات و چالش های کشوری بسیار شبیه است اما با توجه به جمیع جهات بیکاری معضل بزرگی است که کل کشور با آن درگیر است و استان کرمانشاه بسیار بیشتر درگیر این مسئله است، جنابعالی آینده استان را چگونه می بینید و چقدر امیدوار هستید مدیریت ارشد استان بتواند در پیشبرد سیاست های استانی و خواسته های ملی دولت تدبیر و امید موفق شود برآورد شما چگونه است؟
حاتمی - فکر می کنم تا الان کارهای خوبی انجام شده است اما شتاب مان کافی نیست و پاسخ گو نیست و باید همه تلاش کنیم، من حرکت را رو به جلو می بینم اما معتقدم باید شتاب را افزایش دهیم، نشاط، شادابی، تدبیر، هماهنگی، بسترسازی و نظارت و ارزیابی را بیشتر کنیم، بسیار خوش بین هستم و با توجه به تجربه و شناخت بنده با استان با ظرفیت های آن با عزم راسخ بزودی بر مشکلات فائق می آییم.
اگر مشکل بیکاری حل شود کار و اقدامات دولت نیز برای مردم ملموس می شود، ما باید به جنگ مشکلات برویم، باید نخبگان سیاستمداران، اقتصادانان جامعه شناسان، روانشناسان و... و مردم در این راستا مشارکت داده شوند، ما در همین مدت چند ماهه ی اخیر چند سفر خوب از مقامات بلند پایه ی کشوری از جمله از سفر معاون رئیس جمهور و وزراء به استان را شاهد بودیم و باید از این حضور و فرصت ها استفاده کنیم و نباید کوتاهی کنیم، اگر مشکلات را به موقع و خوب به تهران منعکس کنیم، عزمی برای حل مشکلات بوجود می آید، ما باید برای کرمانشاه برنامه ملی داشته باشیم و توانایی هایمان را به مسئولان بلندپایه ی کشور نشان دهیم تا آنها نیز به ما کمک کنند.
خوشبختانه استاندار کرمانشاه ارتباطات خوبی با مقامات بلندپایه ی کشور دارد، که این امر فرصت آفرینی می کند و در پایان باید بگویم مشکلات استان کرمانشاه تنها با برنامه ی عزمی ملی قابل قبول است.
منبع : هفته نامه نقد حال


18/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن