واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هرکس در موضوع بورسیه ها تخلف کرده باشد باید برخورد شود
در جلسه آخر که با سرپرست وزارت علوم آقای نجفی داشتیم؛ خبرنگار یکی از خبرگزاری ها از من پرسید عدد تخلف در بورسیه ها آیا 100 نفر است. بعد از این بعضی ها خبر زدند که سخنگوی کمیسیون اعتراف کرد. من به چه چیزی اعتراف کرده ام. این موضوع شیطنت بعضی از رسانه ها بوده است.
کد خبر: ۴۳۳۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۱ - 09 September 2014
وزیر علوم استیضاح شد، اما پرونده بورسیه ها همچنان خبرساز است. به نحوی که قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس٬ در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت مدعی شده است که«طبق بررسیهای انجام شده مشخص شد که افراد متخلف در پرونده معروف به تخلف 3 هزار دانشجوی بورسیه کمتر از 100 نفر هستند.»
به گزارش «تابناک»؛ همچنین محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکامی کمیته تعیین مصادیق بورسیهها را تشکیل داده است.
در این کمیته، علی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 ، مهدی دواتگری نماینده مجلس شورای اسلامی و از قضات کشور، محمدمهدی سالاریراد استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مسعود کنزی استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاون اسبق دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد غلامی مدیرکل بورس و دانشجویان خارج از کشور سازمان امور دانشجویان، حضور دارند.
در همین زمینه قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با تابناک به ماجرای اظهاراتش در ارتباط با 100 بورسیه متخلف و تشکیل کمیته تعیین مصداق بورسیه ها پرداخته است.
وی در ابتدا پیرامون موضوع 100 تخلف در بورسیه ها گفت؛ تحقیق در مورد تخلف در بورسیه ها وظیفه وزارت علوم است و وظیفه مجلس نیز نظارات است که کشف حقیقت شود و زاویه با واقعیت ایجاد نشود. حرف بنده این بود که ادعای اولیه وزارت علوم خیلی با ان چیزی که فعلا خودشان می گویند متفاوت است. ولی باید دید ادعا در مورد تعداد تخلفات در مرحله نهایی چه عددی خواهد شد.
جعفری ادامه داد؛ در جلسه آخر که با سرپرست وزارت علوم آقای نجفی داشتیم؛ خبرنگار یکی از خبرگزاری ها از من پرسید عدد تخلف در بورسیه ها آیا 100 نفر است. من جواب دادم که خیلی به مراتب از 100 نفر کمتر است. بعد از این بعضی ها خبر زدند که سخنگوی کمیسیون اعتراف کرد. من به چه چیزی اعتراف کرده ام. این موضوع شیطنت بعضی از رسانه ها بوده است.
این نماینده مجلس اضافه کرد، این عدد برابر اظهارات مقامات وزارت علوم در مرحله اول بررسی ها است. اما این که نتیجه نهایی چه باشد باید منتظر باشیم. در واقع من هیچ اظهار نظری در رابطه با تعداد تخلفات ندارم و هر چقدر افراد تخلف کرده باشند، باید با آنها برخورد شود.
یکی از دلایلی که به آمارهای وزارت علوم نمی شود اعتماد کرد؛ این است که هرکدام از مسئولین وزارت علوم یک حرف می زنند. مثلا آقای فرجی دانا می گوید 790 تخلف وجود دارد ، فلان فرد عدد دیگری را مطرح می کند.
وی در ادامه پیرامون تشکیل کمیته بورسیه ها با حکم اقای نجفی گفت؛ وزارت علوم و تحقیقات زیر مجموعه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است. در کمیسیون بحث مفصلی انجام شده است که کمیته حقیقت یابی شکل بگیرد، در انتخاباتی که برگزار شد 5 نفر انتخاب شدند که کارگروه بررسی بورسیه ها در وزارت علوم تشکیل شد.
حالا اگر کسانی دیگر کمیته ای تشکیل داده اند؛ موضوعی است که بنده خبر ندارم. معلوم نیست، که آیا این کمیته که تشکیل شده است ماهیت حقوقی دارد یا خیر؟ نکته مهمتر این که آیا نماینده مجلس می تواند با حکم قوه مجریه به کاری گماشته شود. این موضوع خلاف اصل 57 است.
وی در پایان عنوان داشت؛ به طور کلی در هر رده ای حتما تخلف و خطا چه بخواهید، چه نخواهید، وجود دارد. اما اینکه چرا پرونده بورسیه ها رسانه ای شد موضوع دیگری است. دوستان فکر می کردند، مجلس در مقابل بمب رسانه ای پرونده بورسیه ها از استیضاح کوتاه خواهد آمد.
البته اقای فرجی دانا نیز ناخواسته در این دام افتاد. ایشاان 5 بار به من گفت که من قبول ندارم که همه این سه هزار نفر مشکل دارند؛ همینطور که نمی توانیم بگوییم که همه هم بدون مشکل هستند. در واقع این شعری بود که دوستان ساختند و الان در قافیه اش مانده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]