واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: آسوشیتدپرس گزارش داد: اعراب تمایلی برای شرکت در ائتلاف ضد داعش ندارند بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت:
یک خبرگزاری آمریکایی نوشت که کشورهای عربی که از سیاست خارجی اوباما در قبال جنگ داخلی سوریه سرخورده شدهاند، تمایلی به شرکت در ائتلاف ضد داعش به رهبری واشنگتن ندارند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی با موضوع بی میلی کشورهای عربی برای همکاری با آمریکا علیه داعش نوشت که تشکیل یک ائتلاف گسترده برای مقابله با افراط گرایان اسلام گرای داعش مشروط به غلبه دولت واشنگتن بر بی میلی متحدان آمریکا در خاورمیانه است زیرا این متحدان عمیقا از کاخ سفید سرخورده شده اند و بر این باورند که کاخ سفید در جنگ داخلی سوریه بسیار ساده لوحانه و ضعیف عمل کرده است.
بر این اساس، کشورهای کلیدی عرب های سنی و از جمله عربستان سعودی همواره از آمریکا خواسته اند تا حمایت و پشتیبانی قوی تری از شورشیان میانه روی سوریه در جنگ علیه «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور ارائه کند و نتیجه واکنش دولت آمریکا به این درخواست های کشورهای عربی، تردید در پاسخگویی آنها به درخواست امروزه اوباما برای تشکیل یک جبهه منطقه ای علیه داعش است.
«مصطفی العانی» مدیر بخش امنیت و دفاع مرکز تحقیقاتی حوزه خلیج فارس در ژنو در این باره اعلام کرده است که اعتماد به کیفیت مدیریت اوباما و سیاست خارجی وی به ویژه در منطقه خلیج فارس بسیار پایین است و هیچ کشوری ائتلاف با آمریکا علیه داعش را به آسانی نمی پذیرد.
این بدین معنا نیست که کشورهای سنی در منطقه نهایتا به جنگ آمریکا علیه داعش ملحق نمی شوند و یا اینکه از دید آنها، شبه نظامیان داعش تهدید محسوب نمی شوند بلکه بر اساس اعلام تحلیلگران، این امر به این معناست که آمریکا مجبور خواهد شد تا اقدامات متقاعد کننده و احتمالا فریبنده ای را برای همراه کردن این کشورها در تقابل با داعش عملی کند.
بر اساس این گزارش، متحدان آمریکا در خاورمیانه از جمله کشورهایی هستند که بیشتر از بقیه توسط داعش تهدید می شوند و در حالیکه عناصر داعش در آستانه ورود به اردن و عربستان سعودی هستند، این کشورها نیروهای نظامی خود را برای تقویت امنیت مرزی اشان، بسیج کرده اند.
روز گذشته (دوشنبه) کشورهای عضو اتحادیه عرب برای اتخاذ اقدامات فوری جهت مقابله با داعش در عرصه های سیاسی، دفاعی، امنیتی و قانونی به توافق رسیدند اما هیچ یک از کشورهای عضو این اتحادیه صراتا از اقدام نظامی آمریکا علیه داعش حمایت نکرد.
در این بین، اوباما نیز در حال بررسی چشم انداز اقدام نظامی علیه داعش در سوریهاست و در شرایطی که پروازهای شناسایی و جاسوسی آمریکا بر فراز سوریه پیشتر آغاز شده است اما اوباما تاکید دارد که حمله هوایی به داعش در سوریه قریب الوقوع نیستند و اگر نهایتا مجوز چنین حملاتی نیز صادر شود، این حملات در قالب یک استراتژی گسترده تر منطقه ای عملیاتی خواهند شد؛ استراتژی گسترده ای که با آشفتگی های سیاسی در عراق و سوریه مقابله کند.
ممکن است تمایل واشنگتن برای پذیرفتن یک پروژه طولانی مدت جهت حل و فصل جنگ داخلی سوریه بتواند به حمایت قاطعانه متحدان منطقه ای آمریکا در جنگ این کشور علیه داعش ختم شود.
عربستان سعودی، قطر و ترکیه از جمله مخالفان نظام سوریه محسوب می شوند و از فعال ترین حامیان مخالفان مسلح سوری و هدف آنها برای سرنگونی اسد هستند؛ این سه کشور در طول سه سال گذشته از اوباما و سیاست خارجی آمریکا در قبال سوریه، ممانعت اوباما از تجهیز شورشیان سوریه به تسلیحات مدرن و یا صدور مجوز برای سایر کشورها جهت حمایت از مخالفان نظام سوریه، سرخورده و گاهی اوقات خشمگین شده اند.
درحالیکه آمریکا پیشتر عدم تمایل خود برای اقدام در قبال سوریه و هدایت کمپین علیه نظام دمشق را نشان داده است، سه کشور ترکیه و قطر و عربستان سعودی که اغلب در مخالفان سرخورده اسد حمایت کرده اند، در حال حاضر درباره جدی بودن آمریکا برای اقدام علیه داعش در سوریه دچار تردید شده اند.
ترکیه، اردن و کشورهای حاشیه خلیج فارس کارهای زیادی می توانند علیه داعش عملی کنند که شامل حمایت های مالی، لجستیکی، زمینی، اطلاعاتی، آموزشی و احتمالا کمک به شورشیان سوری از طریق یک کشور ثالث می باشد؛ عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز نیروهای هوایی پیشرفته ای دارند که می توانند در حمله هوایی به داعش شرکت کنند.
تحلیلگران بر این باورند که اردن و عربستان سعودی با قبایل سنی در مرزهای سوریه و عراق ارتباط دارند و می توانند از طریق حمایت های مالی و اساسی از این قبایل، جوامع محلی را از جهادگرایان داعش باز پس گیرند.
ترکیه نیز می تواند مرزهای خود را به منظور مهار عبور شبه نظامیان داعش و تسلیحات آنها به سوریه تقویت کند و مانع قاچاق نفت به خارج از سوریه شود و این در حالیست که نفت مهم ترین منبع درآمد داعش محسوب می شود.
آسوشیتدپرس در انتها با اشاره به سخنرانی برنامه ریزی شده اوباما در روز چهارشنبه هفته جاری به منظور ارائه طرح مقابل با داعش، نوشت که استراتژی آمریکا باید شامل آموزش و حمایت تسلیحاتی از شورشیان میانه روی سوریه و استفاده از این نیروها به عنوان نیروهای زمینی هماهنگ با نیروی هوایی آمریکا علیه داعش باشد. 5252
سه شنبه 18 شهریور 1393 - 15:18:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]