واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خرابکاری صنعتی و رفتارهای نامتوازن غرب تهران - ایرنا - خرابکاری صنعتی که یکی از مهمترین رفتارهای نامتوازن غرب با جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکراتی است، صرفا به یک دلیل می تواند انجام شود و آن هم عجز و ناتوانی قدرت های بزرگ در مقابل توانایی دانشمندان و متخصصان جوان کشورمان است.
این رفتار نامتوازن غرب مسیر دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای را دستخوش خطرات گسترده بی اعتمادی کرده است. خرابکاری های صنعتی در حوزه انرژی هسته ای که این روزها نمایشگاه آن در محل سازمان انرژِی اتمی برگزار شده است نشانه ای است از دلایل حرکت ایران به سمت خودکفایی هسته ای چرا که غرب با چنین تحرکاتی جو بی اعتمادی در کشورمان و حتی در میان سایر کشورهایی که می خواهند به این انرژی مهم دست یابند بوجود آورده است.
در برخی از تجهیزاتی که خرابکاری صورت گرفته است خرابکاری به گونه ای بوده است که امکان انفجار در سایت هها را در پی داشته و به نظر می رسد قدرت ایران در حوزه نظامی آنها را به سمت و سویی دیگر سوق داده اما یک سوال را در اذهان بوجود می آورد و آنهم اینکه؛ اگر متخصصان ایرانی متوجه نمی شدند و چنین انفجاری رخ می داد چگونه از رفتارهای دموکراتیک و حقوق بشری می خواستند سخن بگویند؟
امروزه در دنیای تجارت، تجارت های مختلفی وجود دارد و در ایران نیز تجارت تجهیزات هسته ای هم یکی از آنها است.در تجهیزات هسته ای نیز ما پروتکل هایی داریم که از نظر حقوقی قابل پیگیری است اما اینکه بخواهند تجهیزاتی که باعث تخریب در فعالیت صلح آمیزسازمان انرژی اتمی می شود ارائه دهند نام اش دیگر تجارت نیست و آژانس بین المللی انرژی اتمی بهتر است برای چنین تخلفات گسترده ای چاره ای بیاندیشد.
پیشنهاد ایجاد کنوانسیونی برای مقابله با خرابکاری صنعتی در آژانس که قرار است از سوی جمهوری اسلامی ایران ارائه شود مطمئنا با سنگ اندازی های فراوانی مواجه خواهد شد چرا که اغلب اعضای شورای حکام یا غربی هستند یا همگام با غرب حرکت می کنند. بیشتر خرابکار ها و جاسوس ها از طریق سیستم مجازی وارد می شوند، به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی که چندی پیش ویروس ها ی شعله واستاکس نت را برای تخریب به نیروگاه اتمی بوشهر فرستادند، با اینکه جاسوسی و خرابکاری این دو بسیار شفاف و روشن بود ولی هیچ نهاد بین المللی وارد این میدان نشد تا موضوع یکبار برای همیشه تمام شود.
بررسی جاسوسی و خرابکاری کشورها در فضای مجازی و سطح بین الملل هنوزجا نیفتاده است، باید یک تضمین در این خصوص بین دولت هایی که عضو آژانس هستند صورت گیرد و راهکارهایی اعمال شود تا کشور خرابکار و جاسوس معرفی و مجازات شود.
اگرچه خرابکاری صنعتی مانع مذاکرات هسته ای نخواهد شد اما بسیاری از مسائل را روشن خواهد کرد.ما باید پشت میز مذاکرات متمرکز باشیم و با توجه به خرابکاری هایی که صورت گرفته محکم تر از قبل پای میز مذاکرات حاضر شویم و خود را بیش از پیش تقویت کنیم.
محمدصالح جوکار/ امید هسته ای
اول ** 1521
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]