واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
استراتژی آل سعود، سناریوی جدید
آل سعود، از ترس آنکه داعش خودشان را هدف قرار دهد، خواستار همکاری آمریکا و غرب در مبارزه با این گروه تروریستی شده است؛ بنابراین، استراتژی پیش رو، استراتژی آل سعود خواهد بود که روابط مستحکم و پایداری را با رژیم صهیونیستی پی ریزی کرده است.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه "تشرین"؛ رئیس جمهور آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی خود در حاشیه اجلاس ناتو، در پاسخ به این سوال، خود را به نادانی زد: چه اقداماتی از کشورهایی مانند آل سعود، یمن و اردن، در ائتلاف علیه سازمان تروریستی داعش، مورد انتظار است و این اجلاس، چه الزاماتی را می تواند براین کشورها تعیین نماید؟
در شرایطی که اوباما بر لزوم پیوستن دولت هایی مشخص در منطقه به ائتلافی که منجر به نابودی داعش شود، تاکید می کند و همزمان با حضور وزیر خارجه خود، جان کری در منطقه برای بررسی راههای اجرای این مهم با متحدان غربی و عرب خود که ظاهرا در راستای عمل به قطعنامه ی اخیر شورای امنیت است، از برنامه ی نظامی آمریکا پرده بر می دارد، منظور اوباما از دولت هایی که باید به این ائتلاف بپیوندند، کدام دولت هاست؟ یا به عبارت دیگر، آن متحدانی که در جنگ احتمالی خود علیه سازمان تروریستی داعش، به دنبال آنهاست، چه کسانی میباشند؟
در مناظره انتخابات ریاست جمهوری که میان اوباما و رامنی در سال 2012، انجام شد، صراحتا مشخص گردید که هدف بلند مدت و اصلی، ویرانی سوریه و حمایت از شورشیان است و اعلام شد که دولتهای متحد آمریکا در توطئه علیه سوریه، همان ترکیه، قطر و آل سعود هستند و همه ی کارها، با هماهنگی و همکاری اسرائیل، صورت می گیرد؛ از آنجایی که آل سعود، به زعم کارشناس مسائل عربی در شبکه ده رژیم صهیونیستی، در طول زمان، پای ثابت این ائتلاف بوده اند و آنها و اسرائیل، قوی ترین متحد آمریکایی ها در منطقه به شمار می روند، پس اوباما، به دنبال کدام دولت ها برای پیوستن به ائتلاف خود است؟ استراتژی آمریکا چگونه با استراتژی آل سعود که به دنبال تصویب قطعنامه ای در شورای اتحادیه ی عرب با عنوان "استراتژی مبارزه با داعش" است، تلاقی خواهد یافت؟
هر چند، هدف هردو استراتژی، از این جهت که طی سه سال و نیم گذشته، نتوانسته اند آن را محقق سازند، یکی است... بویژه زمانی که دانستیم، استراتژی آل سعود، به خاطر ترس از آنکه داعش خودشان را هدف قرار دهد، خواستار همکاری آمریکا و غرب در مبارزه با این گروه تروریستی شده است که خود آن را با اموال خویش، تغذیه و حفظ کرده و ترکیه و قطر از آن حمایت کردهاند.
بنابراین، استراتژی پیش رو، استراتژی آل سعود خواهد بود که روابط مستحکم و پایداری را با رژیم صهیونیستی پی ریزی کرده که براساس منابع اطلاعاتی، برپایه ی ایجاد حاشیه ی امنیتی، از طریق تشکیل نیروی عربی مشترک با پشتیبانی هوایی غرب در مبارزه با داعش، به جای حضور نیروهای آمریکایی، استوار است.
با وجود این که آن منابع اطلاعاتی بیم آن دارند که این استراتژی آل سعود، بهانه ای برای دخالت علیه دولت سوریه و تجزیه ی سوریه و عراق باشد، اما سخنان و نقش اوباما در خصوص مبارزه با گروه های تروریستی در اقلیم کردستان که خطر طولانی مدتی را بوجود آورده اند، آن چیزی است که جامعه بین الملل برای نابودی داعش، با آن موافقت کرده است.
سوریه تاکید کرده است که با حمله به این گروه تروریستی و ویران ساختن پایگاههای ان، با تمام توان، موافق است، ولی باید این کار، با همکاری و هماهنگی سوریه و احترام به حق حاکمیت آن صورت گیرد؛ سوریه، به نیابت از جهان، با این گروه تروریستی مبارزه می کند، ولی هرکه قصد دارد با آن مبارزه کند، باید ابتدائی ترین ضروریات مبارزه با آن، اعم از قطع حمایت و ممانعت از سرمایه گذاری و کمک، بویژه از جانب همان دولت هایی که داعیه مبارزه دارند، اجرا شود، تا مقوله استراتژی آل سعود، به عنوان همان سناریوی مورد انتظار، تائید نشود.
انتهای پیام./
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]