واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۳ (۱۸:۴۷ب.ظ)
نجيبزاده: در حوزهي مصرف آب واحدهاي دامپروري جاي نگراني نيست معاون توليدات دامي جهاد کشاورزي لرستان گفت:در حوزهي مصرف آب واحدهاي دامپروري جاي نگراني نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون توليدات دامي جهاد کشاورزي لرستان هم با تأکيد بر ضرورت همفکري و همکاري بيندستگاهي براي موضوعاتي چون مصرف آب اظهار داشت: اگر در بحث توسعه همهي جوانب امر در نظر گرفته شود بيشترين نتيجه به دست خواهد آمد.
ناصر نجيبزاده با اشاره به اينکه در حال حاضر حدوداً 25 تا 28 هزار هکتار سطح اراضي کشت علوفهي استان است گفت: بر اساس سطح زير کشت هر حوزهي آبي که 200 هزار هکتار است، به منظور تناوب کشت و رعايت بافت کشت بايد يکچهارم اراضي آبي به کشت علوفه اختصاص يابد.
وي افزود: بر همين اساس در استان لرستان حداقل سطحي که ميتوانيم به کشت علوفه اختصاص دهيم 40 هزار هکتار در شرايط موجود است که در واقع ميتوانيم بگوييم 15 هزار هکتار ظرفيت خالي براي کشت علوفه داريم.
نجيبزاده گريزي هم به ميزان مصرف مستقيم آب در واحدهاي دامپروري زد و تصريح کرد: کل مصرف آب پروانههاي موافقت اصولي و پروانههاي تأسيسي که تاکنون صادر شده و متقاضي احداث واحد هستند، اعم از مرغداري و گاوداري و... در حدود 240 ليتر در ثانيه است که در مقايسه با ساير مصارف رقم بسيار نازلي است.
معاون توليدات دامي جهاد کشاورزي لرستان عنوان داشت: بنابراين حتي با اضافه شدن 10 هزار رأس دام ديگر هم اتفاق خاصي نخواهد افتاد و يکصد ليتر به رقم قبلي اضافه ميشود؛ اين در حالي است که به دنبال اين افزايش و اين سرمايهگذاري جديد، 100 هزار تن توليد شير خواهيم داشت که در همين رابطه نبايد از ضرورت توسعهي صنايع تبديلي استان هم غافل باشيم.
ناصر نجيبزاده گفت: بنابراين در حوزهي مصرف مستقيم آب در واحدهاي دامپروري با مشکل خاصي مواجه نيستيم و جاي نگراني وجود ندارد.
در ادامه معاون برنامهريزي شرکت آبمنطقهاي لرستان هم در اين جلسه اظهار داشت: جاي خوشحالي است که مسئولان جهاد کشاورزي هم به اين نتيجه رسيدهاند که بايد راهکارهايي براي بهرهبرداري صحيح از آب ارائه کنيم که دچار مشکل نشويم.
حسنرضا حقيآبي با تأکيد بر اين نکته که علاوه بر کاهش ميانگين بارش، در رژيم بارندگي هم مشکلاتي به وجود آمده، گفت: در سالهاي گذشته برف قابل توجهي بر ارتفاعات مينشست که به مرور جذب منابع زيرزميني ما ميشد؛ اين در حالي است که در سالهاي اخير با بروز رگبارها اين برفهاي انباشته به سرعت بيشتري به آب تبديل شده و به صورت روانآب از استان خارج ميشوند.
وي با اشاره به اينکه اگر به ادبيات مشترکي در حوزهي مصرف آب برسيم، نتايج بهتري به دست ميآوريم، افزود: گياهان علوفهاي عموماً گياهان آبدوستي هستند و نياز به مصرف آب زيادي دارند؛ بنابر اين ضروري است با استفاده از الگوهاي کشت ميزان برداشت در سطح را افزايش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]