تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829142162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهبرد مدنظر خاتمی برای اصلاحات


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راهبرد مدنظر خاتمی برای اصلاحات
حال باید دید که اصلاح‌طلبان با ترکیب کردن این راهبرد با کار تشکیلاتی گسترده تا چه حدی خواهند توانست که به اصلاحات سیاسی و اجتماعی در کشور دست یابند و حرکت جمعی را در مسیر منافع ملی به پیش برانند.
آفتاب: سلام نو نوشت: پس از انتخابات سال 88، فضای سیاسی کشور به شدت دوقطبی شده بود و جریان افراطی هم با کاسبی از این فضا تا جایی که توانسته بود عرصه را برای تنفس سیاسی اصلاح‌طلبان بسته بود. از همین رو ماه‌ها پیش از انتخابات ریاست جمهوری، سید محمد خاتمی، اکبر هاشمی رفسنجانی و بسیاری از فعالین سیاسی بر این عقیده بودند که مطالبه اساسی جریان اصلاحات باید نه لزوما ورود به پاستور، بلکه گشودگی نسبی فضای سیاسی کشور باشد. 


دیدگاه غالب در جریان اصلاح‌طلبی این بود که انتخابات 24 خرداد باید به ابزاری برای باز شدن فضای سیاسی کشور تبدیل شود. رئیس دولت اصلاحات هم 9 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری بر این مطالبه و هدف‌گذاری تاکید جدی کرده بود و گفته بود: «در دوران ما هم نقص و عیب بود، در آن دوران توقعاتی ایجاد شد که در جریان اصلاحات نبود و عملی هم نبود، اما طرف مقابل را جری کرد که به همین بهانه با جریان اصلاحات برخورد کنند. یعنی بعضی تندروی ها که طرف مقابل را عصبانی کرد در اتفاقات بعدی اثر گذاشت. الان هم ما می گوییم بیایید فضا را باز کنید؛ ما می خواهیم جریان اصلاحات را نقد کنیم! می خواهیم با آزادی و امنیت دور هم بنشینیم! نه اینکه بگویید در حال توطئه هستند!»


در امتداد همین خط فکری بود که بسیاری از گروه‌های سیاسی خصوصا جوان نیز با شروع پروژه‌های پژوهشی و برگزاری نشست‌های فکری با بازخوانی عملکرد گذشته اصلاحات برنامه‌ای را منطبق با شرایط روز کشور ترسیم و تنظیم کردند. شاید مهم‌ترین بخش از این برنامه جدید تاکید بر روی راهبرد «گفتگو و اقناع جریان‌های سیاسی در عین حفظ هویت اصلاح‌طلبانه» و رد راهبردهایی چون «فشار از پائین و چانه‌زنی از بالا» و «قهر و فشار بر حاکمیت» بود.


در حوزه همین مباحث بود که برخی از صاحب‌نظران و فعالین اصلاح‌طلب نیز در یک گفتگوی بین‌الاذهانی درون جناحی نقدهایی را بر این راهبرد گفتگو و تعامل وارد کردند. این مباحث ادامه یافت و اکنون سید محمد خاتمی هم با دیدگاه خود را در این گفتگو بیان کرده است. حجت‌الاسلام خاتمی روز گذشته گفت: «اصلاح طلبی خود را در درون نظام تعریف می کند و گرچه اهل انتقاد است اما «تعامل» چه با حکومت و چه با جناح های مخالف را نیز مورد توجه قرار می دهد ولی تعامل به معنی توبه و دست برداشتن از هویت خود نیست. اگر احیانا گفته شود که از حق و رای مردم دفاع نشود و اگر ظلمی به مردم، دانشجو، استاد یا هر قشری بشود، سکوت کنید، اگر این پذیرفته شود هویت از بین رفته است.»


مشخصا تاکید رئیس دولت اصلاحات نیز بر راهبرد «تعامل در عین حفظ هویت» است که با دیدگاه غالب در بین فعالین و هواداران اصلاحات نیز منطبق است. چندی پیش 60 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی سایت سلام نو هم از بین راهبردهای مطروحه در اصلاحات همین استراتژی را مناسب شرایط فعلی کشور دانستند.


طبیعی است که این مسیر دشوار، تنها در سایه وحدت و همدلی تمام فعالین این جریان خیرخواه محقق خواهد شد. از همین زاویه نیز رسانه‌های جریان اقتدارگرا هر یک به نحوی سعی دارند که در بین جریان اصلاحات ایجاد اختلاف کنند. این در حالیست که از چند پاره شدن و انشقاق جبهه پایداری در جناح اصولگرا چند سالی بیشتر نمی‌گذرد، اما با هوشیاری فعالین مطرح، تئوریسین‌ها و شاخصین جریان اصلاحات امکان پروژه اختلاف افکنی افراطیون نزدیک به صفر است.


حال باید دید که اصلاح‌طلبان با ترکیب کردن این راهبرد با کار تشکیلاتی گسترده تا چه حدی خواهند توانست که به اصلاحات سیاسی و اجتماعی در کشور دست یابند و حرکت جمعی را در مسیر منافع ملی به پیش برانند.




تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن