تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر در عُمرت دو روز مهلت داده شدى ، يك روز آن را براى ادب خود قرار ده تا از آن بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852472867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظام سلطه چگونه به «تغيير حاكميت» در ايران مي‌انديشد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظام سلطه چگونه به «تغيير حاكميت» در ايران مي‌انديشد
براي پي بردن به چرايي اهميت فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبري و همچنين دريافتن اين نكته كه فرهنگ با حوزه‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي، نظامي و اجتماعي ارتباط تنگاتنگ دارد، بخشي از سخنان معظم‌له در اين باره را بايد مرور كرد.
نویسنده : سعيد پورملائي‌هريس 


«علم و فناوري، اقتصاد و فرهنگ سه عنصر كليدي براي افزايش اقتدار كشور است . . . در ميان سه عنصر كليدي براي افزايش اقتدار كشور، فرهنگ از همه مهم‌تر است زيرا با باورها و عقايد مردم مرتبط است.»
عبارت فوق يكي از مهم‌ترين بخش از سخنان رهبري در ديدار هفته گذشته ايشان با اعضاي خبرگان رهبري بود؛ گزاره‌اي كه شايد يكي از تكراري‌ترين مطالبات رهبري در طول سال‌هاي پس از انقلاب بوده و با يك بررسي ساده مي‌توان دريافت كه ايشان در ديدارهاي ساليانه خود بارها خواسته‌هاي فرهنگ خود را بيان نموده‌اند.
براي پي بردن به چرايي اهميت فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبري و همچنين دريافتن اين نكته كه فرهنگ با حوزه‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي، نظامي و اجتماعي ارتباط تنگاتنگ دارد، بخشي از سخنان معظم‌له در اين باره را بايد مرور كرد.
«به نظر ما مقوله‏ فرهنگ از نظر تأثيرش در آينده‏ يك ملت و يك كشور، با هيچ چيز ديگرى قابل مقايسه نيست»، « استقلال يك ملت فقط با استقلال فرهنگى تأمين مى‏شود»، «بخش عمده‏ فرهنگ، همان عقايد و اخلاقيات يك فرد يا يك جامعه است»، « دستگاه حكومت و دستگاه دولت، نسبت به فرهنگ جامعه- عمدتاً مسئله‏ عقيده و اخلاق - به‏هيچ‏وجه بى‏مسئوليت نيست و نمى‏تواند بى‏تفاوت باشد»، «فرهنگ اسلامى تسليم در مقابل خدا و برآشفتن در مقابل بدي‌ها و كجى‏ها و نابساماني‌هاست»، « فرهنگ انقلاب ما فرهنگ توحيد و عبوديت است»، «‌فرهنگ شامل ادبيات، هنر، علم، عادات و اخلاق جامعه و سنن موجود و شامل خصلت‌هاى ملى است. . . فرهنگ عمومى، فرهنگ در دانشگاه‌ها، فرهنگ در مقطع دبستان و دبيرستان- يعنى حيطه‏ كار آموزش و پرورش- بسيار بسيار مهم است. به اينها اهميت بدهيد.»
عبارت‌هاي ذكر شده به خوبي نشان مي‌دهد رشد و اعتلاي فرهنگ تأثير مستقيمي بر ساير حوزه‌هاي جامعه داشته و يكي از مؤلفه‌هاي اساسي ثبات نظام و استمرار انقلاب اسلامي است.

   عملكرد اصلاح‌طلبان
هر چند مطالبات فرهنگي مقام معظم رهبري در طول ماه‌هاي اخير برجسته‌تر از گذشته بوده اما نمي‌توان اين خواسته‌هاي رهبري را تنها به اين دوره زماني محدود نمود.
با پايان جنگ تحميلي اولويت دشمنان انقلاب اسلامي، جنگ نرم و تهاجم فرهنگي شد اما اين مسئله هيچ‌گاه باعث نشد كه دولت‌هاي پس از جنگ نسبت به اين موضوع اهتمام جدي از خود به نمايش بگذارند. دولت‌هاي بعد از جنگ هر كدام با غفلت از اين حوزه، توان خود را در مسير ديگري قرار دادند. دولت آقاي هاشمي، توسعه اقتصادي و دولت آقاي خاتمي، توسعه سياسي و دولت احمدي‌نژاد عدالت اجتماعي را دستور كار اصلي خود قرار دادند و در شرايط فعلي هم سياست خارجي و آن هم نه به صورت كلان بلكه منحصر در مواجهه با گروه 1+5 و رفع تحريم‌ها اولويت قرار گرفته است.  اوج غفلت از فرهنگ را مي‌توان در دولت اصلاحات جست‌وجو كرد به صورتي كه طي اين مدت هشت ساله تلاش شد تا از طريق رسانه‌ها و سخنراني‌هاي متعدد افكار و انديشه‌هاي مردم به سمت سكولاريسم و ليبراليسم سوق داده شده و بخشي از مردم نسبت به حاكميت رويگردان شوند، كاهش مشاركت مردم در صندوق‌هاي رأي در اين دوره هم شاهد مثال مناسبي مي‌تواند باشد.
تسامح و تساهل در حوزه فرهنگ و ساختارشكني و حمله به مباني ديني دو خصوصيت بارز مطبوعات وابسته به جريان اصلاحات بود و تا آنجايي پيش رفت كه رهبري در سخنراني‌هاي متعددي هشدارهاي فراواني در اين رابطه دادند و از «شبيخون فرهنگي در پوشش مطبوعات» سخن گفتند: «ما با يك تهاجم و جنگ حقيقي و سازمان‌يافته مواجه هستيم. . . كساني كه نسبت به مسائل فرهنگي حساسيت داشته باشند، متوجه تهاجم فرهنگي خواهند شد و نشانه‌هاي بارز و بي‌شماري را در اين زمينه مشاهده خواهند كرد.»

   مطالبات مكرر 12 ماه اخير
البته در طول 12ماه اخير خواسته‌هاي فرهنگي رهبري رويكردي پررنگ‌تر و انتقادي‌تر از گذشته به خود گرفته است، به صورتي كه بارها از مسئولان فرهنگي دولت درخواست نموده تا نگاه ويژه‌اي به اين مقوله داشته باشند.
ايشان در نام‌گذاري سال 1393 از موضوع فرهنگ در كنار مسائل اقتصاد ياد كردند و حتي فرهنگ را مهم‌تر از اقتصاد دانستند. در اولين سخنراني عمومي خود در سال جديد و در حرم رضوي به طور مفصل به كاستي‌هاي فرهنگي و وظايف نهادهاي رسمي كشور پرداختند: «فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است. چرا؟ چون فرهنگ، به معناي هوايي است كه ما تنفس مي‌كنيم،. . . فرهنگ يك كشور مثل هواست، اگر درست باشد، آثاري دارد. الان درباره‌ توليد داخلي حرف مي‌زديم، اگر بخواهيم مصرف توليدات داخلي به معناي واقعي كلمه تحقق پيدا كند، بايد فرهنگ [مصرف] توليد داخلي در ذهن مردم جا بيفتد،... فرهنگ يعني باورهاي مردم، ايمان مردم، عادات مردم، آن چيزهايي كه مردم در زندگي روزمره با آن سر و كار دائمي دارند. . . فرهنگ اين است، اين پس خيلي اهميت دارد.»
رهبري در ادامه از آزادي‌‌هاي بي‌‌ضابطه و ولنگاري فرهنگي گلايه نموده و مي‌فرمايند: «اگر چنانچه كساني هستند در كشور كه براي تيشه به ريشه‌ ايمان جوانان زدن دارند تلاش مي‌كنند، نمي‌شود اين را تماشا كرد به‌ عنوان اينكه اين آزادي است. همچنان كه اگر هروئين و بقيه‌ مواد مسموم‌‌كننده بدن و بدبخت‌‌كننده‌ خانواده‌‌ها را كسي بخواهد بين اين ‌و آن توزيع كند، نمي‌شود بي‌تفاوت نشست.»
 
  تغيير باورها؛ اساس جنگ نرم نظام سلطه
همانطور كه اشاره شد اهميت مقوله فرهنگ دلايل مختلفي مي‌تواند داشته باشد اما يكي از مهم‌ترين آن را مي‌توان در راهبردي كه نظام سلطه براي مقابله با كشورمان ترسيم كرده جست‌وجو نمود؛ آنجايي كه يكي از مهم‌ترين مباني «جنگ نرم» غرب در مواجهه با ايران « تغيير باورهاي اعتقادي، فرهنگي و سياسي جامعه» ارزيابي شده است.
به عبارت بهتر، اهداف جنگ نرم در مقابله با جمهوري اسلامي ايران را مي‌توان در چهار مشخصه بيان كرد:
1- تغيير در باورها و اعتقادات
مهم‌ترين مؤلفه جنگ نرم، تغيير در باورهاي مردم مي‌باشد، چراكه لازمه تغييرات بنيادي مسير هر جامعه‌اي به تغيير در باورهاي آن جامعه بستگي دارد.
2- تغيير در افكار و انديشه
هدف مهم ديگر جنگ نرم، تغيير افكار و انديشه مردم بوده كه تنها به وسيله دگرگوني در باورها و اعتقاد جامعه ايجاد مي‌شود.
3- تغيير رفتار
اما تغيير رفتار هر جامعه‌اي متكي بر تغيير در اعتقادات و باورها و تفكر و انديشه مردم آن جامعه است چراكه بدون تغيير در اعتقادات و باورهاي جامعه نمي‌توان رفتارهاي آنان را تغيير داد.
4- تغيير ساختار حكومت
البته مهم‌ترين هدف جنگ نرم، تغيير حاكميت سياسي كشور هدف است و هدفي كه لازمه آن تحقق سه شرط قبل بوده و از سوي ديگر نيازمند رويگرداني مردم از كارگزاران و مسئولان است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن