واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نقشه راهي براي موفقيت دولت
نویسنده : دكتر يدالله جواني
همه معتقدين به نظام اسلامي و دلسوزان واقعي كشور كه عاقلانه ميانديشند، موفقيت هر دولت و از جمله دولت دكتر حسن روحاني را موفقيت نظام و كشور دانسته و بر اين اساس، در حد توان به دولت كمك ميكنند. بديهي است كه اگر از سوي اين افراد، نقدي هم بر دولت نسبت به سياستها و عملكردها وارد شود، نيتها و انگيزهها اصلاح اشتباهات و حل مشكلات جامعه و كشور است. كساني كه عدم موفقيت دولت براي حل مشكلات كشور و مردم را با انگيزهها و اهداف سياسي به انتظار نشسته باشند، به طور قطع فاقد نگاه جامع نسبت به مسائل انقلاب، نظام، كشور و مردم هستند.
در جمهوري اسلامي دولت مستقر به معناي قوه مجريه را، تا زمان داشتن مشروعيت ناشي از تأييدات و حمايتهاي مقام معظم رهبري، بايد مورد حمايت و پشتيباني قرار داد. رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در همين راستا در ديدار اعضاي مجلس خبرگان رهبري در تاريخ 13/6/93 فرمودند: «حمايت و كمك به دولت و دستگاههاي اجرايي و عملياتي را همه بايستي وظيفه خودمان بدانيم كه انشاءالله انجام بگيرد.»
از منظر مقام معظم رهبري، وظيفه همه كمك به دولت است، لكن اين حمايت و كمك كردنها به دولت يا قوه ديگر، هيچ منافاتي با نقد و ايراد گرفتن به بعضي از سياستها يا عملكردهاي آنها ندارد. معظمله در ديدار مذكور در همين راستا ميفرمايند: «يكي از نقاط مهم اين است كه از مسئولان هم، همه بايد حمايت كنند. حمايت منافات ندارد با اينكه شما يك ايرادي هم به فلان مسئول، يا دولت، يا قوه قضائيه، يا مجلس داشته باشيد اما حمايت بايد به هر حال انجام بگيرد.»
بررسي سيره عملي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي طي 25 سال گذشته، نشان ميدهد كه معظمله بيش از هر كس ديگري از دولتها با گرايشهاي مختلف حمايت و پشتيباني به عمل آورده تا در انجام وظايفشان موفق شوند. يكي از شيوههاي حمايتي رهبر بزرگوار انقلاب اسلامي، ترسيم نقشه راه براي هر دولت مستقر، با توجه به اقتضائات زمان، نيازهاي كشور و شرايط دولت است. معمولاً چنين اقدامي از سوي معظمله، در ديدار اعضاي هيئت دولت در هفته دولت در هر سال صورت ميپذيرد. بنابراين رئيسجمهور و اعضاي هيئت دولت و تمامي دستگاهها و سازمانهاي دولتي، فرمايشات رهبر انقلاب اسلامي را در چنين ديدارهايي بايد با نگاه راهبردي مورد توجه قرار داده و به عنوان يك نقشه راه براي موفقيت خود، بر مبناي آن عمل كنند.
خطاي راهبردي خواهد بود اگر دولتيها به اين نوع سخنان در جمع خود، به ديده پند و اندرز يا نصيحت و حتي توصيه بنگرند. سخنان رهبري در جمع مسئولان نظام، عالمانه و حكيمانه و بر مبناي كار كارشناسي و برآوردهاي راهبردي است. نبايد فراموش كنيم كه مقام معظم رهبري قبل از عهدهدار شدن مقام ولايت، دو دوره عهدهدار مقام رياست جمهوري بودند و پس از آن نيز، ربع قرن از دوران رهبري ايشان با رويكرد مديريت جهادي ميگذرد. ايشان از هر كس ديگري نسبت به امور در تمامي زمينهها آگاهتر بوده و به طور قطع، آنچه را ميگويند بهترينها خواهد بود. افزون بر اين، بهره بردن معظمله از نقطهنظرات صاحبنظران و كارشناسان در هر حوزهاي را هم بايد مورد توجه جدي قرار داد.
بر اساس آنچه گفته شد، اعتقاد بر اين است كه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در هفته دولت در سال جاري، نقشه راهي را براي دولت آقاي روحاني ترسيم كردند كه تنها راه موفقيت اين دولت حركت بر اساس اين نقشه است. هر چند در بسياري از رسانهها و نوشتهها پس از اين ديدار، از سخنان مقام معظم رهبري خطاب به دولت با عنوان «توصيهها» ياده شد، لكن به نظر ميرسد عنوان «نقشه راه» جامعتر و به واقع نزديكتر است. نقشهاي كه بسيار دقيق بوده و عمل بر اساس آن نتيجهبخش است. عاقلانه نيست كه به دستورات و نسخه يك پزشك ماهر براي بيماري كه از درد رنج ميبرد، عنوان «توصيه» گذاشته شود و بعد هم اين «توصيه»، به گونهاي تفسير و معنا گردد كه مثلاً فرد توصيه شونده داراي اختياري براي عمل يا رد توصيه بوده، هرچند عمل به توصيه بهتر است. در چنين وضعيتي بايد گفت، اين بيمار اگر ميخواهد از درد و رنج رهايي يابد، بايد بر اساس دستور و نسخه پزشك عمل نمايد. در واقع نسخه پزشك نقشه راه بيمار براي رسيدن به سلامت است. با همين نگاه بايد گفت، نقشه راه ترسيم شده براي دولت يازدهم در ديدار مقام معظم رهبري از سوي معظمله، نقشه راه موفقيت دولت است.
در نقشه راه ترسيم شده از سوي مقام معظم رهبري براي موفقيت دولت در حل مشكلات كشور و مردم، 15 دستور وجود دارد كه عبارتند از:
1- كار و فعاليت و خدمت مستمر به مردم و پرهيز از حاشيهسازيها.
2- حفظ انسجام دروني و شنيده شدن يك صدا از دولت.
3- پرهيز از دوقطبي كردن جامعه با شعارها و دعواهاي سياسي.
4- اسير جناحبنديها نشدن دولت و اعضاي آن، مسئله فتنه و فتنهگران از مسائل مهم و خطوط قرمز است.
5- رعايت سعه صدر و آرامش در قبال انتقادهاي منصفانه، پاسخ به انتقادها هم بايد منطقي و با خونسردي داده شود.
6- رعايت انصاف از اقدامات و سياستهاي دولتهاي گذشته.
7- موضعگيري صريح و قاطع در قبال مسائل منطقهاي و بينالمللي.
8- تأكيد بر ادامه پرشتاب رشد علمي و حمايت از شركتهاي دانشبنيان.
9- پشتيباني از طرح نظام سلامت و ادامه حمايت از آن.
10- لزوم تكيه بر توان و ظرفيتهاي داخلي و حمايت از توليد. بسته سياستهاي اقتصادي بايد با سياستهاي اقتصاد مقاومتي منطبق باشد.
11- مساعدت ويژه به بخش كشاورزي، صنايع بخش كشاورزي، يكي از بخشهاي راهبردي است.
12- توجه ويژه به بخش معدن و ارزش افزوده و اشتغالزايي اين بخش.
13- سختگيري بيشتر و اعمال قدرت دولت در خصوص واردات كالاهاي غيرضروري و تجملي.
14- صرفهجويي در آب كشاورزي از طريق شيوههاي نوين آبياري.
15- توجه جدي براي تكميل مسكن مهر، اكنون چند ميليون نفر چشم انتظار تكميل مسكن مهر هستند.
اميد آنكه دولت آقاي روحاني با عمل بر مبناي اين نقشه راه، بتواند مشكلات كشور و مردم را حل كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]