واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رویترز مغلوب شد؛ اکثریت مردم اسکاتلند استقلال می خواهند
باوجود مقاومت شدید امپراطوری رسانه ای انگلیس در برابر خواسته مردم اسکاتلند و تلاش آنها برای منحرف ساختن اذهان عمومی، جدیدترین نظرسنجی نشان داد که اکثریت مردم، خواستار استقلال و رهایی از سلطه انگلیس هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مقاومت شدید امپراطوری رسانه ای انگلیس در برابر خواسته مردم اسکاتلند و تلاش آنها برای منحرف ساختن اذهان عمومی که همچنان نیز ادامه دارد، نتیجه عکس داد و بر سماجت اسکاتلندی ها افزود، تا جاییکه امروز نخستین سد سازمان رسانه ای انگلیس شکست و رویترز ناچار به انتشار خبری تلخ برای ملکه و پادشاه بریتانیا شد.
رویترز امروز گزارش داد؛ بر اساس جدیدترین نظرسنجی ها، اکثریت مردم اسکاتلند خواستار استقلال و رهایی از سلطه انگلیس هستند.
نتایج نظرسنجی موسسه "یوگو" که به سفارش" ساندی تایمز"، نشریه ای که چندان به رعایت دستورالعمل های سلطنتی پایبند نیست، انجام شد، نشان می دهد حداقل 51 درصد مردم اسکاتلند به جدایی از انگلیس رای خواهند داد.
اهمیت این رقم در این است که در نخستین روز آغاز تبلیغات برای همه پرسی، تنها 22 درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی خواستار استثلال بودند، اما روز به روز با جدی تر شدن موضوع استقلال و امیدوارتر شدن مردم، به تعداد استقلال طلبان افزوده می شود و به احتمال زیاد تا روز همه پرسی 20 درصد دیگر به این رقم افزوده خواهد شد.
همه پرسی قرار است در روز روز ۱۸ سپتامبر برگزار شود و طبق آن، اسکاتلندی ها برای استقلال کشور خود، رای آری یا نه خواهند داد.
یکی از عمده ترین دلایل انگلیس برای مخالفت با استقلال اسکاتلند این است که اغلب ذخایر نفت و گاز بریتانیا، در آب های شمال اسکاتلند قرار دارد.
بیش از 300 سال است که اسکاتلند تحت سلطه انگلیس است و هر جنبش استقلال طلبانه ای سرکوب شده است.
اما از سال 2011 که دولت انگلیس مجبور شد به کشورهای تحت سلطه پادشاهی خود، اجازه تاسیس پارلمان بدهد، منتخبان اسکاتلندی به سرعت برای اعلام همه پرسی جهت استقلال تلاش کردند و حزب ملی اسکاتلند که با هدف اصلی استقلال اسکاتلند در انتخابات شرکت کرده بود، موفق شد مشروعیت لازم برای برگزاری این همهپرسی را بدست آورد.
با این وجود و با فشارهای دولت انگلیس، تعداد رای دهندگان به شدت محدود شده و فقط کسانی حق رای دارند که ساکن اسکاتلند باشند و نزدیک به یک میلیون اسکاتلندی ساکن شهرهای دیگر بریتانیا حق شرکت در انتخابات را ندارند.
* بریتانیای متحد، یا سلطه لندن؟
«پادشاهی متحده» (UK) مجموعه ای از سرزمین های واقع جزیره های بریتانیایی در شمال غربی قاره اروپا است. این کشور شامل انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است که تحت این نام در مجامع بین المللی شناخته می شود.
ساختار قدرت سیاسی در این پادشاهی به این صورت است: کشورها فوق الذکر تحت سلطنت ملکه (یا پادشاه انگستان) هستند، مجلس های عوام و اعیان بریتانیا محل تصمیم گیری های سیاسی هستند، و نخست وزیر با رای نمایندگان منتخب از سراسر کشور تعیین می شود.
در مه 1997 همزمان با نخست وزیری تونی بلر (۱۹۹۴ – ۲۰۰۷) لایحه تمرکززدایی با امضای نخست وزیر بریتانیا نهایی شد و به دنبال آن کشور اسکاتلند اجازه تاسیس پارلمان را دریافت کرد.
به دنبال ارائه این حق به اسکاتلند، این امتیاز در سال 1998 به ولز هم ارائه شد.
حزب ملی اسکاتلند با ارجاع به همین لایحه تمرکززدایی همه پرسی استقلال اسکاتلند را مطرح کرد و توانست آن را به مرحله اجرایی شدن برساند. البته با این شرط که حتی در صورت رای مثبت مردم به استقلال نیز، این کشور همچنان تحت قیومت ملکه باقی بماند!
ذخایر نفتی اسکاتلند
آبهای این کشور، به طور عمده در دریای شمال، منبع بزرگترین ذخایر نفت و گاز در بین کشورهای اروپایی به شمار می رود و همین امر، یکی از علل اصلی مخالفت انگلیس با استقلال اسکاتلند است.
اما دولت اسکاتلند، به رهبری الکس سالموند، اتحاد 307 ساله بریتانیا را «پاسخگوی هدف اولیه» این کشور نمی داند و اسکاتلند مستقل «با ثروت فراوان نفتی را یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان» می خواند.
سالموند از این همه پرسی به عنوان فرصتی یاد می کند که اسکاتلند «سرنوشت خود را در دست گیرد و از سلطه پارلمان لندن نشین بریتانیا» رها می کند.
یک شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]