تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843631020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيا روسيه در برابر «دشمنان» از سلاح هسته‌اي استفاده مي‌كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيا روسيه در برابر «دشمنان» از سلاح هسته‌اي استفاده مي‌كند؟
از موارد مهمی که در دکترین نظامی 2010 روسیه آمده است، تاکید بر حق روسیه در استفاده از تسلیحات هسته ای در زمانی که مورد تهدید قرار گرفته و نیز گسترش ناتو بسوی شرق است که به‌منزله تهدیدی برای امنیت ملی روسیه تلقی شده است.
نویسنده : دکتر سیدرضا میرطاهر 
جوان‌آنلاين: روسیه در واکنش به تهدیدات جدید نظامی نسبت به امنیت خود دکترین نظامی اش را تغییر خواهد کرد.در این راستا یک مقام روسی با انتقاد از برخورد غرب با روسیه در جریان بحران اوکراین، از تغییر در دکترین نظامی کشورش خبر داده است. میخائیل پوپوف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه گفته است رویکرد کشورهای عضو پیمان ناتو به تحولات اوکراین باعث شده است دولت روسیه در صدد بازنگری در "دکترین نظامی" خود برآید.

محور دکترین جدید محور دکترین نظامی جدید روسیه اتکای بیشتر به تسلیحات تولید داخل است. پوپوف در این زمینه اظهار داشت که "واقعیات نشان می‌دهدکه به ثبات دوستی برخی شرکای غربی‌مان نمی‌توان اطمینان کرد و به این دلیل هم شرایط سیاسی بسیار سنگینی ایجاد شده است." وی افزود که "زیرساخت‌های نظامی کشورهای عضو ناتو از جمله از طریق پذیرش اعضای جدید" به مرزهای روسیه نزدیک می‌شود. وی این سازمان را متهم کرد که به تنش موجود بین روسیه و غرب دامن می‌زند. پوپوف در عین حال تاکید کرد، این موضوع که زیرساخت های نظامی کشورهای عضو ناتو به تدریج و از طریق سیاست گسترش ناتو به سمت شرق، به مرزهای روسیه نزدیک و نزدیکتر می شود، همچنان یکی از تهدیدات خارجی بالقوه برای فدراسیون روسیه محسوب می شود. پاپوف تاکید کرد: سند تکمیل شده مربوط به دکترین نظامی این کشور تا آخر سال جاری ارائه خواهد شد. کارشناسان نظامی بعید نمی‌دانند که در دکترین جدید برای اولین بار آمریکا و پیمان ناتو بعنوان دشمنان بالقوه روسیه اعلام شوند. پاپوف از طرحهای استقرار سامانه موشکی آمریکا در اروپا و نیز اوضاع کنونی در اوکراین به عنوان دیگر تهدیداتی نام برد که در حال حاضر امنیت روسیه را در معرض خطر قرار داده است. وی یادآور شد که وضعیت کنونی بوجود آمده در کشور همسایه یعنی اوکراین هم که مرحله دیگری از بروز «انقلاب‌های رنگین» در نزدیکی مرزهای روسیه است، بطور قطع از عوامل خارجی تاثیرگذار بر دکترین نظامی روسیه خواهد بود. آخرین دکترین نظامی روسیه، 4 سال قبل، یعنی در سال 2010 بازبینی شده و به تصویب رسید. این مقام روس تاکید کرد که یک گروه کاری ویژه در شورای امنیت ملی روسیه تشکیل شده تا نحوه تجدید نظر در دکترین نظامی را بررسی کند.
خودکفایی تسلیحاتی با توجه به اینکه دکترین نظامی به نوع تجهیزات و تسلیحات مورد استفاده شاخه‌های مختلف نیروهای مسلح و نحوه به کارگیری و نقش این نیروها در جنگ اشاره دارد، معاون شورای امنیت ملی روسیه اظهار داشت که "تنها درصورت استقلال فنی روسیه در زمینه تولید جنگ افزارهای استراتژیک و غیراستراتژیک و سایر تجهیزات نظامی امکان کاربرد موثر تسلیحات وجود دارد." به گفته وی، تقویت صنایع نظامی روسیه همراه با "از بین بردن وابستگی به واردات ماشین‌آلات، مواد و فن‌آوری تولید اسلحه" از اقداماتی است که در چارچوب دکترین نظامی جدید دنبال خواهد شد. روسیه در حال حاضر برنامه‌ای تسلیحاتی به ارزش ۶۴۰ میلیارد دلار را در دست اجرا دارد به نحوی که تا سال ۲۰۲۰، هفتاد درصد از تسلیحات مورد استفاده ارتش روسیه ساخت داخل باشد. تحریم‌های اقتصادی غرب عمدتا بخش دفاعی روسیه را هدف قرار داده و تصمیم اوکراین به توقف صدور تجهیزات نظامی و ابزار دو منظوره به روسیه هم از دلایل تصمیم در زمینه دنبال کردن سیاست جایگزینی واردات در بخش صنایع نظامی بوده است. در ماه ژوئن سال جاری و همزمان با شدت گرفتن بحران اوکراین، وزرات دفاع روسیه اعلام کرد که در نظر دارد تا پنج سال دیگر، تجهیزات نظامی روسی را جایگزین ۹۵ درصد از تجهیزاتی کند که از اوکراین وارد می‌شود.

آيا روسيه در برابر «دشمنان» از سلاح هسته‌اي استفاده مي‌كند؟


کنش های خصمانه اظهارات این مقام روسی در کاهش وابستگی به واردات نظامی از دیگر کشورها از جمله اوکراین و نیز از برخی کشورهای غربی مانند فرانسه در حالی انتشار می‌یابد که چندی قبل اوکراین تحریم تسلیحاتی علیه روسیه وضع کرد. در این زمینه پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین در 26 خرداد 1393 هرگونه همکاری های فنی و نظامی کشورش با روسیه را ممنوع اعلام کرد. منع همکاری نظامی و دفاعی بر 79 شرکت دفاعی اوکراین و 859 شرکت دفاعی روسیه تاثیر گذار خواهد بود. پیش از این نیز الکساندر تورچینوف رئیس جمهور موقت اوکراین، حکمی مربوط به توقف همکاری‌های نظامی با روسیه در زمینه ساخت و تدارک تسلیحات به روسیه امضاء کرده بود. اما وی همچنان اجازه داده بود که اوکراین در تولید محصولات دارای کاربرد دوگانه همچون موتور بالگرد که می تواند برای بالگردهای نظامی مورد استفاده قرار گیرد با روسیه همکاری کند. به عقیده کارشناسان، توقف همکاری نظامی اوکراین با روسیه به کارخانه ها و شرکت های فعال در زمینه نظامی در اوکراین آسیب خواهد رساند. در واکنش به این تصمیم کی‌یف، دمیتری راگوزین معاون امور دفاعی نخست وزیر روسیه یادآور شد که این مساله برای مقامات مسکو غیرمنتظره نبود و پیش از این طرحی برای جایگزین پیدا کردن محصولات نظامی که بر اساس قراردادهای قبلی توسط اوکراین تولید می شود به مجتمع صنایع نظامی روسیه ارائه شده است. این در حالی است که در راستای گسترش تحریم ها علیه روسیه ، دولت فرانسه نیز در 12 شهریور1393 اعلام کرد به دلیل تحولات اخیر اوکراین نمی تواند ناوهای بالگرد بر میسترال را به روسیه تحویل دهد. قرارداد خرید دو ناو هلیکوپتربر میسترال در سال 2011 به ارزش 2/1 میلیارد یورو به امضای طرفین رسیده بود. قرار بود نخستین ناو میسترال در پایان سال جاری میلادی وارد ناوگان دریایی روسیه شود. دولت آمریکا نیز از این اقدام فرانسه ابراز خشنودی کرد. اقدام فرانسه در حالی انجام می شود که موضوع ناوهای میسترال در چارچوب تحریم های اخیر اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه جای نمی گیرد، زیرا این تحریم ها شامل قراردادهایی که پیش از بحران اوکراین به امضا رسیده باشد، نمی شود. این مساله مسلما برای صنایع نظامی فرانسه و نیز شمار عظیم بیکاران این کشور خبر خوبی محسوب نمی شود.
نظرات تحلیلگران دکترین کنونی نظامی روسیه در سال 2010 تصویب شد. از دیدگاه کارشناسان و تحلیلگران روسی، از آن زمان تا کنون موقعیت نظامی- سیاسی در جهان عوض شده و تهدیدات خارجی جدیدی علیه روسیه مطرح شده است. یکی از این تهدیدات، نزدیک شدن تأسیسات نظامی ناتو به مرز های روسیه و گسترش این پیمان به سوی شرق بوده است. به گفته روسها، این اواخر هر روز بیشتر شاهد آن هستیم که آمریکا و ناتو تلاش می‌کنند قدرت تهاجمی راهبردی خود را افزایش دهند، که این مساله در درجه اول از طریق ادامه توسعه سامانه جهان شمول سپر موشکی و طرح ریزی تسلیحات ما فوق صوت و راهکار های جدید استفاده از پرسنل و نیرو هاصورت می پذیرد. به گفته روسها، برای روسیه تهدیدات نظامی با توجه به رویدادهای موسوم به "بهار عربی" و درگیری های مسلحانه در سوریه و موقعیت بحرانی در اوکراین و پیرامون آن بروز کرده اند. این چالش ها گویای آن هستند که دکترین کنونی نظامی روسیه نیازمند به روز رسانی است. اژدر کورتوف، محقق انستیتوی پژوهش های راهبردی روسیه در توضیح این مساله اظهار داشته که دکترین نظامی روسیه بیش از حد صلح دوستانه بود و اکنون ضرورت بازبینی آن بوجود آمده است. به گفته وی، روسیه اکنون با تهدیدات مستقیم ناشی از کاربرد نیروی نظامی روبرو است و این امر باید در اسناد بنیادین (مانند دکترین نظامی ) منعکس شود. آناتولی تسیگانوک دستیار دانشکده سیاست جهانی دانشگاه دولتی مسکو نیز در این باره تاکید کرد که خطر فزاینده نسبت به امنیت روسیه از سوی ناتو بیش از همه باید در سند جدید بازتاب یابد. به گفته وی، قبلاً در دکترین نظامی روسیه بصورت مبهمی گفته شده بود که ناتو دشمن روسیه است و نامی از آن پیمان برده نشده بود. اکنون ضرورت دارد تا صریحاً اعلام شود که ناتو امنیت روسیه را تهدید می کند. ناتو در حال حاضر قصد دارد برای تشدید فشار به روسیه پنج پایگاه نظامی در اروپا تاسیس کند. دکترین تازه باید این مساله را در نظر گرفته و شامل واکنش‌ها و اهداف روسیه باشد. از دیدگاه ایگور ماروزوف از مقامات سابق سرویس اطلاعات خارجی روسیه و عضو کمیته امور بین‌المللی پارلمان، مسکو باید در برابر تهدیدات فزاینده از سوی ناتو، مناسبات خود را از جمله در زمینه نظامی با کشور های بریکس و شرکای خود در آمریکای لاتین و همه کشور هایی که بیم تجاوز آمریکا را دارند تحکیم کند. بعلاوه وی بر این عقیده است که در دکترین جدید نظامی روسیه باید تهدید ناشی از حملات بسیار دقیق در عرصه جهانی با استفاده از تسلیحات جدید در نظر گرفته شود که آمریکا و ناتو از این سیستمهای تسلیحاتی برخوردار هستند. گفتنی است دکترین کنونی نظامی روسیه هدف‌ها و وظایف نیرو های مسلح روسیه در جنگ های بزرگ، مناقشات مسلحانه محلی و عملیات صلح بانی را تعیین می کند. از جمله در این سند حق وارد آوردن ضربه هسته ای متقابل از طرف روسیه در صورت هجوم گسترده نظامی به قلمرو روسیه مشخص شده است.
جمع بندی مقامات ارشد روسیه در شرایطی از ضرورت بازبینی دکترین نظامی این کشور سخن می گویند که آخرین دکترین نظامی روسیه با توجه به تهدیدات نظامی جدید در جهان، احتمال بروز مناقشات نظامی با تکیه بر قدرت هسته ای روسیه و امکان استفاده از آن برای مقابله با متجاوزان تکمیل شده بود. "نیکلا پاتروشف" دبیر شورای امنیت روسیه در توضیح علت تغییر مداوم در دکترین نظامی روسیه چنین اظهار داشته که "در جهان تهدیدات نظامی جدیدی پدیدار شده که روسیه در برابر آنها به طور کامل بیمه نشده است، بنابراین نیاز به تجدید نظر در این سند، امری ضروری بود". از موارد مهمی که در دکترین نظامی 2010 روسیه آمده است و در اوضاع و احوال کنونی حالت کاربردی یافته، تاکید بر حق روسیه در استفاده از تسلیحات هسته ای در زمانی که مورد تهدید قرار گرفته و نیز گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بسوی شرق است که به‌منزله تهدیدی برای امنیت ملی روسیه تلقی شده است. همچنین طرح های آمریکا برای ایجاد سامانه های ضد موشکی در اروپا به مثابه خطری برای امنیت ملی روسیه قلمداد شده است. درعین حال در دکترین نظامی 2010 بر این مساله تاکید شده است که مهم ترین وظیفه روسیه جلوگیری و قدرت بازدارندگی در مقابل بروز هر نوع مناقشه نظامی است. همچنین در این سند آمده است که روسیه استفاده از نیروهای نظامی به منظور پاسخگویی به اقدامات تجاوزکارانه در قبال خود یا متحدان خویش و همچنین با هدف حفظ یا احیای صلح بر اساس تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد و سایر ساختارهای امنیت بین المللی را قانونی می داند. بر اساس دکترین نظامی 2010، روسیه به عنوان یک قدرت هسته ای در جهان این امکان را دارد که برای مقابله با دشمنان بالقوه خویش و ممانعت از اقدامات متجاوزانه آنها، از قدرت بازدارندگی هسته ای خویش استفاده کند.
در واقع در این سند، امکان استفاده از سلاح های هسته ای با توجه به اوضاع و مقاصد دشمنان احتمالی مورد توجه قرار گرفته و در شرایطی که امنیت ملی روسیه در معرض خطر قرار داشته باشد، وارد کردن حملات هسته ای به طرف متجاوز، از جمله حملات پیشگیرانه غیرممکن دانسته نشده است. به نظر می رسد که سخنان اخیر ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه که در سخنانی برای نخستین بار صحبت از توانمندی هسته ای روسیه برای مقابله با تهدیدات غرب بمیان آورد، در این راستا قابل تحلیل است. از سوی دیگر نباید فراموش کرد که روسیه طبق دکترین نظامی خود حق استفاده از نیروهای نظامی برای دفاع از خود و متحدانش را مشروع دانسته است.در واقع دکترین نظامی جدید، شالوده نظری لازم برای اقدامات آتی روسیه در صحنه اروپا را فراهم خواهد کرد. در عین حال با تدوین دکترین جدید باید انتظار داشت که تغییرات قابل توجهی در عرصه صنایع نظامی روسیه و سیاستهای تسلیحاتی این کشور رخ دهد تا میزان وابستگی نیروهای مسلح این کشور به تجهیزات و تسلیحاتی که تا قبل از این به نحوی از خارج روسیه تامین می شدند بشدت کاهش یافته یا قطع شود.


منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن