واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۵۴ق.ظ)
خراسان: اينجا خراسان رضوي است، آقاي رئيس جمهور!
به گزارش خبرگزاري موج، خراسان نوشت: کاروان تدبير و اميد سرانجام امروز وارد استان خراسان رضوي مي شود. سفر استاني دولت به اين استان در شرايطي صورت مي گيرد که اهالي خراسان رضوي از عموم مردم تا نخبگان منتظر نتايج اين سفر و مصوبات آن هستند. دولت در اين سفر قدم به استاني مي گذارد که از چند جهت داراي اهميت استراتژيک است. خراسان رضوي، به عنوان حلقه نگين ارزشمند مشهد الرضا (ع)، از يک سو پذيراي سالانه بيش از 20 ميليون زائر داخلي و خارجي، از سوي ديگر داراي جايگاه فرهنگي و معنوي برجسته به دليل وجود حرم مطهر رضوي (ع)، آرامگاه حکيم فرزانه توس فردوسي و وجود مراکز فرهنگي و علمي مهم از جمله حوزه هاي علميه، دانشگاه ها و ميراث تاريخي فراوان و از ابعاد ديگر پذيراي فعاليت بخش هاي مهمي از واحدهاي صنعتي، معدني، کشاورزي، خدماتي و موقعيت مکاني مهم در دسترسي به بازارهاي آسياي ميانه است. خراسان رضوي پذيراي بيشترين گردشگر خارجي (زائران حرم مطهر امام رضا (ع)) است و از اين نظر جايگاهي فراتر از ساير شهرهاي کشور دارد. با اين حال، وضعيت اين شهر که به حق پايتخت معنوي ايران و شهري فراملي و مورد توجه چند صد ميليون شيعه در سرتاسر دنياست، در شان اين جايگاه نيست. با گذشت سال ها از طرح موضوع ضرورت تخصيص بودجه اي مستقل تحت عنوان بودجه زيارت و رديف مستقل بودجه براي تامين خدمات زيربنايي جهت ارائه به چند ده ميليون زائر، در عمل مشهد حتي بعضا به اندازه ساکنان و مجاوران از اعتبارات لازم عمراني، بهداشتي و فرهنگي برخوردار نبوده است.
بدون ترديد نمي توان و نبايد از عملکرد مثبت مسئولان شهري و استاني در دوره هاي گذشته چشم پوشيد و پيشرفت نسبتا محسوس خراسان رضوي و مشهد را به ويژه در زمينه زيرساخت هاي شهري ناديده گرفت اما بحث بر سر اين است که آيا مي توان وجود بيش از يک ميليون حاشيه نشين، موج گسترده بيکاري و خطر قاچاق و اعتياد در اين استان مرزي را ناديده گرفت؟ آيا گذار دولتمردان به کوچه هاي تنگ و تاريک بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوي مي افتد تا عمق کم کاري و عقب ماندگي در بهسازي بافت فرسوده را درک کنند؟ آيا دولتمردان با کودکان ديروز و جوانان امروز که سال هاي سال است صداي خودروهاي عمراني که در اطراف حرم مشغول بهسازي بافت فرسوده هستند را مي شنوند و اما هنوز با بخش هاي بهسازي نشده فراواني رو به رو مي باشند، هم کلام خواهند شد؟ آيا رئيس جمهور در مسير حضور در حرم مطهر رضوي، برج هاي مرتفع و ساختمان هايي که هيچ سنخيت فرهنگي و معماري با حريم پيراموني حرم ندارند را مشاهده خواهند کرد؟ آيا رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سري به مراکز اقامتي اطراف حرم مطهر رضوي خواهد زد تا خلاء جدي واحدهاي اسکان ارزان قيمت را به چشم ببيند؟ آيا وزير راه و شهرسازي از ارتفاعات مشهد که جولانگاه زمين خواران شده است بازديد مي کند؟ آيا وزير صنعت از واحدهاي صنعتي رو به تعطيلي در استان خبري خواهد گرفت؟ آيا گذار وزراي کشور و راه و شهرسازي به حاشيه شهر مشهد خواهد افتاد تا بيداد فقر، تبعيض و آسيب هاي اجتماعي را از نزديک ببينند؟ آيا وزير نيرو و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از وضعيت رو به بحران آب و نفس به شماره افتاده سفره هاي زيرزميني آب استان که وضعيت مشابه درياچه اروميه دارند خبري خواهند گرفت و ... .
بيش از هر چيز بايد اين نگاه در دولتمردان تدبير و اميد تقويت شود و به باور عيني برسد که استان پذيراي ميليون ها زائر و گردشگر را بايد فراتر از ساير استان ها ديد و اين تفاوت نگاه که کاملا عادلانه نيز هست بايد در تفاوت بودجه استان با ديگر استان ها ديده شود. واقعيت اين است که دولت بايد هزينه هاي ناشي از حضور ميليوني زائران در استان و مشهد را متقبل شود و کمبودهاي زيرساختي استان در اين بخش را جبران کند. اين نه فقط عين تدبير که اداي ديني کوچک به ساحت مقدس علي بن موسي الرضا (ع) و پاسداشت مردمي است که بيش از يک قرن، پاسبان حريم رضوي، سنگربان مرزهاي شرقي و اعتلا بخش به هويت ايراني و اسلامي اين سرزمين بوده اند، خراسان بزرگي که بزرگ ايران زمين است و بزرگان را بايد در حد شان و منزلتشان قدر دانست و البته مردم استان به اين قدرداني دولت تدبير، اميدوارند.
نويسنده: مهدي حسن زاده
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]