واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ (۱۵:۱ب.ظ)
صداقت، تعهد، خون سالمتر؛ ويژگي هاي برتر اهداکنندگان زن مدير عامل سازمان انتقال خون ايران در نشست هم انديشي سمن هاي بانوان براي ترويج فرهنگ اهداي خون، بانوان را داراي صداقت و تعهد بيشتر در مصاحبه هاي اهداي خون دانست و گفت: خون بانوان آلودگي کمتري نسبت به جامعه دارد و زنان بيشترين مصرف کنندگان خون هستند، اما؛ اکنون تنها 5 درصد اهدا کنندگان ايران را زنان تشکيل مي دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نشست هم انديشي و کارگاه ترويج فرهنگ اهداي خون بانوان با همکاري سمن هاي مرتبط چهارشنبه، دوازدهم شهريور ماه 1393، برگزار شد. در اين نشست دکتر علي اکبر پورفتح اله، مدير عامل سازمان انتقال خون و جمعي از مديران اين سازمان شرکت داشتند و زمينه همکاري سمن ها با سازمان انتقال خون براي ترويج فرهنگ اهداي خون بررسي شد.
مدير عامل سازمان انتقال خون در اين نشست ضمن عرض خير مقدم به نمايندگان سمن هاي بانوان، اين سازمان هاي مردم نهاد را داراي فرهنگ مشابهي با اهدا کنندگان خون دانست و گفت: اهداي خون کارکردهاي آشکاري دارد که عبارتند از: نجات جان انسان ها، توسعه اعمال جراحي، افزايش اميد به زندگي و طول عمر، سلامت مادران و کاهش مرگ و مير آنان در حين زايمان و... اما کارکردهاي پنهاني نيز دارد که شامل ترويج فرهنگ وفاداري و تعهد به جامعه، خود مراقبتي و وفاداري به خانواده و رعايت بهداشت جنسي و ممانعت از مداخلات تهاجمي به بدن و کارکردهاي ايثارگرانه و مسوولانه در لايه هاي مختلف اجتماعي است.
وي ترويج فرهنگ اهداي خون را بيش از سازمان انتقال خون، کار تخصصي سازمان هاي مردم نهاد دانست و افزود: اين کار نياز به نگاه مردم شناسي و جامعه شناسي دارد چنانکه کشورهاي پيشرفته نيز از سازمان هاي مردم نهاد براي جذب اهدا کننده و ترويج فرهنگ اهداي خون کمک مي گيرند.
دکتر پورفتح اله الگوي ايثارگري و داوطلبانه بودن را در سازمان هاي مردم نهاد و اهدا کنندگان خون مشابه دانست و گفت: تعهد خود خوانده و بدون چشمداشت و وفاداري و مسووليت نسبت به اجتماع از ويژگي مشترک هر دو اين جمعيت ها است و کارکرد هاي پنهاني اين نهادها را با ميلياردها بودجه نمي توان به دست آورد؛ زيرا پاداش معنوي و ساخت جامعه اي بهتر، موتور محرکه اين سمن ها است.
وي همچنين دليل گرايش انتقال خون به اهداي خون بانوان را سلامت بيشتر خون اين بخش از جامعه دانست و افزود: زنان رفتارهاي پر خطر کمتري دارند، نسبت به سلامت دريافت کنندگان خون وسواس و تعهد بيشتري دارند و در مورد سؤالات پزشک اهداي خون صادقانه تر جواب مي دهند و تحقيقات نشان مي دهد ميزان آلودگي ويروس اچ. آي. وي در خون زنان نسبت به مردان بسيار پايين تر است.
همچنين خون اهدايي، جان مادران زيادي را در حين زايمان نجات مي دهد و به اين لحاظ يکي از مهمترين مصرف کنندگان خون خانم ها هستند در حالي که تنها 5 درصد از اهداي خون جامعه را بر عهده گرفته اند و شايسته است که زنان نيز براي نجات جان مادران همدلي بيشتري نشان دهند و به جمع اهدا کنندگان بپيوندند.
وي افزود: اگر زنان وارد چرخه اهداي خون شوند سلامتي خون و جامعه بيشتر تضمين مي شود. در ادامه اين کارگاه دکتر سيما ذوالفقاري معاون فني و فناوري هاي نوين سازمان، دکتر سيد اردشير تراب جهرمي و دکتر بابک يکتاپرست در مورد شرايط اهداي خون و مباحث مرتبط با آن آموزش هاي لازم را ارائه دادند و نمايندگان سازمان هاي مردم نهاد پيشنهادها و سؤالات خود را مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]