واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت؛
تخریب اعتماد مردم به چه قیمتی؟!/ با انتشار مطالب غیرعلمی، مرگ را بین مردم توزیع نکنیم
از جمله وظایف حاکمیتی و گریزناپذیر دولتها، ایجاد ساز و کاری دقیق و قابل کنترل برای تامين سلامت مردم و كاهش بروز بیماریها ست.
به گزارش علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران و به نقل از وبدا؛ کمتر کسی است که نداند، عمده دلایل افزایش آمار بیماریهای غیرواگیر همچون بیماری های قلبی و عروقی که نوعاً با «سبک زندگی» افراد ارتباط مستقیم دارد، تغذیه نامناسب و کم تحرکی است. کم تحرکی را می توان با فرهنگ سازی و آموزش، تا حدودی جبران کرد اما ناامنی غذایی صرف نظر ازفرهنگ سازی و آموزش نیازمند کنترل و نظارت های مستمر بر تولید کنندگان مواد غذایی است. دولتها موظفند با همه ابزار و طرق ممکن، بیماری های ناشی از مصرف کالاهای آسیب رسان به سلامت را از بین ببرند یا لااقل کم کنند.
برای تحقق این مهم، فرهنگ سازی و آموزش دو پیش نیاز اساسی است اما روندی تدریجی دارد و با اقدام ضربتی نمی توان فرهنگ مردم را تغییر داد اما برخورد با «رفتارهای سوداگرانه»که آگاهانه و صرفا برای کسب سود بیشتر، سلامت مردم را مورد هدف قرار می دهند باید با نهایت قدرت، جدیت و فوریت انجام پذیرد، درغیر اینصورت مردم به دولت و حاکمیت بی اعتماد میشوند و سلامت افراد جامعه، قربانی منفعتطلبیهای ناسالم کارخانهدارها، واردکنندهها و عده ای که برای ثروتمندشدن عجله دارند و می خواهند یک شبه ره صد ساله را بپیمایند، می شود حتی به قیمت جان دیگران!
فراموش نکنیم هرگونه مسامحه با این گروهها، بزرگترین سرمایه حاکمیت یعنی«اعتماد» را نابود میکند. اکنون که مردم و حاکمیت به یک باور جدی نسبت به عملکرد وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت مردم رسیده اند، چه منافعی باعث می شود تاعده ای سودجو، این طرف و آن طرف دوره بیفتند تا دروغها و حرفهای غیرعلمی خود را به کرسی بنشانند، خود بحثی روشن است.
از بین رفتن سودهای کلان به دلیل عدم اقبال مردم به مصرف محصولات پرچرب کسانی را رنج خواهد داد که در سایه عرضه این نوع تولیدات مضر، میلیاردها پول به جیب زده اند.
اما این که برخی رسانه های مکتوب و عمدتا با خط مشی اقتصادی با انتشار ویژه نامه هایی در قالب رپرتاژ آگهی سعی دارند ذائقه مردم را به مصرف لبنیات پرچرب هدایت کنند، و برای ادعاهای غیرمستند و غیرعلمی این تولید کنندگان دل می سوزانند، تریبون خود را پیوسته در اختیار آنها قرار می دهند، جای بسی شگفتی دارد.
دوستان گاهی فراموش می کنند که ادعاهای افراد حقیقی و حقوقی در صورتی که به آرامش و اعتماد مردم آسیب بزند، مصداق تشویش اذهان عمومی است. این درست که رسانه ها با تولید برخی برنامه های مشارکتی ناگزیر و برحسب سلیقه حامی خود حتی ماست را هم سیاه اعلام می کنند، اما جایی که سلامت مردم تهدید می شود، نمی توان ساده از کنار مسئله رد شد و صرف نظر از توهین به شعور و درک مردم، که به این واقعیت دست یافته اند که مصرف کمتر چربی، تضمینی برای سلامتی آنهاست، با انتشار مطالب غیرعلمی، مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را بین مردم در اثر مصرف محصولات غذایی پر چرب "حال چه پالم باشد چه غیر پالم "توزیع کنند. رسالت اصلی وزارت بهداشت پیشگیری از بروز بیماری ها، و رسالت اصلی رسانه ها نیز آموزش صحیح، علمی و هدایت افکار عمومی است که اگر این دو در یک مسیر حرکت کنند، سلامت مردم را ارتقاء خواهند داد.
دکتر زارع نژاد/ مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]