واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آزادی پس از ۳۰ سال حبس، و یک افتضاح قضایی +تصاویر
در آمریکا دو برادر ناتنی پس از تحمل سه دهه حبس به جرم تعرض و قتل، در پی آزمایش دی انای، بیگناه اعلام و از زندانی در ایالت کارولینای شمالی آزاد شده اند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، دادگاهی در این ایالت پس از بررسی ادله تازهای که بر اساس آزمایش دی انای به دست آمده حکم برائت این دو مرد سیاه پوست که دچار نوعی عقب ماندگی ذهنی هستند را صادر کرده است. هنری مک کولوم و لئون براون در سال ۱۹۸۳ میلادی به ترتیب ۱۹ و ۱۵ ساله بودند که در شهر کوچک "رد اسپرینگ" واقع در نواحی روستایی جنوب کارولینای شمالی، بازداشت شدند.
هنری مک کولوم
لئون براون آقای مک کولوم هم اکنون ۵۰ ساله و لئون براون ۴۶ ساله است. اتهام آنها تجاوز جنسی و قتل سابرینا بوئی، دختر ۱۱ ساله ساکن رد اسپرینگ بود. به گفته پلیس، مقتول را پس از تجاوز، خفه کرده و جسدش را در مزرعهای انداخته بودند. پلیس در آن زمان مدرک محکمی علیه دو متهم به دست نیاورده بود ولی آنها پس از چند ساعت بازجویی فشرده به تجاوز و قتل اعتراف کرده بودند. دو متهم خیلی سریع اعتراف خود را پس گرفتند. آنها گفتند چنان در جریان بازجویی تحت فشار قرار گرفته و تهدید شده بودند که سندی که پلیس جلویشان گذاشته بود را فورا امضا کردند، به این خیال که با این کار آزاد خواهند شد. در نهایت، دادگاه دو متهم را مجرم شناخت و هر دو را به اعدام محکوم کرد. شکایتهای متعاقب این دو برادر بعدها باعث شد که حکم اعدام لئون براون به حبس ابد تقلیل یابد ولی حکم اعدام هنری مک کولوم به قوت خود باقی ماند. پس از گذشت ۳۰ سال، سرانجام تحقیقات مستقل و آزمایش دی انای انگشت اتهام تجاوز و قتل دختر نوجوان را به سوی فرد دیگری نشانه گرفته است که سابقه تجاوز و قتل داشته و دی انای وی در صحنه جرم شناسایی شده است. در پی این کشف و خودداری دادستان محلی از تلاش برای جلوگیری از آزادی دو زندانی، قاضی دادگاه استیناف روز سه شنبه، دستور آزادی فوری هنری مک کولوم و لئون براون را صادر کرد.
گفتنی است عمر فناوری آزمایش دی ان ای، در غرب و بویژه آمریکا به عنوان پیشرو دستاوردهای علمی به چند دهه برمی گردد. از سویی در آمریکا تبعیض علیه سیاهان و مسلمانان این کشور در شکل های مختلفی پیگیری و اجرا می شود تا هم آنها را عقب مانده نگه دارند و هم جامعه ای عقب مانده نشان دهند و برهکاری را به آنها نسبت دهند. مثلاً از جمعیت این کشور تنها 13 درصد سیاهپوست هستند، اما 40 درصد زندانیان در آمریکا سیاهپوست هستند. برخی میگویند شاید این افراد مجرم هستند، اما اینگونه نیست. این یک روش نژادپرستانه است. 115
۱۲/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]