واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ (۱۲:۳۰ب.ظ)
ضرورت رعايت نکات بهداشتي توسط زائرين براي پيشگيري از ابتلا به کرونا دکتر گويا گفت: احتمال ابتلاي زائران ايراني به ويروس ابولا بسيار بعيد است.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با اشاره به اين که بحث بيماري هاي منتقله در ايام حج هميشه با توصيه ها و هشدارهايي همراه بوده است، گفت: از دو دهه پيش حجاج ملزم به تزريق واکسن چهار ظرفيتي مننژيت براي ورود به عربستان شده اند ضمن اين که در جريان شيوع آنفلوآنزا مجددا حجاج ملزم به رعايت نکات بهداشتي قبل از سفر به حج و بعد از آن بودند.
به گفته دکتر محمد مهدي گويا عفونت ويروسي کرونا از حدود يک سال و نيم گذشته در منطقه خاورميانه و عمدتا در عربستان سعودي و امارات شيوع پيدا کرد، ولي؛ خوشبختانه موارد بيماري در هفته هاي اخير به حداقل رسيده است.
وي در ادامه تأکيد کرد: اما از آنجايي که ايام حج شرايط ويژه خود را دارد و با توجه به تعداد بسيار زياد حجاج در شهرهاي مکه، مدينه و جده، شرايط و امکانات بهداشتي در حد قابل انتظار نيست در نتيجه احتمال ابتلا به اين بيماري را نمي توان دور از انتظار دانست.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت همچنين اظهار کرد: به همين دليل توصيه مي شود زائران نکات بهداشتي بخصوص شستشوي دست و رعايت آداب تنفسي هنگام عطسه و سرفه را در نظر داشته باشند و به توصيه هاي مأمورين بهداشتي در ايام حج توجه کنند.
دکتر گويا خاطرنشان کرد: هر چند وضعيت اين بيماري در ايام حج هنوز قابل پيش بيني نيست، ولي؛ تلاش مي شود با وجود تيم تخصصي ويژه اي که براي پيشگيري از کرونا ويروس تدارک ديده شده، مرتبا در مورد آن به مردم اطلاع رساني شود.
وي در ادامه با بيان اين که عده اي از مردم جزو گروه هاي پرخطر براي ابتلا به کرونا ويروس هستند، گفت: وزارت بهداشت توصيه کرده که اگر اين گروه ها توسط هيأت پزشکي حج قبل از عزيمت مورد معاينه گرفتند و تشخيص بر اين بود که امسال از سفر به عربستان خودداري کنند، به اين توصيه عمل کرده و بدانند هر تصميمي که مسوولان بهداشتي اتخاذ مي کنند، براي حفظ هرچه بيشتر سلامت آنها است.
دکتر گويا تأکيد کرد: کرونا ويروس براي برخي اقشار مردم بخصوص بيماران تنفسي مزمن و بيماران قلبي، مبتلايان به اختلالات کليوي و کبدي خطرناک بوده و جان آنها را تهديد مي کند.
وي در مورد ويروس ابولا نيز توضيح داد: اين ويروس در حال حاضر فقط در برخي مناطق غربي آفريقا مشاهده شده است، اما؛ احتمال اين که فرد مبتلا به اين عفونت شود و علائم بيماري او (ساکنان غرب آفريقا) بعد از عزيمت به عربستان ظاهر گردد، وجود دارد. هر چند احتمال انتقال ويروس ابولا عمدتا از طريق خون و ترشحات بدني آلوده بوده و امکان انتقال آن از طريق تنفس ناچيز است.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت با اشاره به اين که به هر حال اين امکان را بايد مورد ملاحظه قرار داد، بيان داشت: هنوز در مورد بيماري ابولا و امکان ابتلا به آن در ايام حج تصميم گيري به عمل نيامده، ولي؛ قرار است هفته آينده مسوولان بهداشتي کشورهاي مختلف طي نشستي در عربستان سعودي در اين مورد تصميم گيري کنند.
دکتر گويا ادامه داد: تا به حال هيچ کس در عربستان به ابولا مبتلا نشده و بعيد به نظر مي رسد در شرايط موجود اين بيماري در ايام حج در اين کشور منجر به يک مشکل بهداشتي عمده شود. ولي به هر حال همه جوانب امر در مورد ويروس ابولا دقيقا مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي در پايان تأکيد کرد: ويروس ابولا از آن جهت اهميت دارد که هنوز هيچ واکسن و دارويي براي پيشگيري و درمان آن در دسترس نبوده و تنها راه پيشگيري از اين ويروس رعايت نکات بهداشتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]