محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830882655
ما و کلیسای ارتدوکس روس/ایران و واقعیت اورو آسیایی روسیه
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ما و کلیسای ارتدوکس روس/ایران و واقعیت اورو آسیایی روسیه وبلاگ > مسجدجامعی، محمد - آنچه در اینجا می خوانید، متن سخنرانی اینجانب در نهمین نشست دینی «مرکز گفتگوی ادیان» و «کلیسای ارتدوکس روسیه» است. این کنفرانس تحت عنوان «نقد و بررسی هشت دور گفتگوی دینی مسلمانان و مسیحیان ارتدوکس در طول 17 سال گذشته» در تاریخ 3و4 شهریور 1393 در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در ابتدا لازم مي دانم از برگزار کنند گان محترم صميمانه تشکر کنم و به شرکت کنندگان عزيز و ميهمانان ارجمند خوش آمد بگويم. در شرايط بحراني و بلکه بسيار بحراني جهاني و منطقه اي کنوني به چنين نشست هايي به شدت نياز داريم و اينکه براي حل بحران هاي موجود و يا لااقل کاهش شدت آن، با يکديگر همفکري و همکاري کنيم. بخشي از دلائل بوجود آمدن شرايط دشوار کنوني عدم مشورت هاي جدي در بين کساني است که ديدگاه ها و مصالح مشترکي دارند. بسيار اميدوارم اين کنفرانس بتواند زمينه هاي واقعي چنين همکاري هايي را فراهم آورد. در اينجا مي کوشم بر اساس مطالعاعت، ارتباط ها و نيز تجربيات متعدد و فراواني که داشته ام موضوع«فرصت ها، چالش ها و راه کارهاي ارتقاء همکاري ها» را به اختصار مورد بررسي قرار دهم.
1- در اواسط 1991به عنوان سفير کشورم به واتيکان اعزام شدم. چند ماهي پس از پايان اشغال کويت و در آستانه فروپاشي بلوک شرق و تجزيه اتحاد جماهير شوروي. جريان اخير پي آمدهاي فراواني در صحنه اروپا و به ويژه در روابط بين کليساهاي مختلف و خصوصاً دو کليساهاي مختلف بزرگ کاتوليک و ارتدوکس داشت.
توضيح حتي بسيار کوتاهِ تحولات بين دو کليساي کاتوليک و ارتدوکس در اين دوران به طول مي انجامد. نکته قابل تأمل براي اينجانب دريافت منطق فکري و رفتاري کليساي ارتدوکس بود که در آن زمان در موقعيتي بحراني، انفعالي و دفاعي قرار داشت. براي کشف اين منطق مي بايست مقالات آنان را مي خواندم و به سخنان شان، اعم از روحاني و غير روحاني، با دقت و همدلي گوش فرا مي دادم. چه درآنجا که به تاريخ و فرهنگ و عقائد و تاريخ معاصر شان و تجربه سخت شان با رژيم هاي کمونيستي باز مي گشت، و چه در آنجا که به مواضع و گلايه هايشان از کليساي کاتوليک و رسانه ها و نشرياتشان راجع مي شد.
اين نخستين برخورد جدي نگارنده بود با واقعيت کليساي ارتدوکس. کليسايي که در سال هاي نخست دهه نود کمتر گوشي در اروپا آماده بود که سخنانش را بشنود. موج انتقاد از کمونيسم آنچنان فراگير و نيرومند بود که در قلمرو بلوک شرق آن زمان هيچ نقطه مثبتي ديده نمي شد و کليساي ارتدوکس هم به مثابه بخشي از نظام حاکم سوسياليستي نگريسته مي شد و اينکه در خدمت منافع و تحکيم موقعيت او بوده است. واقعيت اين است که اين گونه نگرش و اين گونه تبليغات جهان مسلمان را هم تحت تأثير قرار داده بود و جنگ بالکان و بوسني هم آن را تشديد مي کرد.
2-واقعيت بدان گونه نبود که تصوير مي شد. احتمالاً ايران سريع تر از ساير کشورهاي مسلمان اين نکته را دريافت و کوشيد سياست بازتر و فعالتري در قبال کليساهاي اروتدوکس در پيش گيرد. در اوج جنگ بوسني ملاقات هاي متعددي بين سفير ما در سارايوو و پاتريارک فقيد کليساي ارتدوکس صرب، پاوله، انجام شد. در کنار اين ابتکارات ملاقات هايي هم بين مقامات سياسي و مذهبي ما و اسقف زاگرب، کاردينال کوهاريچ و نيز اسقف سارايوو که به تازگي به مقام کاردينالي رسيده بود، پوليچ، صورت گرفت.
مهم در اين ميان آن بود که ايران به فراست دريافت که براي حل مسئله بوسني و يا لااقل کاهش تشنج مي بايد از ابزارهاي ديني استفاده کند و ثانيآً دريافت که کليساي ارتدوکس را در اين ميان سهمي اساسي است و نبايد تحت تأثير تبليغات مورد غفلت قرار گيرد. به اين ترتيب ايران در مورد برقراري ارتباط با کليساي ارتدوکس صرب نه تنها در بين ممالک اسلامي که در مجموع پيشگام بود. تا آنجا که به ياد مي آورم کشورهاي بزرگ غربي، و به ويژه امريکايي ها و انگليس ها، مدتي بعد کوشيدند با کليساي صرب رابطه برقرار کنند.
کم و بيش در همين ايام بود که ايران به اهميت کليساي ارتدوکس روس پي برد. به عنوان بزرگترين کليساي ارتدوکس و به مثابه پشتوانه فرهنگي و تاريخ و هويتي ملت روس و نيز به عنوان واقعيتي که مي تواند به گسترش و تعميق رابطه دو جانبه کمک کند و در صحنه داخلي مي تواند رابطه مناسبتري بين اقليت مسلمان روس و جامعه و حکومت روسيه ايجاد نمايد. به ويژه در آن ايام که مشکلاتي در منطقه قفقاز و قفقاز شمالي وجود داشت، مشکلاتي که به شکلي فراينده افزايش مي يافت و متراکم مي گرديد.
اينجانب در پاييز 1993 سفري به مسکو داشتم و با پاتربارک فقيد روسيه، الکسي دوم، ديدار کردم و از نزديک با بخش هاي مختلف ديني و آموزشي اين کليسا آشنا شدم. متعاقب همين ارتباط بود که نماينده کليساي روس در ايران، عاليجناب کشيش زرکش اف که هم اکنون ارتقاء مقام يافته است، تعيين شد. همچنانکه گفتگوهاي دو جانبه ديني آغاز گرديد که خوشبختانه همچنان ادامه دارد.
عليرغم آنکه ايران گفتگوهاي فراواني با کليساهاي مختلف داشته و دارد ولي گفتگويش با کليساي روس يکي از منظم ترين و نهادينه شده ترين ها است. اين نشان دهنده مفيد بودن آن و نيز عزم طرفين براي ادامه اين ارتباط ها است.
حال سوال اين است که آيا اين رابطه مي تواند فعال تر و سازنده تر شود؟ و چه راه کارهايي براي آن متصور است.
3-روسيه واقعيتي است اورو آسيايي. اين واقعيت عليرغم فراز و نشيب هاي تاريخي پيوسته وجود داشته و در آينده هم وجود خواهد داشت. چه در زمان تزارها و چه در دوران حکومت سوسياليستي و چه پس از آن.
مشکل کنوني غرب و روسيه تا حدودي به دليل همين واقعيت تاريخي و هويتي است. آنها خواهان روسيه اي اروپايي هستند و نه اورو آسيايي. روسيه اي که با معيارهاي اروپايي سياست گذاري و سياست پردازي کند. و روسيه مي خواهد روسيه باشد و روسيه بماند. از اين ديدگاه موضع اين کشور هم راستاي موضع همه کسان و همه کشورهايي است که خواهان زندگي بر اساس فرهنگ و هويت خويش اند.
به جز اين روسيه از معدود کشورهايي است که در برابر سلطه همه جانبه غرب مي ايستد به راه خود مي رود. نمونه بارز آن سياست خاورميانه اي روسيه پس از تحولات بهار عربي است. نکته ديگر اينکه ويژگي اورو آسيايي اين کشور و نگاه به آسيايش موجب تقويت وزن آسيا در روابط بين الملل خواهد شد. بدون شک همکاري نزديک تر روسيه و ممالک آسيايي و نيز چين و هند اين وزنه را سنگين تر خواهد ساخت و اين به نفع ما و همه آسيائيان و خود روسيه است.
در اينجا نمي توان به تمامي نکاتي که به واقعيت اورو آسيايي روسيه مربوط مي شود اشاره کرد و نتايج مترتب بر آن را باز شمرد. اجمالاً مي توان گفت که اين همه به نفع ما و ساير کشورهاي مستقلي است که مايلند با تکيه بر خود و فرهنگ و قابليت هاي خود زندگي کنند. مهم در اينجا اين است که کليساي روس به طور مستقيم و غير مستقيم پشتوانه بزرگ اين واقعيت است. کليساهاي ارتودوکس و منجمله کليساي روس به مراتب شرقي تر از دو کليساي کاتوليک و پروتستان است، اين ويژگي ذاتي اين کليسا است.
4-نبايد فراموش کرد که روسيه وسيع ترين کشور جهان است و در خود اقوام و اديان و فرهنگ هاي مختلفي را جاي داده است. مطمئناً کليساي روس جايگاه خاص خود را دارد اما اين نبايد موجب به حاشيه راندن اديان و فرهنگ هاي ديگر شود. اسلام و فرهنگ اسلامي نيز بخشي از واقعيت و بلکه بخشي از هويت روسيه است. همچنانکه ويژگي اورو آسيايي او تا مقدار قابل توجهي مرهون اسلام و ميراث اسلامي او است.
از اين گذشته اگر روسيه بخواهد در صحنه بين المللي سياست مستقل و بدور از سلطه غربي را در پيش گيرد مي بايد متحدان و يا لااقل همفکراني داشته باشد. مطمئناً در بين کشورهاي مسلمان کشورهاي فراواني هستند که مي توانند و مي خواهند در کنار او قرار گيرند و اين در صورتي ممکن است که اقليت مسلمان اين کشور جايگاه و پايگاهي متناسب با شأن خود داشته باشند.
از اين ديدگاه پرداختن به اقوام و اديان ديگر و منجمله اسلام يک ضرورت است. اگر چه پرداختن به اين مهم به مقامات دولتي و حکومتي مربوط مي شود، اما کليساي ارتدوکس مي تواند نقشي سازنده و تسهيل کننده داشته باشد. مطمئناً همکاري ايران و اين کليسا مي تواند براي اين کليسا مغتنم و بلکه بسيار مغتنم باشد.
همچنانکه اين همکاري مي تواند در چاره سازي براي تعديل انديشه تکفيري و گروه هاي افراطي موجود در روسيه موثر واقع شود. بخشي از دلائل گسترش انديشه تکفيري عدم عمق معلومات ديني است. بدون شک ايران به لحاظ غناي فکر ديني و فلسفي و عرفاني يکي از بهترين کشورها براي جبران اين کاستي ها است.
5-مشکل مي توان در يک مقاله کوتاه تمامي موارد قابل همکاري را بر شمرد. مطمئناً همکاري هاي علمي و آکادميک يکي از مهم ترين ها است. هم اکنون تعداد فراواني از متون ديني غربي، اعم از آنکه توسط مقامات مذهبي نوشته شده باشد و يا توسط اساتيد غير مذهبي، به زبان فارسي ترجمه شده است. حال آنکه به ندرت مي توان ترجمه متون ارتدوکسي اي که توسط خود ارتدوکس ها تدوين شده باشد، سراغ گرفت. اين سخن در مورد تحقيقات مسيحي هم صحيح است. کتابها و رساله هاي فراواني درباره تاريخ و فرهنگ و اعتقادات دو کليساي پروتستان و کاتوليک نوشته شده، اما نمونه هاي ارتدوکسي آن بسيار نادر است.
نمونه ديگر مسئله حضور و تداوم حضور مسيحيان خاور ميانه اي است که عمدتاً ارتدوکس هستند. اينان بخشي از تاريخ و فرهنگ اين منطقه اند وخصوصاً در سامان دادن ادب و فرهنگ جامعه معاصر عرب نقشي بيش از نسبت عددي شان داشته اند. اما چالش هاي ناشي از بهار عربي موقعيت آنان را سخت متزلزل کرده است. حال آنکه حضور آنان به دلايل مختلف به نفع تعادل اجتماعي و فرهنگي و عدم قطبي شدن فکري و سياسي اين جوامع است. اگر اينان نقش اجتماعي و فرهنگي فعال تري مي داشتند، انديشه تکفيري بدين گونه در نمي آمد و اين چنين يکه تاز نمي شد.
خوشبختانه مسيحيان منطقه و بويژه ارتدوکس هايش فاقد گرايش هاي تبليغي هستند و اين نکته مهمي است. چرا که چنين گرايش هايي خود آماده کننده زمينه براي گسترش افکار سلفي است. بدون شک همفکري و همکاري ايران و کليساي روس و ساير کليساهاي منطقه مي تواند به بهبود شرايط کمک شاياني کند.
اگر چنين مشاورت هايي از آغاز بحران در سوريه وجود مي داشت موقعيت عمومي اين کشور و نيز موقعيت مسيحيانش از آنچه هم اکنون هست، بهتر مي بود.
واقعيت اين است که زمينه هاي همکاري به مراتب بيش از آن مقداري است که ذکر شد. ضمن آنکه با توجه به شرايط دو کشور و نيز شرايط بين المللي و منطقه اي اگر اين همکاري به طور آغاز
شود، زمينه هاي جديدتري پديدار خواهد شد. مهم اين است که طرفين با اراده اي جدي و با توجه به واقعيت ها، و نيز محدوديت ها، هم فکري و هم کاري را آغاز کنند و به پيش روند. 16/05/93- محمد مسجد جامعي
سه شنبه 11 شهریور 1393 - 20:04:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
پس از دیدار با لاوروف ظریف: ایران و روسیه به مواضع خود در قبال خطر افراطگرایی در منطقه پایبند هستند
پس از دیدار با لاوروفظریف ایران و روسیه به مواضع خود در قبال خطر افراطگرایی در منطقه پایبند هستندوزیر امور خارجه ایران پس از دیدار با همتای روس خود گفت تهران و مسکو بر موضع خود مبنی بر ضرورت مبارزه با افراطگرایی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس وزیر امور خارجه ایران پس از دآغاز دور جدید گفتوگو با کلیسای ارتدوکس روسیه
آغاز دور جدید گفتوگو با کلیسای ارتدوکس روسیهنهمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه از صبح فردا به مدت دو روز برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نهمین دورگفتوگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه آغاز شد
گفتوگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه آغاز شدنهمین دور گفتوگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدوکس روسیه از صبح امروز در تهران آغاز شد اسقف فئوفلاکت رئیس هیئت روسی است و هفت عضو ایرانی در این نشست حضور دارند به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس نهمینهمین دوره گفتوگوی دینی سازمان فرهنگ و کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار شد
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ نهمین دور گفتوگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتودکس روسیه برگزار شد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این نشست با حضور دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتهای دینی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلادر بازدید هیئت روسی از دانشگاه ادیان صورت گرفت گسترش روابط کلیسای ارتدوکس روسیه با دانشگاه ادیان
در بازدید هیئت روسی از دانشگاه ادیان صورت گرفتگسترش روابط کلیسای ارتدوکس روسیه با دانشگاه ادیاناعضای هیئت اعزامی کلیسای ارتدوکس روسیه امروز در بازدید از دانشگاه ادیان و مذاهب بر لزوم همکاری علمی دو طرف تاکید کردند به گزارش خبرگزاری فارس از قم اعضای هیئت اعزامی کلیسای ارتدوکس رنهمين دوره گفتوگوي ديني سازمان فرهنگ و كليساي ارتدوكس روسيه برگزار ميشود
دین و اندیشه همایش ها و میزگردها نهمين دوره گفتوگوي ديني سازمان فرهنگ و كليساي ارتدوكس روسيه برگزار ميشود نهمين دور گفتوگوي ديني مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و كليساي ارتدكس روسيه از صبح دوشنبه 3 شهريور به مدت دو روز در محل اين سازمان برگزارظریف در مسکو: فصل جدیدی از روابط دوجانبه میان ایران و روسیه در راه است/ ملاقات کاری جدی با لاوروف
ظریف در مسکو فصل جدیدی از روابط دوجانبه میان ایران و روسیه در راه است ملاقات کاری جدی با لاوروف سیاست > دیپلماسی - مهر نوشت وزیر امور خارجه کشورمان که هماکنون در مسکو به سر میبرد با بیان اینکه موضوع هستهای وارد مرحله حساسی شده است گفت روسنهمین دوره گفتوگوی دینی سازمان فرهنگ و کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار میشود
یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۸ نهمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدکس روسیه برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نهمین دور گفتوگوی اسلامی مسیحی توسط مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهاینهمین دور نشست دینی مرکز گفتوگوی ادیان با کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار شد
سهشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۰ نهمین دور نشست دینی مرکز گفتوگوی ادیان با کلیسای ارتدوکس روسیه به مدت دو روز در روزهای سوم و چهارم شهریور ماه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نهمین دور گفتگوی اسلامی مسیگزارش فارس از افتتاحیه گفتوگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ابراهیمی: صلحورزی با گفتوگوی دینی محقق میشود
گزارش فارس از افتتاحیه گفتوگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیهابراهیمی صلحورزی با گفتوگوی دینی محقق میشود تسخیری افراط بیماری رسوخکرده بین ادیان استرئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عنوان کرد جهان امروز با افراط گرایی دینی مواجه است یکی از مهمترین موانع در مسیر تحقق صلظریف: ایران و روسیه به مواضع قاطع خود در برابر خطر تروریسم در خاورمیانه پایبندند
پس از دیدار با وزیر امور خارجه روسیه ظریف ایران و روسیه به مواضع قاطع خود در برابر خطر تروریسم در خاورمیانه پایبندند وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با همتای روسی خود تاکید کرد ایران و روسیه به مواضع قاطع در برابر خطر تروریسم در خاورمیانه پایبند هستند به گزارش سرويس بآپالیکوف: برزیل و ایتالیا حریفان جدی روسیه هستند |اخبار ایران و جهان
آپالیکوف برزیل و ایتالیا حریفان جدی روسیه هستند کد خبر ۴۳۰۲۲۷ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۵ - 29 August 2014 مدافع تیم ملی والیبال روسیه گفت برزیل و ایتالیا حریفان جدی ما برای کسب عنوان قهرمانی هستند به گزارش فارس آپالیکوف مدافع تیم ملی والیبال روسیه در آستانه بازیهاتيم 9 نفره كشتي آزاد ايران راهي روسیه می شود
ورزشی کشتی - وزنه برداری مسابقات بین المللی دیمیتری کرکین تيم 9 نفره كشتي آزاد ايران راهي روسیه می شود تیم منتخب کشتی آزاد با 9 كشتي گير برای حضور در مسابقات بین المللی دیمیتری کرکین مهرماه عازم یاکوتسک می شود به گزارش خبرگزاري مهر مسابقات بین المللی کشتی آزاد دیمیتری کرکینبرنامهريزي ايران براي حضور گسترده در بازارهاي روسيه و عراق
برنامهريزي ايران براي حضور گسترده در بازارهاي روسيه و عراق در پي انتقاد مقامات روسيه از فعال نبودن ايران در بازار اين كشور و گله دولت عراق از پايين بودن كيفيت كالاهاي صادراتي ايران دولتمردان براي حضور ايران در اين كشورها فعال شدند به طوري كه رئيس ستاد توسعه اقتصادي ايران و عراالمیادین خبر داد: ایران و روسیه در جبهه مشترک اقتصادی برای مقابله با تحریمها
المیادین خبر داد ایران و روسیه در جبهه مشترک اقتصادی برای مقابله با تحریمهاایران و روسیه برای شکستن تحریمهای غرب باهم توافق کردهاند به گزارش خبرگزاری فارس شبکه المیادین لبنان از منابع آگاه خبر داد که تهران و مسکو طی دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و سرگئی لاوروف وزیر امدر دیدار وزیر راه با رئیس هیأت روسی تأکید شد اعلام آمادگی روسیه برای گسترش روابط حمل و نقلی با ایران
در دیدار وزیر راه با رئیس هیأت روسی تأکید شداعلام آمادگی روسیه برای گسترش روابط حمل و نقلی با ایرانرئیس هیأت روسی شرکت کننده در ششمین اجلاس مشترک حمل و نقل در دیدار با وزیر راه و شهرسازی بر آمادگی کشورش برای گسترش روابط حمل و نقلی با ایران تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس بهروسیه: با تحریم مسکو، الان ایران را بیشتر درک می کنیم
روسیه با تحریم مسکو الان ایران را بیشتر درک می کنیم روسیه اعلام کرد فرصت حل مسئله هسته ای ایران بیش از گذشته فراهم شده است به گزارش نامه نیوز به نقل از عصرایران سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه روسی آر تی گفت ما در مذاکرات اخیر ایران و گروه 1 5 پیشرفت ه-
گوناگون
پربازدیدترینها