تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832765151




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از افتتاحیه گفت‌وگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ابراهیمی: صلح‌ورزی با گفت‌وگوی دینی محقق می‌شود/ تسخیری: «افراط» بیماری رسوخ‌کرده بین ادیان است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از افتتاحیه گفت‌وگوهای دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه
ابراهیمی: صلح‌ورزی با گفت‌وگوی دینی محقق می‌شود/ تسخیری: «افراط» بیماری رسوخ‌کرده بین ادیان است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عنوان کرد: جهان امروز با افراط گرایی دینی مواجه است، یکی از مهمترین موانع در مسیر تحقق صلح جهانی همین افراط‌گرایی است که گفت وگوی ادیان برای چاره اندیشی در برابر این افراط حائز اهمیت است.

خبرگزاری فارس: ابراهیمی: صلح‌ورزی با گفت‌وگوی دینی محقق می‌شود/ تسخیری: «افراط» بیماری رسوخ‌کرده بین ادیان است



به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، نهمین دور نشست دینی مرکز گفت‌وگوهای ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتدکس روسیه صبح امروز (سوم شهریور) با موضوع اصلی اهمیت و راههای تقویت همکاری و تفاهم بین اسلام و مسیحیت ارتدکس با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله محمدعلی تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، اسقف فئوفلاکت جانشین اسقف اعظم کلیسای ارتدکس روسیه و رئیس هیئت روسی در این دوره از گفت‌وگوها در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد. *همزیستی و تعامل پیروان ادیان در مراسم افتتاحیه این همایش ابوذر ابراهیمی ترکمان عنوان کرد: در جهان حاضر گفت‌وگوی میان ادیان از چنان مقبولیتی برخوردار شده است که بیشتر متألهان و اندیشمندان ادیان بزرگ، به منظور بسط و گسترش این گفت‌وگوها کوشش های فراوان می کنند. اهمیت این گفتمان از آن رو است که پیروان ادیان، به ویژه ادیان الهی در صدد یافتن اشتراکات تاریخی ـ اعتقادی برای ابهام زدایی از پیام ها و رسالت اصلی ادیان و تقویت زمینه های صلح و همزیستی هستند. وی با اشاره به اینکه همزیستی گروه های مختلف قومی، نژادی و دینی از مهم ترین موضوع های مورد بحث جوامع بشری بوده، عنوان کرد: بی عدالتی بزرگترین این موانع و تبعیض دینی جزئی از آن بوده است. برخی ریشه های مهم تبعیض دینی عبارتند از : باور متعصابه به حقانیت مطلق اعتقادات دینی و مذهبی خود و به طور متقابل باور به ابطال سایر عقاید و ادیان، خاطرات تلخ، مزمن و رسوب کرده بر ذهن جمعی ملت ها از دوران های سیاه تنازع های دینی و فرهنگی و سوء استفاده سیاستمداران و استعمارگران از اختلاف میان ادیان و مذاهب.  

  ترکمان در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه ابعاد انسانی و اجتماعی بخش مهمی از مشترکات ادیان است که امروزه کمرنگ شده، توضیح داد: تبادل فرهنگی بین مسلمانان و مسیحیان مبادله فرهنگی هجمه فرهنگی نیست. پیروان اسلام و مسیحیت به منظور حفظ اصول و مبانی فرهنگی باید در جهت کمال و اصلاح فرهنگ خود قدم بردارند. وی با تشریح برخی از آموزه های مسیحیت ارتدکس اظهار داشت: اعتقاد اولین و مهمترین اصل تقوا در دین مسیحیت است. هدف از اصول مسیح بیان حقایقی است که انسان آن را در زندگی بکار گیرد. از دیگر عقاید مسیحیان ارتدکس که با اسلام شیعی شباهت دارد، عقیده به معاد، زندگی روح پس از مرگ و توسل به مقدسین و دعا و نیایش است. ترکمان در نتیجه گیری بحث خود توضیح داد: پایه اصلی گفت وگوی ادیان، شناخت و فهم متقابل ادیان است. توسعه و پیشرفت جامعه بشری به ویژه توسعه و گسترش حیرت آور وسایل ارتباط جمعی انسان ها را در سطح جهانی به هم نزدیک کرده است بنابراین زندگی مسالمت آمیز امروز نیاز به فهم متقابل و همکاری پیروان ادیان دارد. *5 سیاست دولت برای اقلیت های دینی داخل کشور همچنین در ادامه این مراسم علی یونسی دستیار رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی با اشاره به تغییرات دولت ها در این دور 9 ساله گفت: با این تغییرات کماکان مذاکرات ادیان باقی مانده و این خیلی خوب است. دولت روحانی هم بیش از پیش به گفت وگوی ادیان اهمیت می دهد. چرا که همه به خوبی می دانند هدف دین هدایت است و کرامت انسانی و آزادی بسیار در این هدایت نقش دارد. وی با بیان اینکه باید به سازوکارهای منطقی برای حکمت و موعظه درسطح جهانی دست یابیم، افزود: 5 سیاست درباره اقلیت های دینی داخل باید توسط دولت اجرا شود؛ نخست پرهیز دولت در امور داخلی ادیان، دوم حفاظت ویژه از اقلیت ها، سوم مخالفت دولت با هر گونه تبشیر در امور اقلیت ها، چهارم رعایت حقوق شهروندی و پنجم رعایت اخلاق، عدالت و آزادی. یونسی با تأکید بر اهمیت رعایت شیوه منطقی و موعظه در جنگ های فرقه ای و مذهبی گفت: ایران تاکنون اجازه نداده هیچ مبلغ دینی در کلیسایی دعوت به اسلام شود البته مواردی داریم که کلیساهای خانگی دست به چنین کارهایی زده اند اینها نتیجه خوبی ندارد. وی در ادامه یادآور شد: رئیس جمهور در سازمان ملل بر جهان عاری از خشونت تأکید کرد و این نظرشان هم مورد استقبال قرار گرفت این سیاست برخواسته از نیاز واقعی بشر است همه ادیان امروز متهم به نوعی خشونت شده اند و ایران باید منادی مقابله با این خشونت شود، سیاست دولت هم حفظ روابط همزیستی با اقلیت ها است. وی در پایان گفت: دولت جمهوری اسلامی با الهام از آموزه های دینی باور دارد که پیام اجتماعی همه ادیان سه عنصر عدالت، آزادی و اخلاق است. اخلاق مهمترین منطق ادیان اسلامی است که باید اجرا شود و پیام اصلی همه علمای دین اخلاق دینی است.  

*تجربه دینی عامل وحدت بخش مسلمانان و مسیحیان در ادامه نشست چرکسکی فئوفلاکت رئیس هیئت اندیشمندان روسی با تأکید بر اهمیت به دست آوردن درک متقابل اسلام و مسیحیت گفت: بیشتر توجه دنیای امروز به جنگ و افراط گری ها بی داد و می کند مردم غیر نظامی کشته می شوند و بسیاری از مردم دچار فاجعه بشری گرسنگی و بی مکانی شده اند اینها قربانیان بین مسیحیان و مسلمانان هستند. بنابراین متأسفانه فضا برای زندگی ادیان تنگ شده و رهبران دینی دنیا باید همدردی خود را اعلام کنند. وی با تأکید بر اینکه گفت وگوی ادیان امروز در شرایط جدیدی است، توضیح داد: دین حوزه تأثیرگذار و گفت وگوی ادیان برای تقویت اصول صلح  و همزیستی مسالمت آمیز مهم است. پیدا کردن راه درست گفت وگوی ادیان ساده نیست ایران و روسیه به عنوان نمایندگان دو دین اسلام و مسیح باید رویکردهای ثابتی دارند. جانشین اسقف اعظم کلیسای ارتدکس روسیه با اشاره به برخی رسوم مسیحیان عنوان کرد: تدوین یک اصول قابل قبول مشترک موضوع گفت‌وگوهای ما باید باشد در نهایت باید تجربه دینی مشترکی داشته باشیم تا به درک از روابط هم برسیم این تجربه دینی به ما کمک می کند تا ساختار و محتوای دینمان را معرفی و به اشتراک بگذاریم. * بیماری افراط باید از بین ادیان ریشه کن شود آیت الله تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام طی سخنانی عنوان کرد: خداوند را شاکرم که نهال سال های هفتاد امروز به درخت تناوری تبدیل شده و آثار خوبی ارائه داده است دوره پیش هم در مسکو بحث حقوق بشر بسیار خوب پیش رفت. وی با اشاره به اینکه افراط گرایی آثار منفی در مسیر روابط بین علمای ادیان دارد، گفت: در برخی ادیان اختلاف و افراط دامن گیر شده است حتی افراط در روابط مسلمانان هم از دوره صدر اسلام مشاهده می شود و عده ای به این مسئله تکفیر گرفتار شدند که اکنون هم یک بخش هایی از آن را مشاهده می کنیم. در قرن دوم هجری روابط فی ما بین ائمه مذاهب در حد اعلی بود امام ابوحنیفه و مالک هردو شاگرد امام صادق (ع) بودند. آیت الله تسخیری در ادامه افزود: متأسفانه چند عامل اثرات منفی در بین ادیان گذاشت که یکی از آنها عوامل سیاسی و دوم افراط است که ضربه های شدیدی بین علمای اسلام زده است امروز هم در جهان اسلام و مسیحی حالت افراط را شاهد هستیم و این تکفیری ها سبب ایجاد فرقه های تکفیری شده است باید علما وظیفه خود برگرداندن جامعه به حالت طبیعی و توازن و عقلانیت می دانند. وی در پایان یادآور شد: این همکاری ها باید مطالعه بشود و در این مسیر فعالیت و این مرض را از جان متدینین بزداییم امیدوارم همکاری های مشترک در این راستا ادامه یابد.  

  در پایان مراسم افتتاحیه افتتاحیه فئوفلاکت و ابراهیمی ترکمان هدایای خود را به یکدیگر اهدا کردند.   انتهای پیام/ک

93/06/03 - 13:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن